Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jest może jakiś sposób by nie demontować zderzaka, aby wyjąć grill? pozdr
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
Opublikowano

Hej,

Jak masz długie palce to jest taka opcja, ale ciężko odgiąć uchwyty trzymające . Ja męczyłem się i nie dałem rady. Szybciej było gdy zdjąłem zderzak wymieniłem grill i założyłem ponownie.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Ja wymieniłem grilla bez sciągania zderzaka,trzeba ściągnąć górną nakładkę nad grillem i mocne i długie palce ijakoś poszło.Powodzenia
Opublikowano

Ja też wymieniałem bez ściągania zderzaka.

Zdejmujesz górny plastik i zostają tylko zaczepy.( przypatrz się jak masz w nowym który chcesz założyc )

Dolne idą najciężej bo najgorze dojście.

Jesli masz pęknięty stary grill lub bardzo zniszczony i pójdzie do kosza to najlepiej porozcinaj żeberka nożycami i wtedy pójdzie szybko i sprawnie ( ale to tylko jak masz go wyrzucic bo tak to szkoda)

Opublikowano
Wielkie dzięki za rady, dziś spróbuje sobie poradzic bez zdejmowania zderzaka.
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte