Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Można dołożyć czujniki parkowania przód i tył oryginalny? Może ktoś wie gdzie to robią? Nie chciałbym byle czego - wolałbym te oryginalne do X5.
Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W
  • Moderatorzy
Opublikowano
Można dołożyć czujniki parkowania przód i tył oryginalny? Może ktoś wie gdzie to robią? Nie chciałbym byle czego - wolałbym te oryginalne do X5.

W X5 jest problem gdyż aby założyć oryginalne trzeba zmienić zderzak ze względu na mocowania.Może lepiej kamerę cofania?

Opublikowano
Właśnie latam za kamerką cofania :)
  • Moderatorzy
Opublikowano
A Czy dużo pracy jest nad tym aby dołozyć przycisk parktronica? Ciężko to podłączyć?

Jaki przycisk parktronica?Możesz jaśniej.

Opublikowano
chodzi mi ogolnie o podłączenie, czy trzeba jakiś włącznik dokłądac aby np. włączał sie partronic z przodu?? czy on sie włądza automatycznie?? Seryjnie u mnie w samochodzie nie ma partonica i nie wiem czy wogule opłaca sie zakładać.. ??
Opublikowano
Ja idę za kamerką - koszt 200pln kamerka+montaż. Wpinasz do Navi i działa!
  • Moderatorzy
Opublikowano
chodzi mi ogolnie o podłączenie, czy trzeba jakiś włącznik dokłądac aby np. włączał sie partronic z przodu?? czy on sie włądza automatycznie?? Seryjnie u mnie w samochodzie nie ma partonica i nie wiem czy wogule opłaca sie zakładać.. ??

Jeśli chciałbyś oryginał to trzeba też moduł...

• Moderatorzy
Opublikowano
Ja idę za kamerką - koszt 200pln kamerka+montaż. Wpinasz do Navi i działa!

W którym dokładnie miejscu zakładasz?Nad tablicą?

Opublikowano
Znalazłem osobę, która to zainstaluje i podłączy do navi łącznie z biegiem wstecznym. Teraz czekam na przesyłkę z allegro i będziemy polem próbować gdzie i jak to wygląda. Chciałbym tak, by nie było jej zbytnio widać. Może na zderzaku na dole tam gdzie jest hak.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
No i mam już kamerkę. Zamontowałem ją pod osłoną z haka. Skierowałem nieco w górę, tak by widzieć na ekranie trochę zderzaka i coś - do czego będę się zbliżał. Jedyny problem t kamerkami to za mały kąt widzenia. 120st nie widzi narożników samochodu. Zamontowałem ją najpierw w osłonie na hak i skierowałem tak bym widział cały tył, ale kompletnie nie można było wyczuć odległości do drugiego samochodu z tyłu. Kolejny problem to blokada w navi - jak jedziesz spokojnie to navi nie zgaśnie. Mnie bardziej zależało by nie dowalić do samochodu z tyłu. Już moją E39 tak załatwiłem. Na swoim parkingu w swoje drugie auto przywaliłem :) NIe wiem jak to zrobiłem, ale udało się...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Mogłeś kupić kamerkę z podziałką dzięki której można ocenić odległość.

W X5 najlepiej ponoć zamontować w klapie nad tablicą rejestracyjną w okolicach jej oświetlenia choć ja sam mam też w zaślepce centralnej zderzaka ale uważam że jest ok.

Opublikowano

Kupiłem z podziałką, ale ja przepaliłem :) A przy kupnie drugiej już nie czytałem dokładnie opisuj aukcji i ... tak wyszło, że nie mam.

:)

• 9 miesięcy temu...