Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Jak w temacie 3.0 spala mi teraz ok25L.Silniczek chodzi bardzo fajnie,rowno,odpala na dotyk,jedyne co to nie podoba mi sie zapach spalin-jakby za bogata mieszanke miala.Mial ktos taki przypadek??Moze to ktoras lambda lub wtryski??Takie spalanie to mialem w 5.0Dzieki z gory
Opublikowano

Jezeli czujesz wyrazny zapach benzyny stojac za samochodem, to prawdopodobnie mieszanka jest za bogata.

U mnie bylo podobnie - mialem padniety czujnik polozenia walka rozrzadu. Niby wszystko bylo OK, ale na analizatorze spalin wyszla bardzo bogata mieszanka, a na kompie - blad czujnika.

Jedz do jakiegos mechanika lub elektryka, ktory potrafi przeprowadzic diagnostyke i odczyta Ci bledy z komputera.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
3.0 powinno Ci z połowe tego palic, oczywiście jak nie jeździsz do odcięcia...
Dokladnie tak.Preferuje spokojna jazde 7-kami.Tymi autami sie buja a nie pali gume.Niewiem co powoduje takie spalanie.Ta bunie kupilem lekko rozbita,Minelo troche czasu nim doprowadzilem ja do stanu uzywalnosci.Miala odpiety akum ale to raczej nie przyczyna.Bede musial chyba jechac na komp ale przyznam ze nie ufam zadnemu mechanikowi
Opublikowano
Jezeli czujesz wyrazny zapach benzyny stojac za samochodem, to prawdopodobnie mieszanka jest za bogata.

U mnie bylo podobnie - mialem padniety czujnik polozenia walka rozrzadu. Niby wszystko bylo OK, ale na analizatorze spalin wyszla bardzo bogata mieszanka, a na kompie - blad czujnika.

Jedz do jakiegos mechanika lub elektryka, ktory potrafi przeprowadzic diagnostyke i odczyta Ci bledy z komputera.

Mysle ze to moze byc wlasnie problem.Dzieki kolego.Czekam jeszcze na inne pomysly
Opublikowano

Spalanie masz bardzo wysokie ja mam motor 3,5 i spalanie w jeździe miejskiej (czyli dojazd do pracy i z pracy i kilka km po mieście )Wacha się miedzy 18 a 20l zaznaczam ze silnik nie zdąży osiągnąć temp.A jazda w trasie i po mieście ok 13-15 l jazda normalna bez wariactw ale tez nie za spokojnie

Tak jak napisał przedmówca jeżeli czujesz zapach benzyny to jest coś nie tak.Jak coś ustalisz to podziel się z nami.Pozdrawiam

Było e28 524td,e32 735i

I jest e38 735i V8!!!!

Opublikowano

mi 3.0 v8 manual w mieście paliło ok 19-22 litry gazu, trasa nad morze 4 osoby i auto załadowane do pełna spaliła 16-17 gazu i nie oszczędzałem

i też czułem spaliny ale tylko przy otwartym szyberdachu

........srebrne beem wjeżdża na teren........