Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szybko i na temat: BMW E39 530D rocznik 1999. Stacja benzynowa: tankuje samochód, wkładam pistolet do wlewu, jeszcze nigdy nie wszedł do końca i musze trzymac pistolet zeby czasem nie wyskoczył w czasie tankowania - ma ktoś z was coś takiego?? wygląda to jakby wlew był za mały:| kolejna sprawa, to jak zatankuje do pełna, to mi sie paliwo wylewa ze zbiornika:? ale nie tak, że mam je pod spodem, a na całym tylnym błotniku i części zderzaka, leci ewidentnie spod klapki... sprawdzałem korek, jest ok, odpływ pod korkiem też ok... wychodzi na to, że tyle sie tego wylewa, że odpływ pod korkiem nie nadąża z odbieraniem tego. Pytanie, co to może byc?? odpowietrzenie w zbiorniku?? jak to sprawdzić??

Dzięki za info, pozdrawiam J.

Ból przemija, chwała pozostaje kobiety lubią blizny
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
problem z tankowaniem mam i ja - czytalem, ze tak jest czesto, przywyklem do tego i cierpliwie trzymam pistolet

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Niezłe jajca. Też tak mam. Choć nic nie wycieka.

Już myślałem, że przekombinował tak ktoś auto, że omyłkowo założył wlew od benzynowej wersji :roll:

Pistolet benzynowy wchodzi do końca - sprawdzałem.

Opublikowano
Przy tankowaniu musisz załadować pistolet potem lekko go cofnąc do tej krawędzi co jest na wlewie i on sie zachacza, wtedy sie trzyma i nie ma problemu ;]
Opublikowano
wszystko extra, tylko to ze musze trzymac pistolet to nie robi mi problemu, bardziej to wylewające sie paliwo psuje mi humor:/
Ból przemija, chwała pozostaje kobiety lubią blizny
  • 2 lata później...
Opublikowano

mam dokładnie tak samo - pistolet nie wchodzi do końca - blokuje się w połowie jakby wlew był zbyt waski.. ! auto to 530d touring 2003rok

początkowo myslałem że to faktycznie wlew od benzynowca ale widzę że to nie tyko mój problem. Ktoś jeszcze ma taki problem? dziwne to trochę ... a może komuś udało się go rozwiązać ?

Opublikowano
Ja też myślałem, że mam wlew od benzyny. Co do wylewającego się paliwa, spróbuj nie tankować do pełna pod korek. Jak nalałem do pełniutka to też miałem ulany cały błotnik i zderzak. Teraz leję nieco mniej i jest spokój.
Opublikowano
u mnie tez nie wchodzi do konca, widocznie u nas sa szersze rurki od pistoletow, kiedys na stacji orlen jak tankowalem paliwo verva pistolet mial taka grubosc jak od benzyny i wszedl do konca
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH