Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
przykład :arrow: bmw 7L E66 760Li N73 B60 327kw proste :?: i już twój AMG wymięka :lol: 444 KM :clap: m!xeR z nim pogadaj :twisted2: Edytowane przez krystian
  • Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

530Nm przy 3000obr. ... Ile ma E60 M5 ??

Porównujmy silniki konkurencyjne...V10 5.0 nie jest konkurencją dla V8 5.5 ale V8 5.0 już tak...E39 vs W210 55 amg.

Nie udowadniam wyższości produktów MB nad BMW...Proszę jedynie o argumenty przemawiające za wspaniałością S54...Wzdychanie (ahhh,ohhh) np. kolegi Krystiana do mnie nie przemawia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie radzę z dystansem traktować wypowiedzi ludzi z "niedosytem mocy w seriach M".

Seria M to już lekka legenda jeśli chodzi o "cywilne" auta sportowe. Jak ktoś poci się jak to jeszcze nie ma BMW a już by sobie wydech zmieniał i czip wsadzał to dla mnie jest to małolat grzebiący ręką w majtach lub zwykły snob.

Ja uważam że auta dają M dają ogromną frajdę z jazdy i w naszym pięknym kraju rzadko jest gdzie nimi "pojeździć".

Ja nie ruszałbym takiego majstersztyku jakim jest silnik M3.

Takie auto jest po to, aby nic w nim nie zmieniać, tylko posiadać go i utrzymywać w "fabrycznym" stanie technicznym.

No ale jest to tylko moja opinia i pewnie znajdą się przeciwnicy. A jak komuś mało to są firmy robiące auta o masie 1000-1500 kg i motorami o mocy 400 - 600KM. Dorzuca się zero do używanej e46 M3 i już jest się najszybszym w Polsce.

P.S. ciekawe ile kosztuje dedykowany dolot do do np. Porsche Carrera GT, bo pewnie są tacy , którzy by chcieli podkręcać silnik w 600 konnym aucie :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano (edytowane)
dobrze mówisz :cool2: tu widać np jak idzie M3 http://www.youtube.com/watch?v=tSNWosbsutA więc bez jaj M3 potrafi poniżyć :twisted2: Edytowane przez krystian
Opublikowano
ponad 100koni na jednym litrze pojemności :arrow: bez turbo :!: to mówi wiele :cool2:

Umiem czytać broszurki reklamowe :lol: :lol: :lol: :lol:

S54B32 wygrał w roku 2001 w kategorii Best New Engine i International Engine of the Year oraz w latach 2001-2006 w kategorii 3.0L-4.0L

M113 5.5L wygrał w 2003 w kategorii Best Performance Engine

Widać na pierwszy rzut oka różnice w założeniach obu konstruktorów...

imho...dźwięk v8 > r6 :)

W ramach ciekawostki: na forach usa ludzie zadają pytania na innym poziomie (parafrazuje) - "Witam Was, mam Sl65 AMG - obdzwoniłem carlssona hamanna brabusa, gdzie mógłbym jeszcze żeby wycisnąć więcej z tego silnika...cena nie gra roli..."

Jak chcesz grzebać przy porsche carrera gt to wybierasz gambelle :D

Opublikowano
ponad 100koni na jednym litrze pojemności :arrow: bez turbo :!: to mówi wiele :cool2:

Umiem czytać broszurki reklamowe :lol: :lol: :lol: :lol:

S54B32 wygrał w roku 2001 w kategorii Best New Engine i International Engine of the Year oraz w latach 2001-2006 w kategorii 3.0L-4.0L

M113 5.5L wygrał w 2003 w kategorii Best Performance Engine

Widać na pierwszy rzut oka różnice w założeniach obu konstruktorów...

imho...dźwięk v8 > r6 :)

W ramach ciekawostki: na forach usa ludzie zadają pytania na innym poziomie (parafrazuje) - "Witam Was, mam Sl65 AMG - obdzwoniłem carlssona hamanna brabusa, gdzie mógłbym jeszcze żeby wycisnąć więcej z tego silnika...cena nie gra roli..."

Jak chcesz grzebać przy porsche carrera gt to wybierasz gambelle :D

jeżeli chcesz się sugerować nagrodami International Engine of the Year to proszę:http://www.ukipme.com/engineoftheyear/previous04.htmlMercedes wypada bardzo blado w konfrontacji z inżynierami BMW.

Druga sprawa USA to nie Polska,tam auta mają jechać szybko i prosto.U nas szybko po zakrętach.Nie widzę sensu posiadania 600 koni na europejskich drogach.Tuner porsche to Gemballa :?

A little piece of heaven in my hands
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I maja tam 1,5 litrowe kubki na Colę w McDonaldzie :mrgreen:

Opublikowano
Kłócicie się o 5 koni w tą czy tamtą. Mi bardziej imponuje ktoś kto potrafi to ogarnąć w perfekcyjny sposób.
Opublikowano
Kłócicie się o 5 koni w tą czy tamtą. Mi bardziej imponuje ktoś kto potrafi to ogarnąć w perfekcyjny sposób.

WYobraz sobie mnie w pierwszym M3 E90 z PL, manual na Torze Poznań. Do dzisiaj czuje ten ucisk w zoładku :)

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano

WYobraz sobie mnie w pierwszym M3 E90 z PL, manual na Torze Poznań. Do dzisiaj czuje ten ucisk w zoładku :)

Takim to się powo(d)zi :)

Ja to sobie posiedzilem tylko w 335i i pokręcilem kierownicą na postoju...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No cóż mi pozostaje dodać. Dwa razy widziałem czecha u znajomego w Cieszynie na warsztacie i jego zmodyfikowane M5 do wyścigów na 1/4. koleś ma fioła na punkcie 'M' i jeszcze większego na punkcie modyfikacji.

Na lawecie za 4.4 M5 przyciągnał M5. :mrgreen:

Z tego co wiem to od jakiegoś czasu modyfikuje M6, dla mnie to niezrozumiałe troche ale, że dla niego 'kasa nie gra roli' więc ciągnie ze stanów takie wynalazki włącznie z ręcznie robionymi skrzyniami specjalnie pod wyścigi, a kwoty jakimi tam się obraca to setki tyś. koron. Człowiek jest znaną postacią w ich światku wyścigów, a mnie szczęka opadła jak usłyszałem, że 'modyfukuje' M6 "bo za mało i za wolno" :modlitwa:

Opublikowano

Najbardziej podoba mi się - mężczyzna -13 lat,

dziciaki teraz szybko dojrzewają.

Opublikowano

wow . netlog hehehehh zalogowałem sie kiedys aby wylukac kolezanke .

nawet nie ma tam znajomych zadnych bo sie w to nie bawie. a jakbym miał 13 lat i kupił sobie M3 to dopiero by wam kopara zjechała co??? hehehhe

mam 25 lat :) kolega widze ze sie strasznie przejął moja osoba ale nie potrzebnie:) bede miec auto to zapodam fotki . chyba nie musze wysyłac dowodu osobistego aby sie uwiarygodnic.

Opublikowano
a jakbym miał 13 lat i kupił sobie M3 to dopiero by wam kopara zjechała co??? hehehhe

No jakbyś miał 13 lat to byś był ten, no "Kevin sam w domu"

Opublikowano
wow . netlog hehehehh zalogowałem sie kiedys aby wylukac kolezanke .

nie przyszla do piaskownicy? :lol:

Opublikowano
wow . netlog hehehehh zalogowa?em sie kiedys aby wylukac kolezanke .

:cool2: :cool2: :cool2: Brawo :clap: A swoja droga zastanawiam sie po co jesli ktos ma jak mowi 25lat loguje sie jako 13latek zeby znalezc kolezanke??? To ile ta kolezanka ma lat?? Byc moze trzeba by sie kaczorowi blizej przyjrzec operacyjnie? Jakos zle mi sie to kojarzy :naughty:

Przeparaszam modow za O/T ale pisze to ku przestrodze.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
wow . netlog hehehehh zalogowa?em sie kiedys aby wylukac kolezanke .

:cool2: :cool2: :cool2: Brawo :clap: A swoja droga zastanawiam sie po co jesli ktos ma jak mowi 25lat loguje sie jako 13latek zeby znalezc kolezanke??? To ile ta kolezanka ma lat??

Jak to po co?

"Ja mam 20 lat, ty masz 13 lat, przed nami prokurator" :lol:

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
ja pierdole ale z was głąby!! logując sie nie uzywałem prawdziwych danych bo profil ten służył mi dosłownie 5 min. tak ciezko to zrozumieć? a co to ma do mojego pytania??? rany faktycznie ludzie którzy maja BMW to barany
Opublikowano
beeeeee beeeeee :norty: przepraszam za nic niewnoszącego posta
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.