Skocz do zawartości

325TD - Drganie kierownicy podczas jazdy oraz przy hamowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie koledzy mam taki problem ...

otóż odczuwam drgania na kierownicy oraz bicie na kierownice przy najechaniu na jakieś nierówności (nawet nie duże) i dziwne "uderzenia" wiem że przyczyną bicia przy hamowaniu (też to u mnie wystepuje) są tarcze, ale dlaczego dzieje sie tak podczas jazdy ? łaczniki stabilizatora mam nowe, może jakieś tulejki sworznie czy koncówki kierownicze ? wogole dodam ze od pcozątku przy jezdzie np. po kostce czuc jak kierownica troche "stuka" coś tak jakby w środku pod znaczkiem bmw w kierownicy ... co to może być ? druga sprawa to właśnie to zawieszenie co może być przyczyną tego uderzania w nierówności ?? koła mam 195/60/15 tego nie było wcześniej cos sie musiało zużyć ale co ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a moze odwazniki na feldze Ci sie odkleily i jedno z kol przednich wpada w wibracje i dlatego telepie Ci kiera? przy jakiej predkosci odczuwasz te wibracje? ja mialem tak ze przy okolo 60km/h telepalo kierownica, przy wiekszej predkosci przestawalo a jak wrzucilem "dwojke" :norty: to znowu wracalo telepanie, mialem zle wywarzone prawe kolo (bol wyszedl po zmianie na zimowki) u Ciebie moze ciezarek sie odkleil, chyba ze masz nabijane ciezarki, to inne buty.

pzdr

yaz

Opublikowano
witam.najpierw sprawdz czy felgi od wewnatrz sa czyste.nagromadzenie syfu lub lodu w jednym punkcie powoduje wibracje(mialem tak w innym aucie)i bylem gotow remontowac cale zawieszenie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich i Ja mam coś podobnego ale przy wolnej jeździe na wybojach słychać stukanie z przodu i trzęsie kierownicą, a na ulicy trzęsie jak przychmuje lekko :( wiem że to nie tarcze bo wymienialem niedawno...