Skocz do zawartości

Chce kupic e46 + gaz

kranczer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowym osobnikiem na tym forum chciałbym poradzić się was jako użytkowników tego autka. W poniedziałek jadę do Holandii po e46 w benzynie chciałbym po przyjechaniu do polski włożyć gaz co o tym sądzicie i jakie silniki się nadają najlepiej i na co zwrócić uwagę przy kupnie tego autka ?? dzięki za pomoc !!!

A jaką pojemność chcesz sprowadzić ? :worried: Ja bym tam zakładał gaz do 2.8 ewentualnie 3.0 i tylko w sekwencji :mrgreen: A na co ogólnie zwrócić uwagę przy kupnie to masz tu milion tematów :mrgreen: Ja tu od wczoraj jestem i co nieco już czytałem i jest tego masa :cool2:
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif

Kranczer, skoro jestest nowy, to po pierwsze: zapoznaj sie z regulaminem forum, po drugie, uzyj wyszukiwarki. Rzeczy, ktore Cie interesuja, byly na tym forum walkowane juz wiele razy na wszystkie sposoby.

A jezeli juz zakladasz taki temat, to badz bardziej precyzyjny.

Jakie silniki sie nadaja najlepiej do czego? Do ekonomicznej jazdy? Do szybkiej jazdy? Do kompromisu miedzy jednym a drugim?

Co do LPG, to tylko sekwencja, najwazniejsze, zebys robil to w warsztacie, ktory ogarnia temat, a nie uczy sie na Twoim samochodzie.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Moim zdaniem, nie warto zakładac podtlenku lpg jesli nie jezdzisz miesiecznie jakis astronomicznych dystansow... bo spalanie nie jest jakies wysokie specjalnie, nie warto dokładac kilku tysiecy na instalacje i pozniej sie zastanawiac czy wszystko bedzie ok :)

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png

A ja ci odpowie tak jak jedziesz do wiatraków to kup tam auto juz z gazem jest tam tego dużo a w Polsce zmienisz sobie końcówke do tankowania lub kupisz przejściwke i będziesz miał auto z dobrą instalacją

• Zasłużeni forumowicze
ja jak kupowalem 328 tez chcialem wsadzic do niej podtlenek LPG jednak dalem sobie spokoj. wcale tak duzo nie spala. przez zime w miescie dojazd do pracy 7 km spalanie wyszlo mi 13.5 litra benzyny. zastanow sie czy zagazowanie to dobra inwestycja. I po jakim czasie zwroci ci sie instalacja. Jezeli juz chcesz zakladac to tylko sekwencje, np PRINS.

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
osobiscie nie skrzywdziłbym tak auta zakładajac mu gaz. Kolega pisze ze 328 spalała mu 13,5 litra to nie jest duzo z porównaiem do mniejszych silników. Kolega ma 1.6 i nie potrafi zejsc ponizej 10l. Wiec jak chcesz zakładac gaz to kup lepiej desla. Takie jest moje zdanie.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

chce sprowadzić 318 lub 320 w benzynie bo na diesla mnie nie stać za bardzo a w ropniaku jak coś się spierdzieli to nie są małe koszta no i do tego wole prace silnika benzynowego, wiem o tym że gaz nigdy nie jest dobry i to będzie mój pierwszy samochód z zamontowanym gazem dlatego ze robię około 600 km tygodniowo a czasami więcej i pytanie jest moje takie czy silniki te sprawdza się na gazolinie... ??

robię około 600 km tygodniowo a czasami więcej ?

:jawdrop: No coś ty zwariował ? :duh: To będzie najmniej 31 tysięcy rocznie a co dopiero jeśli tak jak piszesz zrobisz więcej :wink: Moim zdaniem poszukaj jednak jakiegoś diesela bo nie koniecznie ci się on zepsuje (trzeba być niespełna rozumu aby twierdzić że wszystkie się psują jak szalone jakieś) a nawet jeśli będziesz miał pecha i będziesz musiał zrobić coś grubszego to policz sobie ile zaoszczędzisz na paliwie skoro tyle będziesz jeździł :mrgreen: Ale bierz co będziesz chciał i w czym się będziesz czuł lepiej :cool2: pozdro

chce sprowadzić 318 lub 320 w benzynie bo na diesla mnie nie stać za bardzo a w ropniaku jak coś się spierdzieli to nie są małe koszta no i do tego wole prace silnika benzynowego, wiem o tym że gaz nigdy nie jest dobry i to będzie mój pierwszy samochód z zamontowanym gazem dlatego ze robię około 600 km tygodniowo a czasami więcej i pytanie jest moje takie czy silniki te sprawdza się na gazolinie... ??

Co do tego czy sie sprawdza na gazolinie to jest wiele szkół. Jedni mowia ze sa to silniki wrecz stworzone do LPG inni mowia ze to łajno i nie skalaja Buńi lpg. Myślę ze prawda lezy gdzies posrodku. Jesli auto jest w dobrym stanie, instalacja rowniez jest dobra i zalozona jak ktos powiedzial w warsztacie ktory wie co robi to mysle ze nie ma czego sie obawiac. Nalezy jeszcze sobie skalkulować po jakim przebiegu sie zwroci bo jesli autem chcesz pojezdzic poł roku to sie nie oplaca. Ale jesli tak jak mowisz robisz tygodniowo ok 600km lub wiecej to po roku wyjdzie ok 30.000km. a srednio instalki zwracaja sie po ok 15-20kkm. Wiec jesli autkime chcesz pojezdzic dluzej niz rok to mysle ze nie ma nad czym sie zastanawiac

tak jak myślałem będą podzielone opinie na ten temat ale też podzwoniłem po ludziach na allegro którzy sprzedają e46 z gazolina i powiedziałem że już mam takie autko jak oni i zastanawiam się nad założeniem LPG co oni o tym myślą i jak im się sprawują no i od 5 osób uzyskałem odp że te samochody sprawują się idealnie na LPG więc chyba nie będzie to zły wybór a co do diesla to jak mówiłem to nie stać mnie bo dobrego diesla kupić nie będzie łatwo z tym rocznikiem i małym przebiegiem ale dzięki za pomoc Pozro

Znaczy wiesz zdania zawsze są podzielone ale koledzy tez mają racje że na lpg także oszczędzisz i to sporo :cool2: Ja miałem e46 w gazie teraz mam w dieselu i tamto i to pięknie się sprawuje tylko ja bardzo dbam o swoje auta a to chyba najważniejsze :mrgreen: pozdro i udanego zakupu życzę :cool2: