Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Otóż trochę poszperałem i nic nie znalazłem na ten temat :| Otóż widząc liczne tematy "czy kupić ten olej? " itp. widzę że w tych tematach są oferty z allegro i tam chcecie kupować . Stąd moje pytanie czy jest sens kupowania oleju na aukcji ? Czy to olej na pewno dobry a nie żadne podróbki czy coś itd.. Nie chce być ani trochę złośliwy tylko ja zawsze kupowałem oleje i inne części poprzez serwis i tylko pytam czy jest to warte zaufania bo widzę że ceny są przystępne ... :worried: Chętnie zasięgnę waszych opinii na ten temat :mrgreen:
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano

ja już czwartą wymianę zrobiłem na castrolu z allegro i jestem zadowolony

( chyba nie ten dział :mrgreen: )

Opublikowano

witam

ja takze kupuje olej z allegro :cool2:

po raz drugi kupiłem mobil 5w50 (cena bardzo atrakcyjna )

wczesniej tez kupywałem dla znajomych , moim zdaniem dobry wybór i mozna troche zaoszczędzic :mrgreen:

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano

A to zonka teraz miałem :mrgreen: Wchodzę sobie teraz do działu :

"Eksploatacja, felgi, opony, oleje, paski" i szukam swojego własnego tematu i myślę co się z nim stało ? :mrgreen: Przepraszam za pomyłkę ale chyba przy zakładaniu tematu godzina dała mi się we znaki :duh: Bardzo proszę moderatora jeśli tu trafi aby przeniósł temat do odpowiedniego działu :cool2: Dzięki za wasze opinie , jeśli nikt tu tego nie odradzi to może i ja się skuszę :mrgreen:

Pozdro

http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Z kupowaniem na allegro oleju to moim skromnym zdanien loteria. Mam w rodzinie mechanika i często przychodzą do niego kolesie którzy chcą odkupić puste pojemniki po markowych olejach(raczej nie kolekcjonują :o).Myślę że lepiej dołożyć parę pln do oleju niż parę .k na remont silnika
Opublikowano

Na takim oleju z allegówno masz duże ryzyko, że trafisz na jakiś syf - piszę to bez przesady.

Choć swoją droga jak nie znasz serwisu, to też nie wiesz czy w beczce z np. "Mobil 1" nie ma zalanego selektola (?) - a na taki serwis w Krakowie jakieś 3-4 lata temu trafiłem przypadkiem i uciekałam szybko od nich :?

Jestem zdania, ze pewnych rzeczy się na allegro nie kupuje (nie tylko do auta). Ale to moje zdanie.

Osobiście w Krakowie mam dobry serwis oponiarsko-olejowy, z którym jestem związany kilka lat i za olej płacę u nich bardzo niewiele więcej niż bym dał na allegro, a przynajmniej mam pewność co mi leją