Skocz do zawartości

Jak zaprogramować pilota w kluczyku???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Problem polega na tym,ze zamieniłem silnik z M3(3,0) na 2,8 bo taki był akurat wymóg i szpece od przekładki włożyli nową tabletkę z "immobiliserem" do kluczyka ale baterie zamienili biegunami a konkretnie obie włozyli tak samo.Efekt jest taki,że samochód pali ale nie ma sterowania c.zamkiem z pilota w kluczyku.

Co teraz???Czy pilot w kluczu uległ znisazczeniu czy sie rozkodował czy już sam nie wiem co???Dodam tylko,ze baterie zamieniłem na nowe i włożyłem tak jak być powinny. Nie wiem czy pilot działa bo jest to wersja klucza w którym nie ma czerwonej diody która miga podczas sterowania zamkiem.Jak to ugryźć ,żeby funkcję pilota w kluczyku przywrócić do życia.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi szanownych forumowiczów...

p.s.

Klucz działa na pewno wysyła fale itd...sprawdzone u elektronika.

Pozostaje kwestia synchronizacji-programowania.Czy da sie to zrobic samemu?Przekopałem forum ale nic konkretnego poza wizyta w ASO-Ode mnie 130k ilosów na bidę+ koszta serwisowe:-((

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kolego to poszukaj dokladnie, w dziale zrob to sam bylo opisywane jak zaprogramowac kluczyk, jest to tez opisane w instrukcji obslugi.

jezeli otworzyles zamek z kluczyka to musisz odczekac minimum 15 minut, potem wsiadasz do auta, zamykasz drzwi (nie wciskasz rygielkow, po prostu zamykasz) wkladasz kluczyk do stacyjki, przekrecasz w pozycje I i po maks 5 sekundach wyjmujesz kluczyk, naciskasz przycisk otwierania i trzymasz go caly czas, podczas trzymania tego przycisku wciskasz 3 razy przycisk zamykania, dosyc szybko, musisz sie wyrobi w 10 sekundach, jak operacja sie powiedzie to centralny powinien zaryglowac i odryglowac zamki. jak wyjmiesz ten kluczyk ze stacyjki to staraj sie go trzymac blisko lusterka wewnetrznego, tam jest odbiornik, jezeli operacja sie nie powiedzie to sproboj jeszcze raz, ja mialem tak ze kilka razy nie zalapal az w koncu sie udalo, zwroc tez uwage czy po otworzeniu drzwi z kluczyka rygielki pozostalych drzwi wyskoczyly, jak nie, zrob to recznie, pociagajac za klamke od wewnatrz. powodzenia

pzdr

yaz

Opublikowano

Witam.Znalazłem opis programowania na forum w czoraj póżno i juz nic nie dopisywałem ale....nic to nie dało,klucz nadal jak zaklęty.Przeczytałem też instrukcję łatwo nie było bo po angielskiemu, ale wszystko zgodne ze wskazówkami z Forum i Twoim opisem.Zdjąlem też lusterko i oczyściłem styki tego transmitera i też lipa. Chyba cos jest nie tak, albo wykaże to diagnoza komputerowa u elektronika albo wizyta w ASO.Ale to juz koszta, sama diagnoza u Misiaka w Krakowie 260PLN-ów+ dojazd i powrót 250 kilosów.Ech.......nie lubię , nie lubię.....

Pozdro.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sproboj kilka razy i tak jak pisalem wczesniej sprawdz czy rygielki wszystkich drzwi wyskoczyly po tym jak otworzysz z kluczyka centralny, jezeli wyskocza to luz, jezeli nie to "wyskocz" je recznie, jezeli to nie pomaga to sprawdzilbym modul centralnego zamka, gdzies na forum czytalem ze jednemu koledze padl wlasnie taki modul sterowania centralnym i wymienial go, ten modul jest za schowkiem, wiec dobrze byloby najpierw wymontowac schowek i pozniej np podjechac na szrot i podlaczyc od nich modul, wczesniej dzwoniac i pytajac czy maja takowy

pzdr

yaz

Opublikowano
Miałem to samo po odwrotnym włożeniu baterii(chodzi tu tylko i wyłącznie o czas trzeba sie zmieścić bodajże w 1 minucie bo zgubi połączenie z centralką i trzeba programować od nowa)Powiem krótko ,trzeba jechać na kompa albo postawic sobie disa na komputerze i odblokować centralkę bo jest zablokowana i można ją kodować z kluczem do zas..... smierci.Dodam tylko ze centralka mi sę zblokowała bo nie mogłem otworzyć z pilota tylko normalnie otworzyłem drzwi kluczykiem i zaczął wyć alarm >włożyłem kluczyk do stacyjki i przekręciłem na zapłon -alarm przestał wyć ale zablokowało centralkę(jest jakaś tam specjalna procedura w takiej sytuacji)mi zablokowało centralkę i nie szło jej zsynchronizować z pilotem.Pilot bez diody -radiowy.Czyli reasumując komp(10 minut) = odblokowanie centrali na kodowanie kluczyka.Jest jeszcze kwestia czy masz jeden kluczyk czy więcej (może sprawdz innym kluczykiem)
Opublikowano
Panowie podepne sie do tematu poniewaz mam pododby problem jak koledzy wyzej tylko ze u mnie wszystko działa otwiera i zamyka z pilota jest tylko problem z aktywacja kluczyka. Postepujac zgodnie z instrukcja po przycisnieciu 3-krotnym przycisku od zamykania nic sie nie dzieje. Probowałem kilka razy i nic. Moze to tez byc problem z modułem centralnego czy jakis inny problem.
http://img59.imageshack.us/img59/206/int1im1.jpg