Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkim. Mam następujący problem z moją bunią. Mianowicie posiadam w niej 2letni gaz stag3000. I jak niektórym wiadomo, przełącza się dopiero po osiągnięciu temperatury. Na gazie jest wszystko Ok, trzyma ładnie obroty (800), natomiast na benzynie odrazu gaśnie po odpaleniu. Musze go trzymać na gazie aby zagrzać i dopiero przełączyć na gaziur... Przy temperaturze na benzynie również gaśnie... :( Macie jakieś pomysły? Z góry dziękuje za pomoc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To pewnie koniec pompy paliwa.Podjedz niech ci sprawdzą ciśnienie paliwa.Staga można uruchomić awaryjnie bez względu na temp tylko szkoda reduktora.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Ale czy mogłaby to być pompa skoro jeżeli trzymam mu pedał gazu na benzynie to chodzi normalnie? Nie przerywa i bezproblemowo wchodzi na wysokie oborty...? Powiedzcie mi jak to jest z silniczkiem krokowym? Czy mógłaby to być przyczyna?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
.Z wyczyszczeniem nie ma wiekszych problemow trodniej go wyciągnąć.Zdejm z niego gume tą ktura idzie do kolektora ustaw przeslonke w polowie otwartą wyciąg z niego wtyczke zaloż gume i spruboj zapalic.Ale gdyby nie dzialal na pb to niepowinien dzialać na lpg.
Opublikowano
Czyścić już go czyściłem i nadal to samo. Właśnie chciałem się dowiedzieć czy z silniczka krokowego korzysta również instalacja gazowa czy tylko benzyna?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli masz sekwencje to musi być w pelni sprawny.