Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
od strony kabiny patrząc w obudowie filtra powietrza mam pusty otwór a obok niego śruba. co tam powinno być?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To miejsce na termostat do ktorego powinny iść dwa wężyki z plynem.Sluży to do podgrzewania zimą przepustnicy.Pod przepusnicą powinieneś mieć 3 wężyki jeden od powietrza i 2 od obiegu plynu.

http://bmwfans.info/original/E34/Lim/520i-M50/ECE/L/M/1991/07/mg-11/ill-11_1123/

nr 15

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
ostatnio założyłem gaz sekwencję i faktycznie dużo mi pali, około 11,5/100 na trasie przy spokojnej jeździe (jeszcze jestem w fazie testów, ale gazownik powiedział, że gaz ustawiony jest prawidłowo). na benzynie nie wiem ile pali dokładnie bo wskaźnik jest mało precyzyjny.
Opublikowano
czy to jest mocno potrzebne? 2 zimy przejeździłem i nie było żadnych problemów

Jeśli było tzn, ze jest potrzebne :D Kolega piotr520 już Ci powiedział do czego jest potrzebne, a 11,5 litra na sto to prawidłowa wartość, też mam sekwencje przy tym motorze i tyle samo mi wychodzi, na spalanie poniżej dychy nawet nie licz :twisted: 11-12 w trasie na gazie to i tak bardzo dobry wynik :D Jak by Cie interesowało klamoty- ten termostacik i węże to daj znać na priv, mam wszystko do silnika 2.0 24v na zbyciu:)

Pozdro!!!

B-okiem M-ożna W-chodzić

Moja bawarka:

http://polskajazda.pl/Samochody/BMW/5/41749

Opublikowano
mówisz że tyle ci pali? to nieciekawie! a benzynki zmierzyłes może? ja regularnie w trasy swoją zacząłem dopiero 2 tyg. temu.
Opublikowano
benzyny pali o litr mniej w przypadku sekwencji tzn benzin 12 to gazu 13 itp. Mi jak śmigałem baaaaaardzo delikatnie na benzynie to wychodziło 10 w trasie i 12 w mieście :D 50/50 trasa/miasto :8) Więc masz jak najbardziej spalanie oke :D a instalacje jaka masz?? ja mam brc sequent 56 Tak wogólę widzę, że rocznikowo nasze modele są identyczne :D Z jakiego miesiąca masz??? Ja mam z pażdziernika :)

B-okiem M-ożna W-chodzić

Moja bawarka:

http://polskajazda.pl/Samochody/BMW/5/41749

Opublikowano

z jakiego miesiąca nie wiem. a co do spalania wg danych fabrycznych miało być 6,9/90km/h i 8,2/120km/h. Jak oni zrobili takie wyniki.

Wracając do tematu to zauważyłem, że u mnie ogrzewanie przepustnicy jest zrobione na krótko, tzn. płyn ogrzewa ją przez cały czas. Widać komuś nie chciało się kupować nowego termostatu. I ja też sobie odpuszczę bo przecież tak jest chyba dobrze.