Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zależy od stylu jazdy, ogólnie średnie spalanie odkąd jest w moim posiadaniu 14.2l na 100km\h, średnio miasto 15l, trasa 10l :wink: przy lajtowej jeździe, oczywiście Pb, podtlenku LPG nie posiadam.
http://www.iv.pl/images/16876943185426216561.jpg
Opublikowano
Moja w trasie 12l trującego jadu LPG jadąc ze śr prędkością ~130 km/h, w mieście ~15l (z reguły na zimnym silniku jeszcze). Niestety automat :?
Brokatrot Metallic
Opublikowano
Moja (jak parę postów wcześniej napisałem) schodzi w trasie do 5/100, niestety w mieście - w dość specyficznych warunkach, bo do pracy mam dosłownie kilometr, jak permanentnie nie jest rozgrzana wypiła mi 9.1 litra. Przykre ale prawdziwe - traktor w mieście się słabiej sprawdzi niż benzynka :)
Opublikowano
Co się dziwisz, 540iA ma tak samo 17 miasto, 9,5 trasa :mrgreen:

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano
Kupiłem tydz. temu 502i 2000(cm3)ben+ Lpg.koleś mówił że mieści się w 11L gazu na 100km (po 50% miasto i poza). dziś wyczerpałem całą butle gazu(40l) i jak zobaczyłem ile km zrobiłem to myślałem że mnie szlag trafi!!! 192km!!!! jest to realne???? krew mnie zaleje!!!co jest nie halo? zaznacze że butów ciężkich nie miałem i w połowie jeżdziłem tylko po mieście! gaz sekwencyjny masz oppowiedz! prawie 20l/100km
Opublikowano
Nigdy nie wierz w to co mowi Ci sprzedajacy xD nie w naszym debilnym kraju :] Moja 323Ci pali mi 14 gazu w cyklu mieszanym a podobno powinna 12... Ostatnio na trasie, tez mam butle 40 litrow zrobilem 400km ale to trasa. Napewno za duzo Ci pali, na poczatek jedz na kompa do jakiegos dobrego gazownika ;)
Opublikowano
prawie 20l/100km

Moja 520i pali w trasie 9, w cyklu miejskim 13,5 - nie ma znaczenia czego (gaz, benzyna), różnica jest pomijalna i mieści się 0,5 litra.

Ewidentnie masz coś źle ustawione, polecam odwiedziny u dobrego gazownika.

Pozdrawiam

Jacek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mojej coś się przestawiło.. Wymieniłem wszystkie filtry, odme, progowa pompe paliwa i spalanie spadlo ze sredniego po miescie 8,7l/100km na 7,6l/100km :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Moja 318tds w trasie tak okolo 7 spali no chyba ze na tempomacie sie leci to napewno mniej a w miescie 10+ :D
Opublikowano

323Ci 2,5l 170KM Miasto ~10l trasa ~7l. Ogólnie jak się nie pilnuje obrotów to bywa 12l w mieście ale to już maksimum jakie wyciągam.

Jeżdżę trybem eco czyli but w podłodze do 2,5 tys. każdy bieg i potem hamowanie silnikiem. Jak ktoś się zapyta ''Jak chcesz być eco to kup jakieś 1.4D'' to odpowiem, że 170KM to mało na szybkie rozpędzanie. Jak silnik zawiedzie to się zrobi swapa na 2.8 :)

Opublikowano

BWM 528i 96r. 270tyś automat miasto lato 15l zima 17l, trasa 9-10l,

i dziwi mnie jak ktos pisze ze mu pali 10 lub 12 z tym motorem

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

530d Touring 99

trasa 45 km + dojazd do centrum Poznania + powrót = niecałe 8 l/100 przy prędkościach sporych - rano spieszę się do pracy a wieczorem na obiad :wink:

nie zauważam istotnej różnicy w spalaniu podczas dużych mrozów zimą lub ponad 30st latem non stop na klimie :cool2:

ciekawostka - 2 lata temu zrobiłem długa trasę na zachodnich autostradach - częściowo prędkość dozwolona 110-120 ale prawie połowa trasy przy 170-180 km/h i średnie spalanie wyniosło sporo poniżej 7 !!!!

Opublikowano
e46 318i M43TU B19 118 KM, średnia liczona na dystansie 11 670 km, 35 % trasa / 65 % Kraków (tak, naprawdę tak dokładnie liczę), spalanie 8,52 l benzyny/100 km. Opony 225/50 R16.
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano

A więc przyszedł czas, abym się dołączył i napisał zapotrzebowanie na pb 98 mojej buńki

Pusty zbiornik (wyjeżdżony aż samochód zgasł)

Wlane 20L ostra i to bardzo ostra jazda, przejechane 152 km

Kolejne tankowanie 20L jazda baaaaaardzo ekonomiczna, przejechane 203 km

Dodam że silnik przeszedł pewne modyfikacje mechaniczne i elektroniczne, nie wspominając o kapitalnym remoncie.

Opublikowano

528 '97 manual kombi opony o szerokosci 235 gaz do poprawki

w trasie 10l lpg przy umiarkowanie dynamicznej jezdzie

w mieszanym 12-13 lpg (okolice malego miasta 40 tys miekszancow)

w typowo miejskiej jezdzie nie mam okazji sprawdzac

Mysle ze jak dojde do ladu z instalka LPG i naucze sie jezdzic benzyniakiem, to z pol litra z tego urwe :)

Opublikowano

BMW nigdy nie należało do oszczędnych aut. Starsze modele spalają lekko do 20 l/100 - jak ktoś ma trochę cięższą nogę.

Więc jak ktoś się pyta ile spala twoje BMW to można śmiało powiedzieć ... za dużo :D