Skocz do zawartości

Co to jest - z tyłu przy stabilizatorze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj zainteresowała mnei w aucie jedna rzecz która zupełnie nie wiem do czego służy.Chcialem zaznaczyc ze nie mam fotek bo nie zdazylem zrobic ale moze opis przyblizy komus to urzadzonko.

Otóż to coś znajduje sie po prawej stronie samochodu i jest sprzężone z stabilizatorem tylnej osi przy pomocy takiej krotkiej złączki ktora po obu stronach ma takie połączenia kulkowe.Do tego czegoś idą jakieś kabelki.

Od tego urządzonka odchodzi jakiś jasny plastikowy wężyk który idzie wzdłuż auta po prawej stronie.

Wygląda mi to na jakiś czujnik położenia czegoś bo jak stabilizator zmienia swoją pozycję to to urządzonko także porusza się dzieki temu ze jest sprzezone ze stabilizatorem.

Tak mi się przypomniało o tym , może z forum ktoś wie co to.

Opublikowano
Witam

Wczoraj zainteresowała mnei w aucie jedna rzecz która zupełnie nie wiem do czego służy.Chcialem zaznaczyc ze nie mam fotek bo nie zdazylem zrobic ale moze opis przyblizy komus to urzadzonko.

Otóż to coś znajduje sie po prawej stronie samochodu i jest sprzężone z stabilizatorem tylnej osi przy pomocy takiej krotkiej złączki ktora po obu stronach ma takie połączenia kulkowe.Do tego czegoś idą jakieś kabelki.

Od tego urządzonka odchodzi jakiś jasny plastikowy wężyk który idzie wzdłuż auta po prawej stronie.

Wygląda mi to na jakiś czujnik położenia czegoś bo jak stabilizator zmienia swoją pozycję to to urządzonko także porusza się dzieki temu ze jest sprzezone ze stabilizatorem.

Tak mi się przypomniało o tym , może z forum ktoś wie co to.

A masz xenony ? bo nie wiem czy cos takiego montowali przy zwyklych swiatlach ?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Xenonów nie mam :)

Faktycznie Łukasz chyba masz rację bo właśnie przypomniało mi się że takim sam wężyk szedł do świateł.Dzieki za informacje.

Opublikowano
Bede miał czas to naprawie to bo zauwazylem tez ze mam pekniety ten przewodzik co idzie pod autem i pewnie cisnienie wieje z niego a skoro wieje to regulacji nie bedzie.Czy to urządzonko to jest także pompka do powietrza ktoro reguluje reflektory czy tylko sam czujnik - domyślam się że pompka również.