Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
HKR tylko nie zapomnij zdać relacji może one pomogą mi i zażegnam problem z niedziałającym wentylatorem raz na zawsze;p
Opublikowano
witam koledzy!ja mam 318i M43 do tego climatronic.Mam wiatrak elektryczny,jeden.czujnik znajduje się z lewej strony chłodnicy stojąc twarzą do przodu samochodu.to on jest odpowiedzialny za załączenie się wiatraka.lubi często się psuć.w tamtym roku wymieniłem dwie sztuki.pzdr
Klema
Opublikowano
tak to ten,tylko ten znajduje się po prawej stronie chłodnicy na samym dole pod zbiorniczkiem wyrównawczym.zobacz gdzie go masz.bo ja mam po lewej stronie chłodnicy prawie na samej górze.
Klema
Opublikowano
dokładnie taki,tylko ja mam na trzy piny,czyli trzy wyjscia.Tylko kup taki jaki mówi katalog,bo czasami można kupić o innej temperaturze.
Klema
Opublikowano
ten czujnik umieszczony jest w głowicy silnika i odpowiada za podanie informacji sterownikowi o temperaturze silnika .

Nasa87 Ty musisz wymienic ten który umieszczony jest w chłodnicy czyli nr.10 z tego linku http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA71&mospid=47435&btnr=17_0089&hg=17&fg=05 to czujnik 3 pinowy odpowiadający za załączanie 1 i 2 biegu wentylatora chłodnicy w tabelce znajdziesz jego numer katalogowy .Patrząc z pozycji kierowcy wkręcony jest w chłodnicę z prawej strony na 1/3 wysokości chłodnicy.

Opublikowano
MarekM-535i Wielkie Dzięki za sprostowanie bo bym zrobil juz zły zakup:) znalazłem ten czujnik jest calkiem widoczny jakos wczesniej nie rzucil mi sie w oczy