Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam kolezanki i kolegow,

mam trywialny klopot, nigdzie nie moge rozszyfrowac ktore swiatelko powinno byc ktore w lampach tylnych typu clear. mianowicie chodzi mi o dolny rzad, mamy tam teoretycznie trzy zarowki, z ktorych u mnie jedna (skrajna lewa ma dwa zarniki), nazwe je odpowiednio skrajna-1 srodkowa-2 wewnetrzna-3. przy przekreceniu pokretla swiatel zaswiecaja sie zarowki 1 i 2, zarowka 3 milczy, po wcisnieciu stopu zaswieca sie drugi zarnik w zarowce 1, zarowka 3 swieci sie po wlaczeniu swiatel przeciwmglowych tylnych. pytanie czy wlasnie tak to powinno wygladac? widzialem kilka e36 w ktorych stop to wlasnie zarowka 3 i zastanawiam sie czy jakis zdolny elektryk uwolnil cugle swojej wyobrazni czy wszystko jest ok. poruszam ten temat tylk odlatego ze przy wciskaniu stopu lampy tylne swieca ale nie swieci trzeci stop, natomiast przy wlaczaniu przeciwmglowych tylnych swieci tylko jedna lampa - lewa i nie wiem czy to moze byc zasluga wlasnie zle "skonfigurowanych" zarowek. dzieki z gory za odzew.

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ok, troche dooopa ze mnie, znalazlem opis zarowek w ksiazce zrob to sam, nie ma tam wprawdzie opisanych lamp clear ale mysle ze akurat to ma niewielkie znaczenie

sori za zawracanie glowy

pzdr

yaz