Skocz do zawartości

Kilka pytań dot. 750

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie, mam kilka pytań dotyczących 750 jakoż ,że możliwe ,że będe ją kupował, myślę nad 750 5,4 benzyna

1. Pomijając ceny benzyny czy to auto jest potwornie drogie w eksplatacji licząc części? Kumpel mówił ,że same części w ciągu roku 30 tyś wychodzą.

2. Słyszałem ,że jest bardzo awaryjne szczególnie jeśli chodzi o elektronikę. Czy to prawda?

3. Czy w serwisie mogą mi zdjąć blokadę prędkości?

4. Czy po ewentualnym zdjęciu blokady pójdzie 280 km/h?

5. Jak wygląda sprawa z założeniem sprężarki, czy ktoś mi mógłby coś doradzić.

Sorki za ten niełąd w pytaniach i z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano
Wszysto zalezy w jakim stanie kupisz.Konkretnie jaki model.W moja 750 e32 nie wkladalem ani grosza.Ceny czesci stosunkowo nie sa takie drogie jesli chodzi o modele e32 e38.Twoj kolega zakupil chyba tylko karoserie a potem wkladal reszta.Kupisz dobrze to nie wkladasz prosta zasada.A gdzie to niby bys taka predkoscia pojezdzil???Chcesz poszalec to wsadz sobie m70 do e30 i masz
Opublikowano

Konkretnie chodzi mi o

BMW E38 750 5,4 benzyna

jest z 95 roku ale w 2001 przeszło gruntowny remont i lifting

Opublikowano
1. Pomijając ceny benzyny czy to auto jest potwornie drogie w eksplatacji licząc części? Kumpel mówił ,że same części w ciągu roku 30 tyś wychodzą.

Czasem wyjdzie więcej czasem mniej. Nie w każdym roku wymieniasz to samo. Generalnie jednak części do tanich nie należą.

2. Słyszałem ,że jest bardzo awaryjne szczególnie jeśli chodzi o elektronikę. Czy to prawda?

Bardzo to może nie, ale chyba elektronika jest najbardziej zawodna w całym samochodzie.

Ja bym Ci poradził szukanie Alpiny, albo zupełnie innego auta, jeszcze szybszego jak Ci mało.

Trwa ładowanie podpisu...
Opublikowano

Jezeli martwia Cie koszty utrzymania rzedu 30 tys rocznie, to temat jakiegokolwiek doladowania w M73 mozesz sobie odpuscic. Profesjonalne zalozanie turbosprezarek lub sprezarki mechanicznej typu Roots do tego silnika wyjdzie duzo drozej.

Co do awaryjnosci: jezeli kupisz bezwypadkowy, zadbany egzemplarz, to bedziesz sie dlugo cieszyl bezawaryjna jazda. Jezeli nie - wydasz sporo pieniedzy na doprowadzenie samochodu do stanu uzywalnosci.

Napisalem to juz na forum wiele razy, ale napisze jeszcze raz:

750i to topowa wersja silnikowa topowego modelu BMW. Nikt nie projektowal tego samochodu po to, zeby bylo tanio w utrzymaniu.

I chociaz jak na swoja klase wcale drogi w utrzymaniu nie jest, to jednak jezeli koszty utrzymania sa priorytetem, a roczne przebiegi wieksze niz 10-15 tys km, to nalezy pomyslec o innym samochodzie, a nie kupic 750i, a potem plakac jak bobr ze zjada razem z butami i/lub drutowac na czym sie da.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

pisze jako wlasciciel 750

[1. Pomijając ceny benzyny czy to auto jest potwornie drogie w eksplatacji licząc części? Kumpel mówił ,że same części w ciągu roku 30 tyś wychodzą.

bzdura! ,no chyba ze remontujesz od podstaw kompletnego trupa

bzdura,musisz tylko zadbac o dobry aku w samochodzie ,jedyną rzecza która moze pasc z elektroniki to pixele i podswietlanie navi

3. Czy w serwisie mogą mi zdjąć blokadę prędkości

a po co ze tak zapytam?

nie pójdzie

daj se luz :)

Sorki za ten niełąd w pytaniach i z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Jak Ci mało mocy to rzeczywiście kup Alpine b12 .. jeździłem taka i naprawdę jest mocna ..

a z tym turbo to szczerze lekka przesada już ktoś o to pytał i skończył na pytaniu się tylko ..

dla mnie silnik m73 + turbo = nieporozumienie .. jakoś wole silnika wolnossące ( mimo że mam TDS`a :mrgreen: )

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

3. Czy w serwisie mogą mi zdjąć blokadę prędkości?

Niech zgadne, masz 14 lat i wlasnie zaczales zbierac do skarbonki na swoja pierwsza fure :norty: Zejdz na ziemie :)