Skocz do zawartości

Touring ostre myszkowanie po drodze POMOCY !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niekończącej się opowieści ciąg dalszy

pozamawiałem części podjechałem jeszcze na kanalik aby ostatni raz rzucic okiem czy wszystko mam co wydaje mi sie jest do wymiany a tu zonk. NA OBU TYLNYCH ZMORTYZATORACH POSPADAŁY OSŁONY Z ODBOJNIKAMI. ręce opadają. Czy to jakies fatum ?????? i co może się stac bo pare dni juz może tak jezdzilem bez tego PANOWIE PONOWNIE PROSBA O POMOC I SZYBKO ODPOWIEDZ

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak jeździłeś po osstrym błocie to masz lipe. ale jak pare dni takie jak teraz to raczej nic nie bedzie.
Opublikowano
czy jezeli padła by maglownica nie czuł bym jakos tego na kierownicy ???? bo wlasnie jest tzn ja mam takie odczucie jak by mnie delikatnie kierownica nie słuchała i jeszcze jeden temat przy okazji. wlasnie okazalo sie ze moje aluski dedykowane sa serii 5 czy to moe miec wplyw ????
Opublikowano
Jestem nowy,tak więc przepraszam jeśli wetnę się nie w to miejsce.Chodzi mi o problem z myszkowaniem po drodze.Doświadczyłem tego samego tydzień temu.Zmieniłem opony i felgi na letnie.Czyli 205/60/15.Zimówki miałem wąskie :lol: I nagle auto zaczęło pływać i uciekać bokiem i tyłem.O co chodzi? Doszło do tego że zjechałem na pobocze i sprawdzałem czy dobrze przykręciłem felgi.A jaka jest prawda? Szersze opony,niestety przy stanie naszych pięknych dróg,bardziej wpływają na obciążenia i usterki naszych układów zawieszenia. A także uwidaczniają szybko gdzie są jakiekolwiek luzy.Dobra,wróćmy do meritum.Gdybyś miał coś nie tak z przodem np.amortyzatory uwalone itp. to sposób zmiany toru jazdy jest trochę inny niż to opisujesz.Ewidentnie jest to wina tuleji podprogowych tylniego wachacza wzdłużnego.Lub tylnich amorów. Ja postawiłem na to pierwsze i auto na powrót przykleiło się do drogi.Nie trzeba wymieniać całego wachacza,wystarczy simmemblok(chyba żle napisałem)Dobre,a nie takie drogie są firmyLEMFORDER.W Krakowie ok.39zł.Wymiana 50zł.
Opublikowano
U mnie to samo po zmianie zimówek na letnie szesznastki zrobiło sie identycznie :shock: Auto lata teraz po drodze tak że prawie dwa pasy są moje i byle jaka koleina wyprowadza auto z toru.I podobnież zbierzność jest zrobiona(mam rachunek) :D To zostają chyba amotyzatory z tyłu bo nie widać luzów w zawieszeniu i przednie mam nowe