Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej a co sądzicie o takim urządzeniu jak Gtech Pro RR i jak się zapatrujecie na zgodność pomiarów z rzeczywistością ?? Będę miał do testowania takie coś ale wydaje mi się to mocno magiczne

http://images48.fotosik.pl/96/1b90c195921de165med.jpg

Pomierzę wszystko i powiem wam co pokazuje :) http://images47.fotosik.pl/96/978b0923f705829e.jpg

Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
no jestem po pierwszych jazdach. i ... coś tam sobie oblicza i podaje przyśpieszenia przeciążenia przy hamowaniu i oblicza przybliżoną moc auta, wszystko to z urządzenia podłączanego do zapalniczki :) po kalibracji i podaniu mas auta, nie miałem czasu jeszcze dokładnie tego przeanalizować - ale widzę że to raczej zabawka dla tuningowców taki bajer w stylu fast and furies :) ciekawe jest to że wyświetla cyfrowy obrotomierz który zachowuje sie jak mój w aucie :) muszę dzisiaj porównać to ze wskazaniami stopera :)
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
no chyba sensowne :) to oparte jest na gps i po podaniu mas - fizyka pomaga w obliczeniach :) muszę po świętach jeszcze raz do tego zajrzeć :) może to i fajne jak masz to za darmo :) podobno w zabawach na 1/4 mili to pomaga ale kto co lubi :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

- Czy powierzchnia musi byc idealnie plaska (pomiar moze byc inny pod gorke i z gorki)?

- Czy dziury w drodze i wszelkie nierownosci rowniez maja wplyw na pomiar?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

powierzchnia moze byc kazda nawet zwirówka :norty:

ale jesli chcesz bardziej precyzyjne pomiary zrobic to najlepiej płaska i równa asfaltówka