Skocz do zawartości

ogrzewanie zepsute....(climatronic)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam raz juz poruszałem ten temat lecz porusze jeszcze raz gdyz ciagle nie moge się połapać z funkcjonowaniem mojego ogrzewania w aucie więc jak poziom plyni chlodniczego jest w normie ogrzewanie w ogole nie dziala gdy spadnie zaczyna dmuchac ale z przerwami jak jeszcze troche ubedzie dmucha caly czas co do ubywajacego plynu rowniez lipa nigdzie zadnej plamki pod samochodem nie widac ....proszę o jaką kolwiek pomoc lub wskazówki gdzie szukać przyczyny
Opublikowano

Co do dzialania i niedzialania ogrzewania sie nie wypowiem. Ale co do szukania nieszczelnosci juz tak.

A mianowicie gdy szukasz nieszczelnosci zagladajac tylko pod auto to gratuluje. Musisz wjechac na kanal i z latarka szukac nie tylko mokrej plamy ale i nalotow po odparowanym plynie chlodniczym.

Najczesciej wyciek jest na cieple elementy silnika i odparopwuje bardzo szybko ze na ziemi pod autem nie ma sladu

Opublikowano
fakt masz racje ale nie bedzie to proste gdyz od spodu silnik obrzygany jest olejem...
Opublikowano
no i to ciągle nie rozwiązuje mi problemu dlaczego nagrzewnica działa po swojemu moze ona puszcza plyn? ale w srodku byloby mokro pod nogami chyba raczej...
Opublikowano
to chociaż może ktoś wie ile może wynieźć w przyblizeniu naprawa całego układu nagrzewczego zakładając że nagrzewnica jest dead???plus zrobienie climatronic