Skocz do zawartości

Ile pali twoja bemka

mpower01

Rekomendowane odpowiedzi

W moim atku spalanie tak srednio to 12 l/100km mówie srenio bo raz jazda wyglada agresywniej raz normalnie wiec srednia to 12/100 czy to dużo ??

Jak najbardziej normalne. Ja ostatnio policzylem u mnie i tak samo mi wyszlo. ( srednio 12 litrow/100 po miesicie) .

Pozdrawiam Mariusz

Witam niedawno kupilem bmw 328 e36 jeszcze nie mialem okazji sprawdzic ile tak naprawde pali robie delikatny tunning wnetrza BUNI:) chcialbym zoorientowac sie czy warto zakladac mi teraz gaz jak benzyna tanieje dzisiaj widzialem waszke na cpn w ktorym tankuje zawsze i nigdy sie nie zawiodlem po 3.59 zalitr PB95 a po 3.69 PB98 LPG jest po 2.09 wiadomo gazu wiecej wahnie niz benzynki nie da sie ukryc jesli ktos moze niech napisze tylko tak szczerze ile to cudenko pali PB i LPG cz gory dzieki za pozdrawiam

wszystko zalezy ile robisz kilometrow rocznie. Moze ci pomoze kalkulator: http://autocentrum.pl/?FF=148

Ja w swojej buni tez mam sekwencje i nie ma roznicu czy jade na PB czy na LPG jedynie w portfelu jest roznica...Jeszcze jest inna strona bo jezeli robisz malo kilometrow rocznie (~20tys) i zamierzasz po roku sprzedac autko to nie inwestowalbym w instalacje. Mysle ze ten kalkulatorek ci troche rozjasni sytuacje.

• 2 tygodnie później...

Jako iż od niedawna mam swoją bryczkę pochwale się i ja:

Więc jazda mieszana 10-12 l (miasto-trasa)

Pedał gazu łuskany czasem do ponad 5tyś obr. a czasem tylko 2-3 tyś

oponki teraz zima 195x65x15

Raczej poniżej 10l nie zeszłem.,...może latem i na dalszym dystansie(trasa)

• 4 tygodnie później...
Po pierwsze, kto kupuje BMW to nie pyta o spalanie, jak chcemy liczyć kupujemy opla i wtedy się nie ma co martwić, ale powiem, mam komputer więc to nie problem, 245tys km, 6,9 - 8 na trasie, miasto 9,5 - 10 ze skrzynią automatyczną,,,,,Będziesz Miał Wydatki (BMW) ,,,heheheheheheh,,najważniejsze są wrażenia,,,,,
Teraz to ja mam radość z jazdy :)

• 2 tygodnie później...
staram się jeździć ekonomicznie i moja 316i spala średnio 8 lub 9 litrtów na 100 km. Dopiero niedawno założyłem zimówki zobaczymy czy coś się zmieni. Jak na razie jestem z tego spalania bardzo zadowolony. leję V-power 95

no nie wiem :8)

moja 316 z M40 od kilku tankowań pali 15.6L/100km (LPG)

co prawda.. w mieście, ale nie mam ciężkiej nogi, biegi zmieniam przy 2500/3000rpm, spoglądam na ekonomizer.. na prawde staram sie :D ale nic z tego....

pewnie coś padło, moze sonda czy coś. trzeba sprawdzić:)