Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z centralnym zamkiem. Po zamknięciu z kluczyka czasem się ponownie otwiera. W takich sytuacjach nie działa zamykanie z pilota. Jedynym sposobem na zamknięcie auta jest otwarcie szyby i ręczne zaryglowanie drzwi, co skutkuje domknięciem szyby. Według mnie wygląda to tak jakby któreś z drzwi nie wyłączały czujnika zamknięcia drzwi ponieważ często zaświeca się oświetlenie wewnętrzne. Gdzie znajdują się czujniki otwarcia drzwi w e36? Nie znalazłem żadnych wciskanych elementów w drzwiach ani w słupkach. Gdzie znajduje sięcentralka zamka w e36?

Ma ktoś pomysł jak zdiagnozować ten problem?

Opublikowano
Te przyciski są na słupkach za rolką na której zatrzaskuje się zamek dzwi,sprubuj nawinąć na te rolki trochę taśmy izolacyjnej i powinno być ok,prawdopodobnie centralny odbiera sygnał że jedne z dzwi są otwarte i dlatego "puszcza",to częsta przypadłość w e 36 "z przebiegiem ".Pozdrawiam !
Opublikowano

Na początek proponuje zainteresować się wiązka w klapie bagażnika, przewody często się przecierają a efekt jest dokładnie taki jak opisałeś.

Na przyszłość proponuje :search:

Opublikowano
Rzeczywiście problem rozwiązuje czujnik zamknięcia drzwi kierowcy. Po dociśnięciu drzwi wszystko działa. Czy orientujecie się jaki jest koszt wymiany elementu na nowy? Pozdrawiam
Opublikowano
Kup nawet używany, zapłacisz z 20zł, sprawdź,czy nie jest wytarty. Nowy to raczej tylko w ASO. Poza tym ten temat to chyba tylko w zeszłym miesiącu pojawił się ze 4 razy, wystarczy poszukać :search: ;)
Opublikowano

ja nadlałem poxiliną jakieś 7 miechów temu i do tej pory nie miałem problemów... polecam później małym pilniczkiem podrównać...

A jak będziesz chciał nową część to podajcie cene bo i mnie to interesuje

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam,

jezeli mowa o tym rygielku na slupku z wciskanym pypciem, po wcisnieciu ktorego szyby np w coupe sie uszczelniaja to przerabialem to ostatnimi czasy rowniez. myslalem ze kupie w aso nowy i pozamiatane, ale aso krzyknelo mi cene jakies 116pln (auto fus wawa ostrobramska) to dalem pokoj. poluzowalem torxy i deko podciagnalem rygiel do gory i delikatnie na zewnatrz, pomoglo, szyba uszczelnia sie przy lekkim zamknieciu drzwi. wczesniej mialem takie jazdy, ze przy wiekszych dolkach szyba latala jak szalona to w gore to w dol, plus do tego oswietlenie wewnetrzne robilo mi dyskoteke, teraz wszystko gra

pzdr

yaz