Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja bym połączył punkty 1 i 4 oraz 5 i 6

W sumie masz racje co do 5 i 6. Ja bym zostawil jednak osobno 1 i 4 bo znow bedzie balagan. Razem problemy ze sprzeglem i nawigacja? Nie lepiej to podzielic?

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Od razu dodam żeby uniknąć zbędnej dyskusji - działu OT nie będzie. :D

Ja może jedna zacznę tą dyskusje :twisted: dział OT (lub nazwany inaczej jak kto chce) mógłby być, a w nim dyskusja na temat akcyzy, ubezpieczenia (np. jaka najlepsza firma ubezpieczeniowa), bez dyskusji na temat jakichś bzdur nie związanych z BMW, a co gorsza z motoryzacją.

Co do galeri to może takowa powstać, ale według mnie powinna zawierać zdjecia aut TYLKO NASZYCH, ewentualnie przez nas zrobionych. Po co umieszczać linki do Allegro z których nic nie wynika :?: W tym podforum było by: jeden temat samochód jednego urzytkownika + dyskusja na temat tego auta.

Tak ja to widze.

Usunąłem wszystkie odpowiedzi w tym temacie. Wydaje mi się że już nie raz mówiłem że nie ma na tym forum miejsca na takie wątki.

to smutne...cos w stylu "ja tu rzadze i gadac o BMW albo wypier..."

W regulaminie forum powinna być wzmianka:

14. ADMINISTRATOR oraz/lub MODERATORZY zawsze mają racje .

15. Jeżeli ADMINISTRATOR oraz/lub MODERATORZY nie ma racji patrz punkt 14.

Nie wiem mavic czy bywasz na innych forach, ale uwierz, że na większości z nich (pomijam np. forum Ot gdzie całe forum to jedno wielkie OT :D ) nie podważa się zdania moderatora, a napewno już nie dyskutuje się z Adminem. Poza tym zacytowałeś to z postu, który nie miał sensu. Wcześniej była o tym dyskusja.

Opublikowano
Admin sądzi że pomysł jest niezły. :wink: W tej chwili trwają konsultacje, jak to zrobić żeby miało sens...

Realizacja nastąpi najprawdopodobniej na początku przyszłego tygodnia, więc do tego czasu macie czas na podsuwanie pomysłów jak sensownie usprawnić nasze forum.

Od razu dodam żeby uniknąć zbędnej dyskusji - działu OT nie będzie. :D

cieszy mnie aprobata tlumu i admina :) wiec moje propozycje po waszych uwagach

1. ogolne bmw, mechanika, elektronika, etc..

2. wyglad i audio

3. inne

ad1

wszystko odnosnie dzialania czegokolwiek i nowosci z bawarii

ad2

a. bede sie upieral, ze nie ma co udawac, ze wyglad jest nieistotny i mozna rownie dobrze omawiac swoje jak i znalezione w magazynach czy na necie samochody.. w koncu kto inny jak nie rodowici fani bmw mamy kreowac opinie????

opinie sa wazne nawet jesli negatywne, to jedno.. poza tym oprocz oryginalnego wygladu i zburaczonych beemek sa jeszcze swietnie zmodyfikowane przez firmy, z duzym nakladem pieniedzy, ze smakiem i jakoscia, widuje sie takie niestety bardziej w magazynach zagranicznych niz na ulicach ale nie widze przeszkod by nacieszyc oczy i sie na luzie pojarac lub pokrecic nosem.. jestesmy fanami i chyba nie musimy ukrywac sie po katach z tym co zobaczylismy, co uwazamy za fajne a co nie

b. 'co sadzicie o tych felgach/lusterkach/swiatlach - beda pasowac do mojej eXX?', itd..

c. audio mysle, ze starczy jak sie da razem z wygladem, ale audiofile moze cos krzykna :) to moja opinia :)

ad3

'inne' nie mylic z OT i pitoleniem o dupie maryni, fotkami lasek i opowiadaniem dowcipow... mam na mysli:

prawo drogowe, rozne przepisy dotyczace motoryzacji ogolnie, informacje o kradziezach, gadanie ile ci pali, czy warto kupic eXX czy nie i dlaczego tak tanio, itp.

mysle, ze jesli sie napisze przyklejony regulamin co wchodzi w gre w konkretnym dziale, a jakich tematow nie zakladac bo beda usuwane (np. znane juz 'jak zrobic z e36 e46, itp), to wystarczy... razem z regulaminem zamkniecie topicu przez moderatora jest swiete i szatafakap kto sie nie poslucha :)..

pozdr

ps. dobra opcja z raportowaniem, chcialem wpsomniec o tym

Opublikowano
nie lepiej by bylo podzielic forum na modele?? np e21,e28,e30,e31,e32,e34..... itd napewno latwiej byloby co kolwiek znalesc!
Opublikowano
nie lepiej by bylo podzielic forum na modele?? np e21,e28,e30,e31,e32,e34..... itd napewno latwiej byloby co kolwiek znalesc!

zły pomysł, była już taka sugestia. Wiele problemów się łączy, w wielu modelach jest ten sam silnik (np. 2litry jest w E36 i E34 itp.), więc nie ma sensu dzielić tego.

Opublikowano

Ja bym podzielił w ten sposób :

1. Mechanika - sprawy związane z wszelkimi problemami mechanicznymi czyli zawieszenia, silniki, skrzynie i inne sprawy techniczne

2. Elektronika, Audio, Nawigacja, Diagnostyka komputerowa i wszelkiej maści oprogramowanie

3. Inne, nie związane z tymi wyżej - czyli problemy prawne, porównania, jaki model wybrać, ile to auto pali i inne mniej lub bardziej istotne rzeczy :wink:

Oczywiście twarde zasady nt. umieszczania linków za Allegro i innych śmieci typu wiejski tuning.......tu można polecić forum Saintmana

:wink:

Opublikowano

zły pomysł, była już taka sugestia. Wiele problemów się łączy, w wielu modelach jest ten sam silnik (np. 2litry jest w E36 i E34 itp.), więc nie ma sensu dzielić tego.

Szkoda, bo też liczyłem na taki podział i kilka kategorii jednoczących wszystkich.

http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
Opublikowano

Szkoda, bo też liczyłem na taki podział i kilka kategorii jednoczących wszystkich.

jaki jest sens tego podzialu kiedy ta sama jednostka oraz rozwiazania wystepuja w kilku modelach na przestrzeni wielu lat?

Opublikowano
Jezeli mozna to ja proponuje podzielic forum na:

1. Technika - czyli wszystko o sinikach, skrzyniach, zawieszeniach, itp. Generalnie problemy natury czysto mechanicznej.

2. Audio - wiadomo :D

3. Galeria - cuda na kiju (czyli paszkwile i nasze pieknosci) - tutaj pewnie Admin da mi w ucho :wink:

4. Elektryka i elektronika - czyli wszysto co zwiazane z pradem a nie dotyczace bezposrednio silnika i skrzyni - liczniki, OBC, el. szyby, lusterka, szyberdachy, swiatla, nawigacja, PC w aucie, TV, itp.

5. Eksploatacja i czesci - czyli wszystko o plynach, olejach, uszlachetniaczach, srodkach do pielegnacji tapicerki i lakieru, amortyzatorach, klockach, oponach, filtrach, itp.

6. Dane eksploatacyjne i porowniania - czyli spalanie (ostatnio czesty topic), regulacje zaworow, porowniania modeli i ich osiagow, dylematy w wyborze.

no wiec tak: 2 i 4 razem, oraz 5 i 6 do połączenia, czyli o jeden punkt wiecej niż tutaj:

Ja bym podzielił w ten sposób :

1. Mechanika - sprawy związane z wszelkimi problemami mechanicznymi czyli zawieszenia, silniki, skrzynie i inne sprawy techniczne

2. Elektronika, Audio, Nawigacja, Diagnostyka komputerowa i wszelkiej maści oprogramowanie

3. Inne, nie związane z tymi wyżej - czyli problemy prawne, porównania, jaki model wybrać, ile to auto pali i inne mniej lub bardziej istotne rzeczy :wink:

Oczywiście twarde zasady nt. umieszczania linków za Allegro i innych śmieci typu wiejski tuning.......tu można polecić forum Saintmana

:wink:

Generalnie opcja kolegi johnny'ego + galeria z sugestii Reaven'a. Taki podział wydaje mi się jasny i prosty. A od OT to mamy Saintmana :wink:

http://no2qnos.fm.interia.pl/breit1.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano

Dzięki. :)

Mam nadzieję że będzie jasne gdzie jakie posty umieszczać. W każdym razie gdyby np. opisy wg Was potrzebowały zmian to dajcie znać - przemyślę sprawę. :wink:

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano
Wedlug mnie powinno zostac jak jest :) Jest duzo czytelniej niz bylo. Opisy tez sa jasne.

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano
Nie wiem czy ja jestem jakis inny ale wogole nie podoba mi sie ten nowy podzial :mad2: Wczesniej bylo wszystko naraz na jednej stronce, teraz trzeba by bylo piec okienek naraz otwierac zeby przeczytac wszystko. Pewnie zaraz wszyscy wejda na mnie ale nie moglem sie powstrzymac :evil:
Opublikowano
Ale z drugiej strony masz posegregowane informacje i szukajac czegos o silniku nie musisz przekopywac wszystkich postow. Przkopac trzeba tylko dzial tematyczny, ktory Cie interesuje :D

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano
Jak wieczorem wylaczalem kompa i nastepnego dnia wchodzilem na forum okolo godziny 17 to tematow w ktorych jest cos nowego do poczytania bylo tak ze 20. A na calej stronie miesci sie 50 tematow. Rozumiem gdyby codziennie dochodzily 3 nowe strony tematow, to faktycznie ciezko by bylo to ogarnac.
Opublikowano
Tutaj masz racje. Ale wyszukiwarka nie dziala zbyt precyzyjnie i jak szukasz jakiegos tematu sprzed tygodnia to szybciej znajdziesz go w konkretnym dziale niz przekopujac cale forum. Dla mnie taki podzial jest lepszy. Jednak kazdy ma swoje upodobania :wink:

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano
Tutaj masz racje. Ale wyszukiwarka nie dziala zbyt precyzyjnie i jak szukasz jakiegos tematu sprzed tygodnia to szybciej znajdziesz go w konkretnym dziale niz przekopujac cale forum. Dla mnie taki podzial jest lepszy. Jednak kazdy ma swoje upodobania :wink:

Nie no ta wyszukiwarka byla denna. Jak wpisywalem ''zdjecia naszych BMW'' to pojawialo mi sie to dopiero na trzeciej podstronie. Ale czy to ma jakis zwiazek. Ta wyszukiwarka nadal sie nie zmienila, tyle tylko ze mniej bedzie miala szukania bo posegregowane. Mnie ogolnie interesowaly wszystkie tematy, a teraz musze ich szukac. Ale to nic, trudno, jak chce wiekszosc to niech bedzie, jakos przezyje.

Opublikowano
Na wyszukiwarke ciezko liczyc. Zeby Zarzadowi :wink: bylo zadosc to generalnie starm sie z niej korzystac i niewiele to daje. Bardziej mialem na mysli wyszuiwarke "reczna" :D czyli przekopywanie postow samemu :) Z podzialem tematycznym mozna szybciej. Tak mi sie wydaje :) W zasadzie to kazda "reforma" ma swoje + i - :)

Pozdrawiam

Reaven

• Członkowie klubu
Opublikowano
Nie no ta wyszukiwarka byla denna. Jak wpisywalem ''zdjecia naszych BMW'' to pojawialo mi sie to dopiero na trzeciej podstronie.

Najlepsza nie jest - ale trzeba z niej korzystać świadomie. nawet w googlach wpisując taki tekst niewiele byś dostał. Stosowanie "and" i "or" chyba ją trochę poprawia.

Ta wyszukiwarka nadal sie nie zmienila, tyle tylko ze mniej bedzie miala szukania bo posegregowane.

To nie wyszukiwarka ma posegregowane, tylko user :mrgreen:

Dla wyszukiwarki nic się nie zmieniło...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

ups .... chyba pomyliłem forum... :mrgreen: Ale reorganizacja :wink:

Wygląda nieźle... zobaczymy jak się sprawdzi. :)

http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
Opublikowano

kurcze nie wiedziałem gdzie wszedłem i sie wróciłem :duh:

ale zeby to wszystko przejzec to troche klikania jest a tak to było w jednym

zobaczymy

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS