Skocz do zawartości

318 tds touring, uchwyty na tylnej kanapie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ostatnio dłubałem przy aucie i po raz kolejny natknąłem się na dwa dziwne uchwyty , które znajdują się na tylnej kanapie na wysokości łydek pasażerów.Uchwyty są metalowe, mają kształt trójkątów, obracają się,wydaje się ,że są przymocowane na stałe.Nic się nie dzieje jak za nie szarpie,czy nimi kręcę.Za każdym razem jak sprzątam natykam się na nie ,później pytam znajomych i nic, ale myślę że tu się dowiem.Pozdrawiam.
Opublikowano
No cóż ,czyli nic się nie zmieniło, zdaje się że zagadka pozostanie zagadką.W takim razie proszę moderatora o nie zamykanie jeszcze przez jakiś czas tematu, może ktoś wie.
Opublikowano

pokaż foto

ps 110 km jakiś tunning ??

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
Foty zamieszczę w niedzielę ( tylko nie wiem czy dam radę, bo nie wiem jak je dodać do postu), tak auto dostało chipa od superchipsa , a tak dokładnie to dwa.Ma teraz około 110 kM i 240Nm, nie sprawdzałem na hamowni, więc polegam na tym co kolega superchips mi napisał, ale różnicę czuć.
Opublikowano
jakbyś mógł to powiedz coś więcej na temat tego chipa superchips ?? jak to się montuje itd.... bo szczerze mówiąc to mało jest na ten temat jeśli chodzi o TDS

Opublikowano
Pragnę powiedzieć że na forum jest sporo o chip tuningu, kupiłem 318tds świadomie, wiedziałem ile ma koni.Pojeździłem trochę i stwierdziłem że to samochód typowo do jazdy na autostradę.Niski moment obrotowy,krótki pierwszy i drugi bieg, po prostu muł.Zainteresowałem się i wpadłem na trop kolegi o nicku superchips.Cały tuning polega na dostaniu się do komputera w samochodzie i podaniu numerów - komputera i chipów.Kolega superchips programuje nowe chipy i wysyła je do adresata ( pobierając za to stosowną opłatę),moja rola polegała tylko na zamianie starych kości na nowe.Polecam człowieka, jeśli ktoś chce namiary zapraszam na priv. albo szukajcie na forum.
Opublikowano
jak śmiem zauważyć zboczyłeś z tematu, odnośnie zadawanego przez ciebie pytania ( do czego służą elementy na które natykasz się przy sprzątaniu) a mianowicie są to uchwyty do rolety , zauważ ze na wysokości dachu masz wiejcie do zatrzasków siatki transportowej :!: :cool2:
Opublikowano

co do twojego pytania to mogą to być uchwyty do siatki transportowej, ale ja tokowych nie posiadam :), co do chipa to jestem w kontakcie z tą osobą pozdrawiam

Tomek

Opublikowano
Za odbiegnięcie od tematu przepraszam, ale zrobiłem to na wyraźne życzenie i odesłałem na priv.Sprawdzałem ,faktycznie w górnej części samochodu ,w osi tych uchwytów są jakieś zamocowania.Mogą być do rolety, ale czy do takiej jak mam z tyłu?Obiecałem zdjęcia i je zrobiłem, ale nie umiem ich dodać do postu.Jeśli ktoś może to niech napisze mi na priv. jakąś instrukcje.Dzięki.