Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co wy, userzy i straznicy forumowi sadzicie, zeby zrobic podzialy tematyczne?

ogolny bmw & mechanika

- tak jak jest, bez tego co wyjmuje ponizej do osobnych dzialow

galerie & styling

- moznaby tu wrzucac wszystkie tematy dotyczace znalezionych fotek fajnych i brzydkich, wlasne tematy ze swoim samochodem zamiast jednego na 40podstron i podyskutowac w bardziej uporzadkowany sposob, pytac o lampy zderzaki itp

spalanie & paliwa altermatywne ;)

- ile pali to i to, a ile tobie pali, no i zeby z kazdego tematu gazownikow nie robila sie wojna

inne, ale na temat, czyli

- ukradli mi lusterko, minister chce wprowadzic 50podatek drogowy i potroic akcyze ze wskazaniem na bmw gdzie akcyze mnozymy razy 8, w autoswiecie napisali ze bmw ma v6 1.2 litra i 34konie itp...

nie byloby fanie, ze moznaby czytac i pisac w bardziej uporzadkowanej formie? podzial na serie nie ma sensu bo duzo czesci i rozwiazan sie zazebia, ale podzial tematyczny chyba bylby fajny i pozwolilby swobodniej porozmawiac i latwiej cos odszukac, przegladac co cie w danej chwili interesuje... hmm?

jesli marudze to przepraszam, jesli ktos uwaza podobnie reka w gore, jesli zarzad sobie nie zyczy to chowac sie kto moze :)

dla przykladu - tutaj troche za duzo kategorii i czesc by u nas pewnie byla pusta, ale jaki ladny podzial http://forums.bimmerforums.com/forum/

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Jestem za :D Z pewnoscia uporzadkowalo by to nasze forum tematycznie.

P.S. Szukajac np. o audiuo przekopywalibysmy tylko jedna czesc poswiecona tylko temu a nie szukalibysmy w gaszczu wszystkich tematow :D

Edytowane przez Reaven

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano

Zalew cierpisz na bezsenność czy na uzależnienie od forum :mrgreen: :wink:

Pomysł oczywiście dobry z podziałem tym bardziej że w ciągu ostatnich 2 lat przybyło sporo użytkowników i zrobił się trochę śmietnik na forum.......co powoduje że ciężko się dokopać do potrzebnych informacji.....szczególnie nowym użytkownikom.

Z drugiej strony patrząc proponowane przez Ciebie ew.nowe działy: "galerie & styling", "inne, ale na temat", staną się zapewne działami mocno OT a takie tematy prawie zawsze admin i moderatorzy tępili :|

Saintman zrobił kawał dobrej roboty tworząc forum OT ale niewielu użytkowników z niego korzysta ( może nie wiedzą o nim :?: ) ja też nie jestem tam aktywny ale zaglądam codziennie :wink:

Wracając do propozycji podziału szczerze wątpie czy admin coś takiego zrobi.......ale może sie mylę..... :wink:

Natomiast "Bimmerforums" jest super ogromną bazą wiedzy n.t. BMW i opisów DIY- Zrób to Sam Adam Słodowy :cool2: polecam...sporo ciekawostek można znaleść :wink:

Opublikowano
Nie bardzo wiem o ktorym forum OT mowice :oops: Klubowe jest niedostepne dla zwyklych userow. Jest jakies inne jeszcze? :oops:

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano
Nie bardzo wiem o ktorym forum OT mowice :oops: Klubowe jest niedostepne dla zwyklych userow. Jest jakies inne jeszcze? :oops:

No i tu przykład że ludziska nie wiedzą o forum OT :roll:

W imieniu Saintmana i użytkowników forum OT zapraszam : http://ot.mklub.net/

Opublikowano
Z tego co zaobserwowałem na innych forach to i tak prawie wszyscy przeglądają forum na tematach technicznych, więc co najwyżej odfiltrowane zostałoby 10% postów które nie wiążą się z tematyką techniczną. Ale może się mylę...

Pozdrawiam

Gomes

Opublikowano

No i tu przykład że ludziska nie wiedzą o forum OT :roll:

W imieniu Saintmana i użytkowników forum OT zapraszam : http://ot.mklub.net/

To forum znam i czytam :D Niewiedzialem tylko, ze to o tym mowa :oops:

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano

pomysl fajny ale troche za duzo kategorii

proponuje

bmw-ogolne

technika

diy (do it yourself, konkretne opisy samodzielnie przeprowadzonych napraw i innych czynnosci)

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
racja. nigdy nie probowalem tam pisac;)

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Z drugiej strony patrząc proponowane przez Ciebie ew.nowe działy: "galerie & styling", "inne, ale na temat", staną się zapewne działami mocno OT a takie tematy prawie zawsze admin i moderatorzy tępili :|

gdyby nie tepili to na stronie glownej by bylo 30 tematow z fotkami i rozmowy techniczne by zginely..

na dobra sprawe glownie zaproponowalem podzial zeby odsegregowac troche stylizacje od mechaniki.. dalsze dzialy poszly mi jakos spontanicznie..

Zalew cierpisz na bezsenność czy na uzależnienie od forum :mrgreen: :wink:

no pare osob mnie o to podejrzewa i chyba maja racje :D

pasja do bmw + praca o charakterze non-stop-internetowym (trudno sie opedzic od klikania co 15min:)) + uzaleznienie od nocy to niebezpieczne polaczenie :D to tak coby wytlumaczyc, ze wiekszosc moich postow jest miedzy 2 a 6 w nocy :) moze faktycznie za duzo czytam :P

Natomiast "Bimmerforums" jest super ogromną bazą wiedzy n.t. BMW i opisów DIY- Zrób to Sam Adam Słodowy :cool2: polecam...sporo ciekawostek można znaleść :wink:

no jest, jest, dlatego podalem jako przyklad.. szkoda tylko, ze sa roznice miedzy amerykanskimi wersjami a eu, oraz ze podawane sa namiary na amerykanskie sklepy, firmy itp...

Opublikowano

Mnie się podoba. Jeszcze jedna sprawa. Na przejrzystość bardzo dobrze by wpłynął konkretny regulamin. Mnie się podoba ten:

http://forum.techtronic.pl/viewtopic.php?t=316

Przy dużej ilości forumowiczów twardsze zasady pomagają utrzymać porządek. Na tamtym forum regulamin jest ostatnim krokiem rejstracji i jakoś to działa (w miarę).

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Nie rozmieniajmy na drobne tego Forum, bo znalezienie czegokolwiek wydłuży czas poszukiwań, a po zatym będzie się powtarzać wiele takich samych tematów dlatego że zniechęceni poszukiwaniami napiszą nowy.

Nie grzebie się w sprawnie działającej maszynie.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Nie rozmieniajmy na drobne tego Forum, bo znalezienie czegokolwiek wydłuży czas poszukiwań, a po zatym będzie się powtarzać wiele takich samych tematów dlatego że zniechęceni poszukiwaniami napiszą nowy.

wydluzy? jesli wejdziesz do konkretnego dzialu i tam masz tematy jedynie w kategorii ktora cie interesuje..

na temat pisania nowego tematu bez szukania to troche to smieszne co mowisz w kontekcie wiekszosci tematow tyczacych sie np. spalania benzyny, gazu, zamiennikow opon; ale to tylko taka uwaga obok

Opublikowano

wracajac do podzialu - mowicie ze duzo dzialow.. wlasnie mi brakowalo slowa, ktore znalazlem w poscie wyzej 'przejrzystosc'... to kluczowa sprawa, tylko sie wyslowic nie moglem :) to jest praktycznie jedyne forum motoryzacyjne, ktore odwiedzam (i to akurat to ktore odwiedzam najczesciej), w ktorym nie ma przejrzystosci na tematy.. lawiruja jak opetane

jesli chodzi o gaz, to mialem na mysli jedynie to zeby nie tworzyly sie klotnie, zaobserwowane chyba przez wszystkich.. a o spalaniu, bo troche mnie skreca jak widze po raz 7my temat 'ile pali e32'.. wsyscy wiemy ile mniej wiecej kazda pojemnosc pali i ze 50% wplywu na spalanie ma kierowca, a co tydzien nowy temat z tym samym pytaniem i odpowiedzi czy litr wiecej czy litr mniej..

moze jestem idealista i moze za duzo czytam to forum ;) ale mysle, ze moznaby to uporzadkowac zeby funkcjonowala jako solidna baza wiedzy, a nie naprawa silnika obok doboru opon, obok spalania, glosnikow, wiejskiegotuningu, ukradzionego lusterka i zwrotu akcyzy...

pare razy chcialem wrocic do ciekawych wypowiedzi i powiem, ze jest ciezko...

Opublikowano
Usunąłem wszystkie odpowiedzi w tym temacie. Wydaje mi się że już nie raz mówiłem że nie ma na tym forum miejsca na takie wątki.

to smutne...cos w stylu "ja tu rzadze i gadac o BMW albo wypier..."

pozdrawiam

mavic

• Członkowie klubu
Opublikowano
Usunąłem wszystkie odpowiedzi w tym temacie. Wydaje mi się że już nie raz mówiłem że nie ma na tym forum miejsca na takie wątki.

Masz rację - Admin tu rządzi, a forum jest o BMW.

Szkoda, że śmiecisz wątek.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Popieram pomysł z podziałem, przejrzystości nam tu trochę brakuje. Uwagi mam tylko do proponowanego działu "galerie" - jeżeli powstałby w formie, którą proponujesz to zaraz zrobiłoby się tam śmietnisko różego badziewia z allegro. Uważam, że coś takiego nie jest tu potrzebne a o lampach i zderzakach możemy pisać w technicznym.

A o pierdołach możemy popisać na wspomnianym OT.

Opublikowano

Masz rację - Admin tu rządzi, a forum jest o BMW.

Szkoda, że śmiecisz wątek.

A mi sie to nie podoba i bede o tym pisal , po to jest forum. Rozsmieszasz mnie stary tylko....

pozdrawiam

mavic

• Członkowie klubu
Opublikowano
A mi sie to nie podoba i bede o tym pisal

No to masz problem :mrgreen:

Ale nie jest źle, bo masz przynajmniej kilka wyjść, jedno z nich to np. darować sobie forum, które Ci nie pasuje, bo jest moderowane :mrgreen:

A jak chcesz o tym pogadać to załóż sobie wątek np. "Nie lubię Admina i tego Forum", a nie śmiecić w wątku.

Rozsmieszasz mnie stary tylko....

No to cieszę się, że poprawiłem humor na weekend :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Moderatorzy
Opublikowano
No dobra, a co sądzi Admin o proponowanych poddziałach?
Admin sądzi że pomysł jest niezły. :wink: W tej chwili trwają konsultacje, jak to zrobić żeby miało sens...

Realizacja nastąpi najprawdopodobniej na początku przyszłego tygodnia, więc do tego czasu macie czas na podsuwanie pomysłów jak sensownie usprawnić nasze forum.

Od razu dodam żeby uniknąć zbędnej dyskusji - działu OT nie będzie. :D

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano

Jezeli mozna to ja proponuje podzielic forum na:

1. Technika - czyli wszystko o sinikach, skrzyniach, zawieszeniach, itp. Generalnie problemy natury czysto mechanicznej.

2. Audio - wiadomo :D

3. Galeria - cuda na kiju (czyli paszkwile i nasze pieknosci) - tutaj pewnie Admin da mi w ucho :wink:

4. Elektryka i elektronika - czyli wszysto co zwiazane z pradem a nie dotyczace bezposrednio silnika i skrzyni - liczniki, OBC, el. szyby, lusterka, szyberdachy, swiatla, nawigacja, PC w aucie, TV, itp.

5. Eksploatacja i czesci - czyli wszystko o plynach, olejach, uszlachetniaczach, srodkach do pielegnacji tapicerki i lakieru, amortyzatorach, klockach, oponach, filtrach, itp.

6. Dane eksploatacyjne i porowniania - czyli spalanie (ostatnio czesty topic), regulacje zaworow, porowniania modeli i ich osiagow, dylematy w wyborze.

Pewnie nie jest to jakas super wizja ale moze se przyda :dance:

Pozdrawiam

Reaven