Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kolegow!!! od kilku dni moja benia jest chyba chorusienka!!!

mianowicie po przekreceniu zaplonu (silnik nie uruchomiony) strzasznie buczy cos od strony kierowcy z przodu raczej!!! gdy jest wloczony tylko zaplon buczy przez jakies 20-30 sek!!! natomiast gdy urochomie silnik buczenie nie ustaje caly czas nie ustannie wierci mi dziure w glowie!!!

czy ktos wie co gdzie i jak???

pozdrawiam matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
webasto??? ja mysle za ta pompa moze byc trefna!!! mozna cos wiecej!!! czy to ma tak chuczec czy mam sie przygotowac na nowa pampke???

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
webasto??? ja mysle za ta pompa moze byc trefna!!! mozna cos wiecej!!! czy to ma tak chuczec czy mam sie przygotowac na nowa pampke???

Pompę słychać oczywiście jak pracuje ale sprawna pompa ledwo "mruczy". Po odpaleniu auta jej nie słychać, chyba że przyłożysz ucho do podłogi :wink:

Czy auto ma normalną moc itd ? Podjedź do kogoś z interfejsem i jednym z softów do beemek i sprawdź jakie daje ciśnienie. Ktoś tu pisał jakie ma mieć ale ja dokładnie nie pamiętam, coś w okolicach 4bar.

Opublikowano

koledzy a czy przytej pompce mozne sie cos poluzowac ze tak moze buczec??? kolega wyzej mowi zeby pojechac na kompa???

ile kosztuje orjetacyjnie nowa pompeczka??? z gory dziekuje za zainteresowanie i szybkie odp!!!

pozdrawiam matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
koledzy a czy przytej pompce mozne sie cos poluzowac ze tak moze buczec??? kolega wyzej mowi zeby pojechac na kompa???

ile kosztuje orjetacyjnie nowa pompeczka??? z gory dziekuje za zainteresowanie i szybkie odp!!!

pozdrawiam matty!!!

Buczenie spowodowane jest zużyciem/zacieraniem się turbinki pompy.

Pompa jest przymocowana jedną opaską wyłożoną gumą. Gdyby opaska pękła pompa leżała by na plastikowej osłonie podwozia i mogło by się przenosić buczenie. Musisz tam zajrzeć. Za nową pompę Pierburg dałem coś koło 500 zł na allegro. Jak chcesz to dam na priva namiary na faceta który zajmuje się sprzedażą. Jednak najpierw pojedź na kompa i sprawdź czy to faktycznie pompa, skoro auto jeździ normalnie to nie jest to przesądzone.

Opublikowano

jutro jade na podnosnik i sciagne plastik!!! a czy na takim zwyklym kompie pokarze cos??? bo ja aktuanie jastem w irlandii a tutaj sa same matolki :D :D :D kompletnie nie znajacy sie na rzeczy!!! dzieki z gory za zainteresowanie kolego limited!!!

pozdrawiam matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
jutro jade na podnosnik i sciagne plastik!!! a czy na takim zwyklym kompie pokarze cos???

Nie wiem co masz na myśli mówiąc "na zwykłym komputerze".

Bez odpowiedniego interfejsu i oprogramowania pewnie nic nie zobaczysz.

Ale nie znam się na tym zbytnio więc nie chcę wprowadzać w błąd.

Opublikowano
chodzi mi o komputer z jakims specjalistycznym programem do tego typu spraw!!! zobacze wszystko jutro!!! dzieki raz jeszcze!!! jak by cos to sie odezwe!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
chodzi mi o komputer z jakims specjalistycznym programem do tego typu spraw!!!

A to co innego:)

Znajdź kogoś z INPA lub Carsoft i wszystko będziesz wiedział.

Opublikowano

witam,

borykajac sie z takim samym problemem wpadlem wlasnie na ten temat...

wczoraj zauwazylem ze jak przekrece zaplon slychac buczenie....zapalilem auto i buczenie nie ustalo jechalem 15km do domu i mnie denerwowal ten dzwiek....

dzis rano znow przekrecilem kluczyk slychac buczenie otworzylem maske i widzialem drgania na paliwach przewodowych, natomiast po 2 min buczenie z kolei ustawalo zapalem silnik i OK...

Opublikowano

u mnie to buczenie wystepuje przez caly czas malo tego to sie na sila!!!

czy wchodzi w gre jakas regeneracja pompy czy tylko wymiana??? bo raczej to nie prowadzi do dobrego!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano

jesli na kompie podaje wam cisnienie wstepne paliwa ponizej 3,8 bara to raczej pompka pod progiem do wymiany

cena ok 500 pln za pierburga z allegro

pozdr

Opublikowano
koledzy czy buczenie oznacza wymiane takiej pompki??? jak to mozna sprawdzic i czy mozna sprawdzic bez kompa??? za nieluga mam wyjazd i chcialby, zeby bylo wszystko ok??? doradzcie!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano

koledzy ktora to jest pompka ta pod progiem bo na allegro sa 2 rodzaje wysoko cisnieniowa za 1000zl i sa jakies podlozne za ok 200zl

1.

http://moto.allegro.pl/item595765060_pierburg_pompa_paliwa_bmw_e34_e39_16141183176.html ta za 300zl

2.

http://moto.allegro.pl/item589223187_pompa_wysokiego_cisnienia_bmw_3_0_diesel_e39_e46.html ta kosztuje 1000zl

moje pytanko: ktora to pompka podprogowa??? i jaki jest numer tej pompki???

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano (edytowane)
koledzy ktora to jest pompka ta pod progiem bo na allegro sa 2 rodzaje wysoko cisnieniowa za 1000zl i sa jakies podlozne za ok 200zl

1.

http://moto.allegro.pl/item595765060_pierburg_pompa_paliwa_bmw_e34_e39_16141183176.html ta za 300zl

2.

http://moto.allegro.pl/item589223187_pompa_wysokiego_cisnienia_bmw_3_0_diesel_e39_e46.html ta kosztuje 1000zl

moje pytanko: ktora to pompka podprogowa??? i jaki jest numer tej pompki???

witam! pompka ta pod progiemjest taka! http://www.moto.allegro.pl/item572984262_pompa_paliwa_bmw_e38_e39_e46_opel_rover_landrover.html

a ta jest zamontowana wewnątrz zbiornika http://www.moto.allegro.pl/item588505209_pompa_paliwa_bmw_5_e39_520_525_530_diesel_td_tds.html

ja tylko pokazałem jak wyglonda pompa, nie radzą kupować podróbki! :!:

Edytowane przez dumik
Opublikowano

Kolego, ani jedna ani druga. Ja kupowałem od gościa z Twojego pierwszego linku, ale w tej chwili nie ma wystawionej pompy podprogowej. Zadzwoń to pewnie wystawi.

I nie kupuj żadnych wynalazków za 200 zeta, wyłącznie Pierburg jak chcesz zapomnieć o pompie na długo.

Na przykład ta:

http://www.allegro.pl/item579676262_pompa_paliwa_bmw_e38_e39_e46_landrover_opel_diesel.html

Opublikowano

noi sie stalo benia nie odpala!!! :( koledzy to buczenie ustalo ale autoko nie odpala!!! to chyba pompa pod siedzeniem kierowcy!!! ale jeszcze dla pewnosci podepne pod kompa w warsztacie i powinno pokazac na 100% !!! i chyba czas na nowa pompeczke!!!

pozdrawiam matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
noi sie stalo benia nie odpala!!! :( koledzy to buczenie ustalo ale autoko nie odpala!!! to chyba pompa pod siedzeniem kierowcy!!! ale jeszcze dla pewnosci podepne pod kompa w warsztacie i powinno pokazac na 100% !!! i chyba czas na nowa pompeczke!!!

pozdrawiam matty!!!

Tupnij kila razy mocno w podłogę, może jeszcze się obudzi ale pompa jest do wymiany niestety. Skoro jej nie słychać to znaczy ze się zatarła na amen. Zastanawia mnie tylko że auto Ci jeździło normalnie....hmm.

Szkoda że masz daleko, dał bym Ci pompę na próbę.

Opublikowano
dzieki za mile checi ale niestety!!! nie no w sumie to stalo sie w piatek wieczorem i raczej smigala bez problemow!!! zeby wiecej takich ludzi jak kolega limited swiat bylby lepszy!!! jeszcze jedno pytanko czy nr tej czesci to: 16126756157??? to bylo w sumie szczescie w nieszczesciu bo podjechalem do zanjomego do warsztatu elektro mech i pokazalem mu objawy no i zdazylem mu pokazac i pokazalem tak ze juz nie odpalila!!! :cool2: :cool2: :cool2:

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam ponownie w tym temacie!!!

koledzy czy moze mi ktos powiedziec jak wymienic ta pompke czy istnieje mozliwosc zapowietrzenia ukladu i czy sa jakies mecyje wielkie przytej robocie???

pozdrawiam matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
witam ponownie w tym temacie!!!

koledzy czy moze mi ktos powiedziec jak wymienic ta pompke czy istnieje mozliwosc zapowietrzenia ukladu i czy sa jakies mecyje wielkie przytej robocie???

pozdrawiam matty!!!

Musisz zdjąć plastikową osłonę podłogi, odkręcić opaskę, odpiąć wtyczkę, rozkręcić dwa zaciski od wężyków, zdjąć wężyki i już. Montaż nowej odwrotnie. Potem kasacja błędów i po robocie. Układ wtryskowy się nie zapowietrzy.

Opublikowano
zrobione i latam znowu benia!!! podziekowania dla limited oby wiecej takich ludzi dzieki kolego!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i