Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam troche nietypowe pytanie. Mianowicie jak powinna wygladac ta plastikowa czesc na miarce oleju w silniku jak w temacie. Moja wygladem odbiega od tej ksiazkowej i dlatego pytam. Po prostu nie wie czym sie sugerowac. Opisze jak wyglada moja bo w tej chwili nie moge wrzucic foto. Z pozoru wszystko jest OK tzn zaczynajac od dolu jest czesc szpiczasto - okragla, potem 1mm przerwa do golego druta potem prostokatna czesc plastikowa 1cm i znowu przerwa do golego 1mm potem juz dluzsza czesc prostokatna (okolo 3cm) i nastepujaca po niej znowu czesc okraglo szpiszasta skierowana juz do gory a dalej juz oczywiscie metal. Wiem ze opis moze byc cokolwiek smieszny ale staralem sie to zrobic obrazowo.

W ksiazce po prostu ta czesc pomiedzy zgrubieniami (okraglo szpiczastymi) jest jednolita i taka tez mialem w poprzednim e36. Nie wiem teraz czy oleju ma byc do polowy tej mniejszej czesci waskiej (prostokatnej) czy jak? Czy ktos z tym silnikiem bylby tak dobry napisal jak to jest u niego.

Z gory dziekuje. Szukajke meczylem od rana i nic na ten temat nie znalazlem.

O Tempora! O Mores!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Ogrzewam temat i wrzucam zdjecia zeby wszystko bylo jasne. Oto jak to wyglada w ksiazce czyli dwie przerwy (wglebienia) na koncach miarki:

http://img6.imageshack.us/img6/8034/dscn1656j.jpg

A tak to wyglada u mnie czyli dlugi i krotki plastik:

http://img6.imageshack.us/img6/4828/dscn1660e.jpg

Moze teraz ktos mi podpowie, ktora miarka mam sie sugerowac. W tej chwili ma poziom pomiedzy pierwsza i druga przerwa patrzac od dolu miarki oczywiscie. :mad2:

Edytowane przez Nighstalker
O Tempora! O Mores!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wg mnie nie ma zadnych wątpliwości i stan od min do max jest miedzy przerwami, rysunek w ksiazce to tylko schemat , który jak dla mnie odpowiada miarce ze zdjecia