Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z autem tzn.na zimnym odpala bez problemu i do momentu zgaszenia mogę jechać 1000km i jest wszystko normalnie.Często na rozgrzanym nie odpali za 1 strzałem komp pokazuje nastawnik wałka rozrządu usterka mechaniczna oczywiscie do 3 tysięcy po tym złym odpaleniu brak mocy dodam że zmieniłem elektrozawór sterujący ciśnieniem oleju vanosa i nic bez zmian.Jeśli mi ciężko odpali gaszę parę razy i odpalam i nieraz pomaga i auto chodzi normalnie.Pomóżcie!!
Opublikowano
no to zostaje jeszcze do sprawdznia czujnik wałka rozrządu i korbowego przy okazji
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałem u siebie podobnie.

Na zimnym wszystko ok. Na ciepłym brak mocy plus to, że czasami potrafił przerwać (szarpnąć) podczas jazdy. Winę za to ponosił czujnik położenia wału korbowego.

Komp powinien Ci pokazać jeśli czujnik jest walnięty.

Opublikowano

Witam ponownie byłem na kompie wykazało bład czujnika wałka rozrządu oraz bład czujnika wału korbowego teraz ciekawe który?Zaczne zakupy od wałka rozrządu dam znac(mam pojedynczego vanosa)

andmrozik

Opublikowano
skoro pokazało, Ci błąd czujnika połozenia wałka rozrządu i wału korbowego to oba czujniki do wymiany, cena jednego cos ok 250zł, plus robocizna albo samemu. Zwróc uwage rowniez na to czy wczesniej nie restartowałeś kompa poprzez odlączenie klem z akumulatora. Ja jak chcialem zaradzic mojemu problemowi z autem ( nie palił na jeden cylinder), to rozłaczylem na chwilke klemy po czym wyskoczylo mi mnostwo bledow, ktore dalo sie skasowac i nie powrocily. Skasuj błędy pojeździj i podlacz raz jeszcze,jak wyskocza ci znowu te dwa bledy tpo na bank oba czujniki do wymiany. Swoja droga poszukaj w necie albo na forum koledzy podadza ci namiar gdzie kupic takowy czujnik taniej, oczywiscie tylko oryginał, podróbka nie pochodzi długo
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam ponownie troche czasu mineło ale faktycznie wymieniłem czujnik wałka rozrządu VDO SIEMENS kupiłem w Inter Cars i wszystko gra autko chodzi jak trzeba dzieki za pomoc !