Skocz do zawartości

Przerażliwy dzwięk przy cofaniu

qasdf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam e46 323ci od trzech dni zauważyłem (trudno tego nie usłyszec)

że jak cofam to słychac jak by coś tarło metal o metal to taki przerażliwy dzwięk nie mam pojęcia co to moze byc a i jeszcze jak czasami jade to też słysze taki dzwięk ale wtedy jak by coś tarło ale co jakiś czas co jakies 3 sekundy.

Jak myślicie co to moze być moze cos z kołami?

• 2 tygodnie później...

Heh okazało się niby że mam zdarte klocki z tyłu wymieniłem dalej piszczy i trze jak jade az sie taki okrąg na tarczy zrobił więc coś dalej trze póżniej wymieniłem te blaszki które trzymają docisk nic dalej teraz piszczy jak jade i jak chamuje nie mam pojecia co moze być tego przyczyna... to nie jest ciągły pisk tylko jak jade to tak jak by w jednym miejscu tarło i jest pisk co sekunde zalezy od prędkości

dodam ze jest tak tylko z lewym kołem prawe jest ok co radzicie dalej? ...

Sorry ale podbijam wątek do góry bo zaraz już nie wytrzymam.

Mechanik powiedział mi ze tamte kloski były zdarte i troche potarły po tarczy i te muszą sie dotrzeć dlatego tak piszcza ale mi sie wydaje że powinno byc tak tylko podczas chamowania a nei cały czas jak jade pi pi pi to jest strzasznie wnerwiające nie wiem chyba zaraz się przelece z 50km żeby niby się dotarły i mam nadzieje ze zniknie to piszczenie bo jak nie to nie wiem co robić...

• Zasłużeni forumowicze
moze tarcze ci przegrzalo. nie jest juz prosta i trze. jak miales tak zjechane klocki ze tarcza dostala po tylku to tarcze tez powinienes wymienic.

🙃🙃