Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jak w temacie...prosze o możliwie jak najwiecej info na temat tego modelu....na co zwracac uwage przy kupnie??...czego sie mozna spodziewac po takim aucie i jak sie przedstawia eksploatacja...:)

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

http://picasaweb.google.co.uk/kieltj/BMW - moje BMW

Opublikowano

O TDSie na tym forum jest tyle napisane że jakby zebrać wszystkie wpisy w całość i wydrukować to wyszłaby obszerna powieść w trzech tomach.

Ciężko jest poszukać? Nawet całkiem niedawno był podobny wątek o tym silniku. :search:

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
Lepiej nie czytać o TDeesie bo się odechce kupować :twisted: Jak szukałem info o E39 530d to byłem przekonany że one juz z fabryki popsute wychodzą....a jednak kupiłem :mrgreen:
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
podzielam opinię kolegi wyżej,wszyscy co żle piszą o tym modelu kupili jak najtaniej i kupili klamoty z przebiegiem500tys. a póżniej narzekają jakie to wadliwe bo się psuje itp.itd,faktem jest że ciężko znalezć w dobrym stanie ale trzeba dobrze poszukać a nie napalać się na pierwszy lepszy,w każdym modelu bmw jak i w innych samochodach jak poszukasz jest cos wadliwego,wszystko zależy od poprzedniego użytkownika lub użytkowników którzy dane auto eksploatowali,takie jest moje zdanie
Opublikowano

Nie znam lepszego silnika niż 3,0L dieselek w E39 i nie znam gorszego nić TDS w E34.

Mój ma 300 000km większość na dalekich trasach z przyczepami, stale na syntetyku, spalanie po mieście zimą 7,4litra/100km.

TDS - nie kupisz teraz dobrego. Wszystkie przegrzane, żrącze ropę jak smoki, bardzo awaryjne. Lepiej już w 525 w LPG (Jeśli chodzi o oszczędności). pzdr

Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W
Opublikowano
Po mieście zimą 7,4 litra taaaaa.....piękny sen. Tyle to moja na autobanie w niemcach pali przy 120 i tempomacie. Chyba mam coś zepsute :mad2:
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
Po mieście zimą 7,4 litra taaaaa.....piękny sen. Tyle to moja na autobanie w niemcach pali przy 120 i tempomacie. Chyba mam coś zepsute :mad2:

wiesz jakie to miasto 20 km pokluczył po mieście a potem 80 zbijał przy 100 na tempomacie

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

Ostatnie 3000km zrobiłem po mieście które ma 150 000 mieszkańców.

Spalanie oscyluje między 7.8 a 7.2

Trzeba umieć wykorzystać 200KM :)

Opublikowano
a przy okazji ... nie mam niestety tempomatu
Opublikowano
Witam!

Jak w temacie...prosze o możliwie jak najwiecej info na temat tego modelu....na co zwracac uwage przy kupnie??...czego sie mozna spodziewac po takim aucie i jak sie przedstawia eksploatacja...:)

TDS forum

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Lepiej nie czytać o TDeesie bo się odechce kupować :twisted: Jak szukałem info o E39 530d to byłem przekonany że one juz z fabryki popsute wychodzą....a jednak kupiłem :mrgreen:

dobrze powiedziane :cool2:

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ostatnie 3000km zrobiłem po mieście które ma 150 000 mieszkańców.

Spalanie oscyluje między 7.8 a 7.2

Trzeba umieć wykorzystać 200KM :)

Weź ludzi nie rozśmieszaj takimi fantazjami. 530d ma tu na forum kilkadziesiąt osób i tylko Ty jesteś taki wybitny, że w mieście Ci pali 7,5 litra??? No geniusz istny.. tylko pokłony przed Tobą walić i nic więcej. Napisz podręcznik "Trzeba umieć wykorzystać 200KM". :mad2:

A co do TDSa to jedyna szansa na kupienia dobrego egzemplarza w Polsce (bo z EU obecnie się nie opłaca tego kupować bo E za drogie) to poszukanie kogoś kto go sam osobiście ściągnął z Niemiec z udokumentowanym przebiegiem, pojeździł trochę i zmienia na 530d itp. Auta ciagnięte przez oszustów-handlarzy do sprzedaży to złomy, bo inaczej by ich w ogóle nie opłacało im się ściagać. Wystarczy spojrzeć ile porządny TDS kosztuje w Niemczech. Zadbany rocznik 97-98 z rozsądnym przebiegiem jak byś chciał ściagnąć do Polski to by Ci wyszedł 27-30 tys zł, a u nas są od 17tu.. cuda cuda cuda.. :)

Opublikowano
Zadbany rocznik 97-98 z rozsądnym przebiegiem jak byś chciał ściagnąć do Polski to by Ci wyszedł 27-30 tys zł, a u nas są od 17tu.. cuda cuda cuda.. :)

Cała prawda o TDS-ach

P.S a weź dołóż 3tys do tych 17 i masz 3.0d 120tys przebiegu, stan idealny po wymianie wtrysków i regeneracji turbiny :duh: i nie zapomnijcie>auto nie wymaga żadnego wkładu finansowego

:jawdrop:

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
Komp pokazuje z dokładnością od 0-0.2L. I jak zatankuje na mieście i wyzeruje nie wyjeżdżając za rogatki miasta (100tys mieszkańców) po ok. 50 km wskazuje mi od 9 jak jeżdżę spokojnie do 11 jak się spieszę. I gadka trzeba umieć 200 koni wykorzystać mnie osłabiła.
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
miałem TDS i przy sprawnej pompie one potrafią spalić 7 litrów ropy przy normalnej spokojnej jezdzie

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano
Nie znam lepszego silnika niż 3,0L dieselek w E39 i nie znam gorszego nić TDS w E34.

Mój ma 300 000km większość na dalekich trasach z przyczepami, stale na syntetyku, spalanie po mieście zimą 7,4litra/100km.

TDS - nie kupisz teraz dobrego. Wszystkie przegrzane, żrącze ropę jak smoki, bardzo awaryjne. Lepiej już w 525 w LPG (Jeśli chodzi o oszczędności). pzdr

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Opublikowano
Jak umiejętnie wykorzystałem 200KM to 12 litrów zżarła :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja niedawno sprzedałem swojego TDSa z 1997 rok, miał 170 tys autentycznego przebiegu i bardzo bogate wyposażenie i idealny stan za 20 tys zł (wystawiłem w ogłoszeniu 21900). Więc da się kupić, ale po pierwsze nie ma co szukać najtańszych a po drugie nie ma co szukać świeżo ściagniętych, już to gdzieś wyżej tłumaczyłem.
Opublikowano
Po zakupie TDS-a wszedłem , na forum i tak się wystraszyłem , że go mam , że kilku nocy spokojnie nie przespałem. Po jakimś czasie doszedłem do wniosku , że to bardzo dobry wóz ( E34 touring 93`). Zrobiłem nim w ciągu 15 m-cy 25kkm i nie miałem , żadnej niespodzianki. Jeżeli trafisz na zadbany egzemplarz , to będziesz się nim cieszył.
Opublikowano
Panowie miałem jednego TDSa i mam następnego i ze swojego doświadczenia wiem że jeżeli chce sie jeżdzić dobrze pewnie i bezpiecznie to niestety trzeba włożyć troche kasy.Ja swojego tdsa kupiłem tanio pewnie z większym przebiegiem niż ma na liczniku i w ciągu pół roku włożyłem 5tyś zł i sporo pracy i nerwów :cry2: ale teraz wszystko gra i jestem z samochodziku zadowolony :P nawet bardzo zadowolony jeżeli ktoś myśli że kupi tdsa troche drożej i będzie jeżdzić bez problemów to sie żdziwi tych samochodów w tym wieku nie ma idealnych taka jest prawda dlatego chyba tak je lubie :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jeżeli ktoś myśli że kupi tdsa troche drożej i będzie jeżdzić bez problemów to sie żdziwi

Przez pisanie takich bzdur potem ludzie dają się oszukiwać bezwzględnym handlarzynom cofającym liczniki na potęgę. Puknij się chłopie w głowę zanim drugi raz napiszesz taką "mądrość". Jak słyszę podejście ludzi na zasadzie "a co za różnica ile auto ma przejechane, pewnie i tak ma cofnięty licznik" to mnie krew zalewa. Widać jak wypaczyły się poglądy i myślenie w naszym kraju przez masowy zalew samochodów z cofanymi przebiegami i przez baranów co takie auta kupują.

Opublikowano
jeżeli ktoś myśli że kupi tdsa troche drożej i będzie jeżdzić bez problemów to sie żdziwi

Przez pisanie takich bzdur potem ludzie dają się oszukiwać bezwzględnym handlarzynom cofającym liczniki na potęgę. Puknij się chłopie w głowę zanim drugi raz napiszesz taką "mądrość". Jak słyszę podejście ludzi na zasadzie "a co za różnica ile auto ma przejechane, pewnie i tak ma cofnięty licznik" to mnie krew zalewa. Widać jak wypaczyły się poglądy i myślenie w naszym kraju przez masowy zalew samochodów z cofanymi przebiegami i przez baranów co takie auta kupują.

Co ty się chłopa czepiasz?

Dobrze napisał że nawet jak kupisz droższy zadbany egzemplarz to wcale nie oznacza że unikniesz napraw.

A jak ktoś jest baran i kupuje trupa tylko dlatego bo ma mniej niż 200 000km na liczniku (osobiście znam takiego typa) to jego sprawa.

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano

Co ty się chłopa czepiasz?

Dobrze napisał że nawet jak kupisz droższy zadbany egzemplarz to wcale nie oznacza że unikniesz napraw.

A jak ktoś jest baran i kupuje trupa tylko dlatego bo ma mniej niż 200 000km na liczniku (osobiście znam takiego typa) to jego sprawa.

Kazde auto ma swojego kupca