Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Próbowałem założyć alufelgi od E39 - w kilku miejscach znalazłem że pasują - tył ok, przód założyłem z pewnym trudem ( ciężko wchodził środek ) po przykręceniu koła przednie są całkowicie zablokowane. Więc jak w końcu jest - czy felgi od E 39 pasują do E 34?
Opublikowano
widziałęm ze jeździło e-34 na felgach z E-39 ale po co to pchac, to żenada i tak każdy wie że to koła od nowszego modelu, zakup lepiej ładne oryginalne felgi do E-34 od M5 i napewno wyglądają o niebo lepiej
Opublikowano
Takie dostałem od znajomego - może potem zmienię, ale dziś chodzi mi o to czy ktoś wie czemu mi się przednie koła nie obracają.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo opona oparla się o amortyzator.Felgi do e34 są plytsze.(popelnilem przy kupnie felg na zimowe opony ten sa bląd a mialy niby pasować)
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

A to przypadkiem nie są felgi od 3XX :?: Coś tak mi się wydaje...

Ja śmigam na felgach od e39 i nie ma żadnego problemu. ET w e39 i w e34 jest prawie takie same, felgi różnią się tylko głównie średnicą otworu centralnego. Ty masz felgi raczej z e46 a nie z e39... Na felgach od wewnętrznej strony masz napisane jakie jest ET. "może być opisane jako "E, ET, IS"

Skoro piszesz Ze jest IS 47 to masz na 100% felgi od 3/e46 a nie od e39...

A co za tym idzie pasować nie będą :D ...

Opublikowano
nie da sie ukryć że moja beema jest najładniejsza ze wszystkich na forum :)

Oczywiście wszyscy się z tym zgadzamy :D

SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !
Opublikowano
Koledzy podepnę się pod temat chcę założyć dystanse po 30 mm na stronę do E 39 bo fele mam z ET 47 i mam pytanko czy przy takich dystansach nie zużyje się za szybko zawiecha i łożyska w kołach ???
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany - wymieniono mi na takie, są to oryginalne felgi od tego modelu. A większego rozmiaru wolę nie próbować - ważniejszy dla mnie jest mój kręgosłup niż wygląd samochodu ( nie miał bym nic przeciw 14 z większym profilem opon na drogi po których muszę jeździć :)

zapomniałem dodać link http://www.wrzuta.pl/obraz/i1BnhvtZBj/

Opublikowano
Hej tez bym sie dolaczyl do pytania kol.buma,tez mam felunek ET 47 czy wystarcza mi dystanse 20mm czy musza byc szersze,dodam ze zalezy mi na tych felach.Dzieki bardzo. :cool2:
m3GreenHell
Opublikowano
A to przypadkiem nie są felgi od 3XX :?: Coś tak mi się wydaje...

Ja śmigam na felgach od e39 i nie ma żadnego problemu. ET w e39 i w e34 jest prawie takie same, felgi różnią się tylko głównie średnicą otworu centralnego. Ty masz felgi raczej z e46 a nie z e39... Na felgach od wewnętrznej strony masz napisane jakie jest ET. "może być opisane jako "E, ET, IS"

Skoro piszesz Ze jest IS 47 to masz na 100% felgi od 3/e46 a nie od e39...

A co za tym idzie pasować nie będą :D ...

dokladnie tak jest kiedys probowalem zalozyc do e39 kola z bmki z4 i wlasnie oparly sie o amora,natomiast uzywalem kol z e34 do e 39 jako zimowki tyle ze roztaczalem srodek,a dystansow niepolecam