Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Chciałem sie dowiedzieć jak prawidłowo uruchomić i korzystać z funkcji komendy głosowe Czy trzeba nagrać swój głos , proszę o poradę
Opublikowano

:P :P :P :P

Po prostu wcisnij przycisk na kierownicy albo obok pokretla i-driva, chyba tam jest mowiaca glowa narysowana i sproboj sie dogadac z ta mila pania w jej ojczystym jezyku.

Viel Spaß !

Opublikowano
Spróbuj po sygnale powiedzieć EfEm albo CeDe :) albo Nawigacion. Pwoinno zadziałać.
Opublikowano

Tych poleceń jest dużo :)

Poczytaj tu: http://www.e60.net/information/E60_Voice_Commands.pdf

Ogólnie to bardzo wygodna funkcja, nie trzeba maglować tyle idrivem.

Chociaż Pani bardzo śmiesznie mówi nazwy stacji radiowych. Widocznie polski jej nie sprzyja. Ale jak wyraźnie powiesz co sobie życzysz, to bez problemu się słucha :) Powodzenia, Pozdr!

Opublikowano
Jak dobrze kojarzę to masz do wyboru język komend tak jak i menu: francuski, niemiecki i angielski. Z tym że miła pani zawsze odpowie po Sprehen Mahen :lol:

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano

hmm a u mnie po wcisnieciu guzika na kierownicy czy oboj i-drive nic sie nie dzieje...;/

nie ma zadnego sygnalu ani nie scisza sie radio... czy ta funkcje mozna jakos wlaczyc lub wylaczyc??

co moze byc przyczyna??

Opublikowano
hmm a u mnie po wcisnieciu guzika na kierownicy czy oboj i-drive nic sie nie dzieje...;/

nie ma zadnego sygnalu ani nie scisza sie radio... czy ta funkcje mozna jakos wlaczyc lub wylaczyc??

co moze byc przyczyna??

przczyna jest pewnie brak dokonania doplaty do obslugi glosowej podczas zakupu auta. Istnienie przyciskow nie oznacza wyposazenia auta w ta funkcje, ale nie zdziwilbym sie gdyby to byla tylko aktywacji/ instalacji softu.

• 7 lat później...
Opublikowano

Panowie, rzeczywiście jest tak, że funkcję komend głosowych trzeba w jakiś sposób dokupić, upgreadować czy coś?

Mam na kierownicy znaczek mowy ale podobnie jak ktoś pisał wyżej. Naciskam i nic sie nie dzieje. Dajcie znać czy to jest opcja do dokupienia, do odkodowania, czy coś zle robie? X3 F25 z 2016 r. Idrive, navi ptoffrsional. O ile ma to związek.

Opublikowano

EDYCAJA:

Przytrzymałem przycisk długo podczas jazdy i działa.

Jest krótki dźwięk po którym trzeba wypowiedzieć komendę.

Tylko jaką?

Opublikowano

Dopisze sie ;)

jest jakas komenda zeby dach odsunac ? Byłby niezly bajer ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• 1 rok później...
Opublikowano
Czy te komendy głosowe aktywuje się lub włącza w menu? U mnie również po wciśnięciu tego przycisku na kierownicy nic się nie dzieje. Jak również przycisk niżej od telefonu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Komendy głosowe w CCC sa chronione i aktywowane za pomocą kodu FSC

Ci co je mają wykupili opcje przy kupnie auta , lub ktoś miał ale robił update softu CCC i nie importował kodu FSC w ista P

i funkcja została zablokowana, trzeba importować kod FSC i będzie można uaktywnić funkcje sterownia głosem

kody dla wszystkich vin (ci co je mieli tę funkcję ) sa dostępne w sieci ale trzeba umieć szukać :D

Opublikowano
Nie aktualizowałem CCC ani innych modułów ,co masz na myśli pisząc kodowanie usuwające ,chodzi może np; o NCS że mogłem coś odwalić . Może orjętujesz się jaka komenda odpowiada za wybieranie głosowe bo szukałem w modułach i znalazłem tylko w CAUDI komendy związane z voice ale są aktywne :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

FA Sterowanie głowowe

S620 Voice control

jak masz usunięte z FA i zakodowałeś moduły CCC (głównie CAPPL) do serii to usunąłeś sterownie głosowe

Podłącz pod ISTA P i zobacz status kodu FSC, powinien odczytać przy identyfikacji

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Czy jeżeli według vinu nie mam komend głosowych, to znaczy że przycisk na kierownicy w ogóle jest odłączony fizycznie? Pytam, bo mam androida od niedawna i powinien się tym przyciskiem uruchamiać, a tak się nie dzieje. Przycisk w ogóle jest nieaktywny.