Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczów,

Mam problem z alarmem fabrycznym w moim BMW e-32 750iL z 1989r., nie mogę otworzyć i odpalić samochodu. Otwieram awaryjnie poprzez podniesienie klamki i kluczyka w zamku, alarm wyje po jakimś czasie przestaje ale samochodu nie mogę odpalić. Nie mam pilota, tylko kluczyk. Panowie jak odłączyć ten alarm. Aku sprawdzałem jest dobry, podmieniałem na inny i to samo.

Do tej pory zamykałem z kluczyka i alarm się uzbrajał i było wszystko w porządku. Od dzisiaj przekręcam kluczyk i samochód nie reaguje ( mogę tylko awaryjnie dostać się do samochodu tak jak pisałem ).

P.S. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem tego co mnie interesuje. Większość chce rozbudować ten fabryczny alarm, ja natomiast chcę się go "pozbyć".

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam wszystkich fanów niebieskiego śmigła

Opublikowano
Jeden kluczyk masz zwykły a drugi powinien być z przyciskami do otwierania i zamykania tzw.scyzoryk.Rozumiem że nie masz ''scyzoryka''tylko zwykły klucz.Znajdz kolesia który ma ten kluczyk ''scyzoryk''i go zaprogramuj do swojej furki.Procedura opisana w dziale 5 e34.Po zaprogramowaniu powinien działać ten kluczyk jakby był twój.Warto spróbować a jak zadziała nabyć na szrocie taki kluczyk i masz ori alarm a oto chyba chodzi.Pozdrawiam
dresta30