Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej Mati :D

Niestety cieple powietrze nigdy nie poleci na pasażerów...

BMW wymyśliło,że ciepłe powietrze skierowane na ludzi powoduje brak koncentracji czy cuś takiego....powinienes mieć nawet niebieski pasek na panelu sterownia

Opublikowano

jeśli masz autko z klimatronik to powinno być ciepło/zimno ja mam z 97 roku i tak jest choć też w duże mrozy miałem lekkie problemy z ogrzewaniem myślę iż winne są elektrozawory które nie działają w pełnym zakresie otwarcie/zamkniecie ale ich nie ruszałem bo nie wiem jak się do tego zabrać, warto też sprawdzić filtr w wersji bez klimy w podszybiu z klimą jest filtr przeciwpyłkowy za schowkiem pasażera jest na forum opisane jak go wymienić

pozdr

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano

Nie wiem czy masz klimę czy nie, ale nawet przy tym pokrętle jak dajesz nadmuch na twarz masz coś tam na niebiesko-tak jak wyżej kolega pisał ma to zapobiegać usypianiu. Mi w compakcie leci ciepłe ale ja nie mam tam nic na niebieski namalowane-pewnie ciut inaczej to rozwiązali.

Widzisz nawet tu przy pokrętle masz na niebiesko zaznaczone na twarz

http://www.motoallegro.pl/item559572750_panel_sterowania_ogrzewania_nawiewem_bmw_e36.html

Opublikowano
Nie mam klimy tylko zwykły nadmuch ale taraz nie rozumiem ciepłe powietrze nie leci przez przednie dmuchawy a na szyby i nogi już tak?

Zgadza się.