Skocz do zawartości

Piloty w kluczach nie otwierają cenralnego zamka E61 2005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie, pilot w kluczyku (stary typ trzy przyciski) nie otwira/zamyka zentralnego, żadnen przycisk nie reaguje, sprawdziłem zapasowy kluczyk, też nie działa, po około 20 minutach po tym jak pierwszy raz nie udało mi się otworzyć auta pilotem, system sam się przestawił na język niemiecki. Macie pomysł co się moglo stać, około 4 dni wcześniej instalowałem moduł iPoda zamiast zmieniarki, i zmiana języka może wskoczyła z tego powodu.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

mam podobne jaja u siebie wlasnie - po upgrade softu dde i gw - niby wszystko było dobrze, ale dwa dni później /nie uzywałem auta/ okazało się że piloty oba nie działają.

normalnie działąły z 10-20 metrów, a teraz - gucio, po zbliżeniu do płetewki - chodzą, czasem chodzą też z tej starej odległosci

ale tylko czasem, oba - podstawowy i zapasowy...

co to mogło zdechnąć ?

Opublikowano
U mnie padl odbiornik, ktory znajduje sie w spojlerze. Dlatego nie dzialal pilot od centralnego. Wymiana to koszt okolo 900 zl
Opublikowano

ale umarło ci całkiem całkowicie czy tak jak u mnie - czasami ożywało i działało normalnie

a czasami trzeba było zbliżyc kluczyk do antenki

Opublikowano

o.... to by tłumaczyło czemu czasami po pojezdzeniu działa...

ok, czyli spiskowa teoria że padły akumulatorki w pilotach wcale nie jest taka zła... znajac bmw napewno wszyli im jakiś mechanizm autodestrukcji po określonym czasie uzytkowania ;) zeby klient przyszedł i kupił nowe :/

dzięki :)

Hmm... jedyny kłopot w tym ze wg. Aso w tych kluczykach akumulatorek jest niewymienny.... czyli wracamy do punktu wyjscia

no nic, najpierw powtórka upgrade softu, moze to jest powodem, choc, co ma upgrade DDE do problemow z CAS, tego nikt nie wie :/

Opublikowano

Witam, mi od paru miesiecy wyswietla ze niby koniec baterii ale nadal oba dzialaja - aczkolwiek do dzisiaj :-) - wczoraj dzialal a dzisiaj rano nic - zaden i zero reakcji. Nie mogelm otworzyc samochodu a jak otworzylem kluczykiem i wlozylem pilota do stacyjki to pokazalo ze bateria krytyczna - teraz pytanie czy sie naladuje czy nie?

caly czas pokazuje - Remote control battery - tak od 3 miesiecy - ale jak ylem w serwisie dzisiaj to powiedzieli mi ze to wcale nie musi byc pilot i akumulator w nim tylko moze cos innego - czy tak moze byc czy tylko chca siano wyciagnac za podlaczenie kompa?

Najciekwasze jest to ze drugi pilot wlozylem tylko na sekunde do stacyjki zeby spr co wyswietli i pokazal to samo - ale najfajniejsze jest to ze po tym dziala :-)

chce zamowic sam pilot bez tego metalowego grota ale w polskim aso chca 660 zl a w niemczech 100 euro z programwoaniem - i mysle ze tam to zrobie. Orientujecie siue czy wymagany bedzie samochod do odbioru nowego kluczyka?

Opublikowano

tylko z tego co widze po 'real zdjęciu' kluczyk od E61 '05 jest inny :)

wycięcie to jedno

a wprogramowanie to drugie

i pewnie mozna albo zrobic duplikat istniejącego kluczyka i wtedy nie trzeba nic w aucie programowac

albo drugi kluczyk 'docięty' pod stacyjkę, i za pomoca softu dopisac kluczyk do modułu autoalarmu - funkcja w DISie takowa jest, wiec pewnie działa ;)

ale zgaduje troche,bo tego nigdy nie robiłem, ot , rzuciła sie na mnie funkcja dodawania/usuwania kluczyków przez GT1

Opublikowano
Witam ponownie, u mnie juz wszystko jasne. Winny za cale zamieszanie jest modul anteny ktory miesci sie w tylnej klapie E61 u gory pod lotka ta lakierowana nad otwierana szyba. Standardowa choroba BMW i ich dzialajacych centralnych zamkow - czesto sie te moduly zalewaja i zachodza korozja. Mam go do wymiany aczkolwiek korozji na nim nie widac ale zdecydowanie lepiej pilot dziala kolo tego modulu - w srode bede mial go wymienianego i dam znac czy problem na pewno :D zniknie.
Opublikowano
cena ok 700 zl - sa dwie choroby BMW z tymi modulami - albo padaja moduly bo je korozja zjada od wody ktora sie tam pieknie dostaje albo padaja tasmy i kable bo je korozja zjada - tak wiec zawsze cos :shock:
Opublikowano

u mnie jak auto usłyszało ze idzie na warsztat jutro

to dziś wszystko pięknie działa , oba piloty, i wogole.....

żeby było smieszniej - nie było żadnego deszczu wtedy kiedy to przestało działać, ani teraz...

ehhh.... po prostu bmw :/

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

no, pare miesięcy mineło, i od kilku dni znów piloty otwierają auto dopiero po podejściu do tylnej klapy i praktycznie przyłożeniu kluczyka do antenki lub w jej okolice...

syciu - ty u siebie moduł wymieniłeś ? czy jakoś inaczej ?

poprzednio u mnie samo wróciło do życia, tym razem zamierzam rozprawić się z tematem 'ostateczniej' :-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wczoraj wrócił do żywych i udaje głupiego że niby nic sie nie stało....

poprzednio też tydzień nie działał....

ciekawe, moze sie po prostu zmęczył

• 5 lat później...
Opublikowano

Ogrzeje trochę kotleta. Szukałem ale nie znalazłem wiec pisze.

Mam problem z niedziałającymi pilotami. Wiązki mam dobre, na wszelki sprawdzone. Radio działa poprawnie ale nie mogę otworzyć auta z pilota.

Dodatkowo samoczynnie otwiera mi się szyba w klapie. E61 2005 3,0xd