Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano
A jak jest ze spalaniem is'a i 2,5?

Bardzo mnie to nurtuje bo następne auto to właśnie któreś z powyższych.

Dzięki za info.

is - to nie wiem. Moje E36 318i (8 zaworków) po mieście zbiera od 9 do 11 litrów. Myślę, że is będzie podobnie., Trasa... 6 z hakiem do 8-iu

Moje 325i po mieście w granicach 12-15l/100km. trasa 8-9

525i po mieście 12-16l/100 trasa 8-10

Generalnie nie jeżdżę oszczędnie.... hmm... szczerze mówiąc, w ogóle wyjątkowo nieoszczędnie :lol: :twisted:

Pozdrawiam

PN

BMW Klub Polska

E34 525i '93

E36/8S '98

E53 4.6is '03

E36 325i '91-'92 SPRZEDAM BARDZO DROGO :)

Opublikowano

a ja powiem tak:

Jak masz wybierac między IS-em a 325i to nawet sie nie zastanawiaj. Pierwszym największym atutem 2,5 jest moc a dwa to brzmienie- is nigdy nie zagada tak jak 6 cylindrów w 2.5. No i ta kultura pracy - coś pięknego.

BMW - Nie dla idiotów
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Cześc.Ja polecam ci 328.Silniczek 2.8 jest moze tylko o 1KM mocniejszy ale ma wiekszy moment obrotowy niz 2.5 i rozpędza coupe o około 0.5 sec szybciej do setki.325-7.8 sec,328-7.3.Spalanie to samo.A co do awaryjnosci to zależy głownie czy bedziesz miał szczescie i nie natrafisz na łocha ktory był katowany.Jeżeli tylko ktoś w miare dbał o samochodzik nie powinno byc wiele problemow.Jednak nawet małe duperelki moga dużo kosztowac.Pozdrawiam i zycze udanego zakupu
Opublikowano
Zdecydowanie 328i :cool2: Nowoczesna jednostka, jak na swoją moc oszczędna, bardzo elastyczna i ten dźwięk. 1.8iS to co najwyżej jej uboga krewna z peryferii :twisted2: 328i ma wszystkie najważniejsze zalety, jest super. Potem jest już tylko M3. Jak będe się przesiadał do następnego BMW to właśnie poszukam 328i. Nie zaczynałem od tego modelu, bo przecież trzeba mieć jakieś marzenia :wink: a te na bank zrealizuje :mrgreen: