Skocz do zawartości

<t>Czy jesteś za naszą SAMOPOMOCĄ DROGOWĄ BMW?</t>  

83 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Paweł - chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem...

Nie jestem sceptykiem takiego pomysłu - chociażby dlatego, że od dawna jestem wpisany na taką listę (tyle, że klubową). Poza tym - popieram taki pomysł, a o furę się nie boję - bo nie tędy droga...

Wskazuję jedynie miejsca obawy innych, a sam do końca nie rozumiem, zbierania danych osobowych "po nic", tzn. po to, żeby uwiarygodnić niuwiarygadniając :roll:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Dobra, bijcie się dalej zamiast wpisywać :)

Dla świętego spokoju, zrobiłem ulicę z numerem NIEOBOWIĄZKOWĄ...

i dodałem NIEOBOWIĄZKOWY rok urodzenia (niewidoczny, tylko ROK, kartek na urodziny nie wysyłam :) ), a po co? a zrobię średnią wieku uzytkowników (będzie widoczna, jak tylko rok urodzenia wpisze minimum 5 osób)... dla ciekawości...

Kai
Opublikowano
oooo, tego nie wiedziałem... a po co im te dane? Jak wysyłają kartki na święta i urodziny, to się chyba wreszcie zapiszę :)

:duh: Mylisz się. Kartki nie przychodzą. I dobrze, bo szkoda na nie kasy.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Paweł - chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem...

Nie jestem sceptykiem takiego pomysłu - chociażby dlatego, że od dawna jestem wpisany na taką listę (tyle, że klubową). Poza tym - popieram taki pomysł, a o furę się nie boję - bo nie tędy droga...

Wskazuję jedynie miejsca obawy innych, a sam do końca nie rozumiem, zbierania danych osobowych "po nic", tzn. po to, żeby uwiarygodnić niuwiarygadniając :roll:

Jeżeli odczułeś że słowa które wcześniej napisałem był skierowane do Ciebie to w takim razie przepraszam ale nie kierowałem ich w Twoją stronę.Chciałem poprostu zaznaczyć problem który widzą inni (i niekoniecznie się wypowiadają) a który w zasadzie nie istnieje bo nie musowo wpisywać ani ulicy ani adresu - jak ktoś chce to niech sobie wpisze to jego sprawa ale jednocześnie też dziwi mnie robienie szumu wokół tej sprawy.

Idea jest naprawde bardzo dobra choćby po to aby zadzownić do kolegi z forum i zapytać się co warto zwiedzić w jego mieście.

Naprawde Panowie zachęcam do wpisywania się na liste SelfHelp bo to ani nic nie kosztuje ani nie boli a potencjał pożytku ogromny.

Wyjeżdzając z podwórka na drogę też zakładacie Panowie od razu czarny scenariusz ze ktoś was stuknie,ukradnie auto itd ?

Naprawde rozumiem wszelkie obawy bo niejednemu z nas auto nie przyszło łatwo, ale uważam że chyba zaczynamy wyolbrzymiać i sądzę że mimo wszystko kto ma zamiar się wpisać to i tak się wpisze i nie potrzebna ta cała moja gadka...

Pozdrawiam Forumowiczów.

Miłego popołudnia.

Opublikowano
No nie, na prawie 3 tys użytkowników tylko 22 osoby chętne są do pomocy :?: :?: :?:

Tak, jak pisałem, lepiej 22 konkretnych, niż 200 na których nie można liczyć :)

Mimo wszystko zapraszam...

Kai
Opublikowano

Sorry, ale nasuwa mi się następujące pytanie:

- po co wyważać otwarte drzwi, po prostu wstąpcie do Klubu, gdzie to wszystko już dawno funkcjonuje, zresztą wzajemna pomoc Klubowiczów to jedno z podstawowych założeń naszej organizacji.

Pozdrowienia

Paweł

www.automobile-catalog.com

Opublikowano
Sorry, ale nasuwa mi się następujące pytanie:

- po co wyważać otwarte drzwi, po prostu wstąpcie do Klubu, gdzie to wszystko już dawno funkcjonuje, zresztą wzajemna pomoc Klubowiczów to jedno z podstawowych założeń naszej organizacji.

OK, to już wstępuję. Napisz jakie sš wymagania i sam sobie odpowiesz na pytanie, dlaczego nie jestem w klubie :)

Kai
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Napisz jakie sš wymagania

Nie palić gumy i zapłacić roczną składkę z wpisowym.

i sam sobie odpowiesz na pytanie, dlaczego nie jestem w klubie

Wiem - chłodna kalkulacja ekonomiczna... :mrgreen: :duh:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

No, o klubie to ja też myślałem, ale jednak trochę boli... :)

Co do pomysłu, uważam, że jest :cool2: a w sumie sprawa jest prosta - jeśli ktoś ma obawy, odpuszcza sobie i po strachu. Ja tam nikogo z Was nie znam, ale w końcu przecież ślubu z z kimś kto się zwróci o pomoc brał nie będę. Zresztą, w tej formule, z nieobowiązkowymi danymi ulic, jest to bardziej bezpieczne. Choć szczerze mówiąc - Kai, z tym numerem rej też chyba zbędne, skoro niczemu nie służy. Pożyjemy, zobaczymy jak to zadziała. Więc ... Kai - ufam, że postarałeś się o zabezpieczenia :D

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

no to właśnie się zalogowałem i pierwszy komentarz do jednego z kolegów... Asek22 z kęt (nie wiem jak czy to się odmienia :D )

Chłopie, a jak mam skorzystać z Twojej pomocy, będę w okolicy, stanie mi fura i co??? Mam szukać zielonego e36, czy wpiąć się do najbliższej linii tepsy z kompa w samochodzie, żeby cię na gg znaleźć!? Ludzie nie róbcie sobie jaj, rzuć jakiś telefon, bo to praktycznie jedyny kontakt między nami jak będziemy gdzieś w trasie

Opublikowano
nie czaje co boli ??? składka ? jak policzysz to wychodzi 41 gr na dzień przez rok :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jasne, dodaj do tego OC i AC, koszt paliwa, koszty mieszkania, jeb... podatki itd. Nie chce mi się liczyć, ale trochę się uzbiera. A tak serio, to już jakiś czas temu zacząłem te 41 gr dziennie odkładać :D , więc za jakiś czas pewnie uzbieram i wstąpię :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

Ja tą składkę wolę wlać w bak.

Sorry i bez obrazy, ale żadnych korzyści nie widzę, a zrzeszanie się dla samego zrzeszania się nie ma dla mnie sensu. Pomoc można, jak widać, zorganizować poza klubem i też ma szanse działać (spoty też są na poziomie). Na częsci w ASO zniżkę też mam, a z ich usług nie korzystam, bo nawet po zniżce ceny są stronomiczne.

Ja kocham BMW, a nie klub... ponadto jestem z założenia "bezpartyjny" :)

P.S.: Jeszcze żadnej gumy (opony) w życiu nie zjarałem i nie mam zamiaru...

Kai
  • Członkowie klubu
Opublikowano
żadnych korzyści nie widzę

Pewne rzeczy, jak np. hobby nie robi się dla korzyści, ale spoko - ja nie ciągnę już dalej tego tematu.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Ja tą składkę wolę wlać w bak.

Sorry i bez obrazy, ale żadnych korzyści nie widzę, a zrzeszanie się dla samego zrzeszania się nie ma dla mnie sensu. Pomoc można, jak widać, zorganizować poza klubem i też ma szanse działać (spoty też są na poziomie). Na częsci w ASO zniżkę też mam, a z ich usług nie korzystam, bo nawet po zniżce ceny są stronomiczne.

Nie chcę na siłę polemizować, ale Klub ma też sporo zalet. Dla mnie, oprócz naprawdę doborowego towarzystwa (wielu osób nawet nie mieliście okazji poznać, bo nie pojawiają się na forum), ważne jest to, że jako oficjalnie zarejestrowana organizacja jesteśmy liczącym się partnerem. Chociażby BMW Polska, mają do nas zaufanie aż na tyle, że na klubowe zloty pożyczają swoje samochody, aby każdy mógł bez sprzedawcy ma głowie przejechać się i potestować na lotnisku. Lista firm oferujących nam zniżki jest już długa (zachęcam aby sprawdzać na bieżąco, bo ciągle zgłasza się ktoś nowy). Chociażby 20% w Intercarsie - chyba nie do pogardzenia. Fakt, musimy płacić swoisty haracz do BMW Club Europe za autoryzację, ale w zamian mamy prawo oficjalnie używać prawnie zastrzeżonego znaku BMW, możemy uczestniczyć w europejskich zlotach na równi z ludźmi z innych krajów. Jeśli tylko mamy na to ochotę. I tak większość składki wraca do Klubowiczów jako dotacja do naszych zlotów. I jeśli ktokolwiek ma wątpliwości, pozwólcie że jasno napiszę - BMW Klub Polska jest organizacją non profit, nikt w Klubie, nikt z zarządu, ani Admin, ani nikt inny (oprócz wynajętego raz w roku księgowego do sporządzenia bilansu), nie pobiera z tytułu działalności klubowej żadnego wynagrodzenia w jakiejkolwiek formie, każdy z nas działa w Klubie bo lubi i chce.

Pozdrowienia

Paweł

www.automobile-catalog.com

• 2 lata później...
Opublikowano

"Użytkownicy zaznaczeni na CZERWONO wpisali bzdurne dane i nie mają wglądu w nasze dane bez względu na aktywację konta! Prosiłem o poważne potraktowanie sprawy - próbujących uzyskać cudze dane osobowe nie potrzebujemy (użytkowników tych nie widać również na wydruku)"

:( Nie kumam Kai...

CB: 161BD221
Opublikowano

Czy to jeszcze funkcjonuje? Ostatni post (przed moim) wysłano 24 czerwca 2005r.

Jeśli tak, to może warto temat przykleić? Jestem tu od ponad roku a nie wiedziałem że istnieje coś takiego.

Kai czekam na odpowiedź albo mnie wykasuj bo nie chcę tam figurować jako "oszust" który podgląda dane innych userów :) Nie wiem dlaczego swiecę się na czerwono, wszystko prócz imienia wpisałem prawidłowo (literówka). Danych nie da się edytować.

CB: 161BD221
Opublikowano

A jasne, że istnieje :) Zapisanych aktualnie 184 użytkowników. Przepraszam, że nie odpisuję tutaj na forum na tematy związane z SD, ale uważam, że lepiej jest do mnie napisać maila, niż dostać OPR od admina za działalność "pozarządową" na oficjalnym forum.

Ogólnie, to obyśmy korzystali z SD jak najmniej!!! Jednak wydrukowana lista zawsze u mnie leży w aucie :)

Ogólnie system miał w założeniu obowiązywać tylko na terenie Polski, ale widzę, że będę musiał wprowadzić parę zmian, bo osoby z poza kraju również są chętne do pomocy na swoim terytorium... co mnie cieszy.

Kai