Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chlopaki jakie pomysly co do podniesienia mocy w tym aucie??

Chodzi mi o mechaniczne przerobki bo chipowaniem zajme sie sam z jednym expertem.

Co moozna powrzucac lub powywalac zeby niepopsuc a zeby sie lepiej odpychalo ??

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano
przyspieszenia sa jak w ksiazce heheh ale moje audi a6 2.5 tdi quattro zchipowane do 220 kucy chyba lepiej sie odpycha :)
.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano
najpierw kup, bo jeszcze nie kupiłeś a już jest za słabe, może od razu kup coś mocniejszego
........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano

mialem jazde probna. Kurde szczerze spodziewalem sie czegos wiecej -ale moze to moja wyobraznia hehehe

W sobote odbieram :))

Opublikowano
I podczas jazdy testowej mierzyłeś przyspieszenia stoperem ? ;) Skoro Twoje Audi lepiej przyspiesza a do tego jest oszczędniejsze to po co Ci 330Ci ? :liar:
Opublikowano
mialem jazde probna. Kurde szczerze spodziewalem sie czegos wiecej -ale moze to moja wyobraznia hehehe

skoro za słabe to sprzedaj wyścigowe a6 w dieslu hehe i kup m3 e46 :twisted:

Przy okazji, wycisnąłeś 220kucy z a6 z nieszczęsnym 2,5tdi na które całe audi klub polska narzeka ? Jeśli ten silnik ta buda to kozak jesteś !! :clap:

Opublikowano (edytowane)

Bo zmieniam autk jak rekawiczki :P

Nie po prostu znudzilo mnie audi ( chociaz prowadzi sie super w tej wersij) a BMW niemialem jeszcze chociaz polowa moich łysych kolegow je miala lub ma. Poza tym chce troszke pobrubowac driftow na rondach w nocy.

Jestem strasznym fanatykiem Tuningu i kazde autko ktore posiadalem przerabialem w mniejszy lub wiekszy sposob a e46 coupe ma moim zdaniem ogromny potencjal i mozna z niego zrobic dzielo sztuki doslownie.

Wiem ze wiekszosc z ludzi tutaj niepopiera zadnych zmian w swoich autkach ale ja nielubie standardów...... Muza,koła,zawiecha,chipowanie,wydech,dolot i troszke dodatow i autko wyglada lepiej i lepiej sie nim jezdzi. Przed tym audi mialem honde prelude 94 JDM 2.2 vtec z ktorej zrobilem show car i na zlotach mialem tłum ludzi przy aucie, a na ulicy wszyscy sie ogladali i tego mi brakuje czasami......

A mocy nigdy za dużo :)

Edytowane przez GDJOHNY
Opublikowano

skoro za słabe to sprzedaj wyścigowe a6 w dieslu hehe i kup m3 e46 :twisted:

Przy okazji, wycisnąłeś 220kucy z a6 z nieszczęsnym 2,5tdi na które całe audi klub polska narzeka ? Jeśli ten silnik ta buda to kozak jesteś !! :clap:

Na m3 niestac mnie jeszcze bo dopiero niedawno otworzylem swoj maly biznesik ale za rok moze......

Moje a6 zaczelo od 180 koni w stnadarcie ( AKE silnik) bo to wersja quattro sport.Gania naprawde dobrze ale ciezką dupke ma jest i za bardzo po sportowemu niemozna nia pojezdzic

Opublikowano

Benzyna M54B30 jest bardzo mocna, ale swoje 231 koni oddaje w bardzo "grzeczny" sposób. Tym silnikiem mogą być zachwyceni milośnicy diesli, ponieważ krzywa momentu obrotowego przebiega płasko i silnik jest bardzo elastyczny już w dolnym zakresie obrotów.

Silnik jest mocny, ale grzczny, a przydałby się taki lwi pazur jak np w e30 325i, które szokowalo naglym uderzeniem mocy.

Opublikowano
a czemu nie kupujesz 335i , widziałem niedawno to cudo :) nóweczka z salonu :)

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
skoro interesuja cie przerobki, tuning itp, poczytaj watek STAN'a o jego historii i e46 uturbionej w wersji Hamman. Moim zdaniem autko dla fanatyka, ale robi wrazenie:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=9907

z tego co pisal na forum USA, w tuning poszlo ok 30 kola € :shock:

Wlasnie widzialem kiedys pare filmikow tego chlopaka i musze przyznac autko robi wrazenie. Pare rzeczy bym pozmienial ale generalnie tak moja bedzie wygladac za jakis czas ( no nieidentycznie heheh)

Dzieki za link Mauro az bym ci za to pifko postawil :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przed tym audi mialem honde prelude 94 JDM 2.2 vtec z ktorej zrobilem show car i na zlotach mialem tłum ludzi przy aucie, a na ulicy wszyscy sie ogladali i tego mi brakuje czasami......

Byłeś pośmiewiskiem w szkole, nie miałeś kolegów, dziewczyny i dowartościowujesz się w "dorosłym" życiu autem? :duh: Godne politowania.

Opublikowano

A mocy nigdy za malo :)

hue hue hue,trabant zaspokoi twoje potrzeby :mrgreen:

chyba że miało brzmieć "mocy nigdy za dużo"

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Przed tym audi mialem honde prelude 94 JDM 2.2 vtec z ktorej zrobilem show car i na zlotach mialem tłum ludzi przy aucie, a na ulicy wszyscy sie ogladali i tego mi brakuje czasami......

Byłeś pośmiewiskiem w szkole, nie miałeś kolegów, dziewczyny i dowartościowujesz się w "dorosłym" życiu autem? :duh: Godne politowania.

sorry Bax ale o hobby się nie dyskutuje , lubi przerabiać auta niech przerabia o co ci chodzi , mam kolege co do zwykłego samochodu władował już ponad 20 tys sprzęt audio - to jego świat to jego życie i pasja wiec co się czepiasz człowieka ,

dobrze nagłośnione autko robi wrażenie gdziekolwiek pojedziesz :cool2:

mnie bardziej niepokoją ludzie co nie mają żadnych pasji i hobby

chce przerabiać i dłubać niech dłubie - wcale w tym nie jest odosobniony wiec po co sypiesz takie taksty ,

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

sorry Bax ale o hobby się nie dyskutuje , lubi przerabiać auta niech przerabia o co ci chodzi , mam kolege co do zwykłego samochodu władował już ponad 20 tys sprzęt audio - to jego świat to jego życie i pasja wiec co się czepiasz człowieka ,

dobrze nagłośnione autko robi wrażenie gdziekolwiek pojedziesz :cool2:

mnie bardziej niepokoją ludzie co nie mają żadnych pasji i hobby

chce przerabiać i dłubać niech dłubie - wcale w tym nie jest odosobniony wiec po co sypiesz takie taksty ,

Rado tu chyba nie o to chodzi,super jak się to robi z zamiłowania a nie po to żeby zwracać na siebie uwagę.Dla mnie to czysty snobizm typu "ludzie patrzcie mam BMW".
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Panowie, bez wstawek osobistych...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Że co prosze??

Słuchaj jak chcesz przepychanek słownych to pogadaj ze swoim tatą......

Kocham auta i to wszystko. Nawet nie wiesz jak to jest polatać autem odjechanym tak ze nawet jak policja mnie zatrzymywała to nie wiedziała co to jest za marka i model.Ale mniejsza z tym.

Opublikowano
kolego, moze to prawda co piszesz, ale sposob w jaki sie odnosisz jest conajmniej dziwny. Twoje niektore teksty sa na poziomie 15 latka( bez obrazy). Po co Ci show Car skoro Ty juz zwracasz na siebie wystarczająco duzo uwagi. Jeszcze jedno, jezeli chodzi o Twoje zamilowanie to albo SHOW CAR albo performens;) Wiesz.. 2 baSSy w bagazniku, ladne noeny pod autem, oczywiscie nie mozna zapomniec o Lambo-doors, do tego przydalo by sie poszerzyc nadwozie.. niestety szpachel i te wszystkie elementy nie wplyna pozytywnie na wage i tym samym na osiagi w slabiutkim 330Ci ;(

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
Wiesz.. 2 baSSy w bagazniku, ladne noeny pod autem, oczywiscie nie mozna zapomniec o Lambo-doors, do tego przydalo by sie poszerzyc nadwozie..
mówisz poważnie czy to jakiś żart?dla mnie te elementy to kwintesencja agro-tuningu.Żeby wyjechać takim autem na ulicę musiałbym najpierw wypić litra.
Opublikowano
mówisz poważnie czy to jakiś żart?dla mnie te elementy to kwintesencja agro-tuningu.Żeby wyjechać takim autem na ulicę musiałbym najpierw wypić litra.

jako pasazer oczywiscie :wink:

Opublikowano
green71 a jak myslisz?:) oczywiscie ze to ironia, ale pewnie założyciel tego tematu własnie w takich rozwiązaniach gustuje;)

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!