Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

miał ktoś podobny problem? otóż przy włączaniu wycieraczek (poziom 1.) często się jakby zawieszają, zacinają. włączenie drugiego poziomu likwiduje usterkę i wycieraczki pracują jak należy.

gdzie szukac przyczyny :duh: :?:

poważanko

Opublikowano
mam to samo i mnie drazni :(

http://img69.imageshack.us/img69/4769/dscf7685kopia.jpg

/// BORN ON THE RACETRACK TO LIVE ON THE STREET ///

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja zaczalbym od silniczka wycieraczek, kumpel mial podobne objawy z tym ze w escorcie, zajrzal do silniczka poczyscil i praca wycieraczek wrocila do normy, na pierwszym poziomie silniczek ma male obroty i jak trafilo sie zabrudzenie to moment obrotowy moze byc zbyt maly zeby pokonac gladko opor i stad moze objawiac sie wspomniane zacinanie

pzdr

yaz

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
ja zaczalbym od silniczka wycieraczek, kumpel mial podobne objawy z tym ze w escorcie, zajrzal do silniczka poczyscil i praca wycieraczek wrocila do normy, na pierwszym poziomie silniczek ma male obroty i jak trafilo sie zabrudzenie to moment obrotowy moze byc zbyt maly zeby pokonac gladko opor i stad moze objawiac sie wspomniane zacinanie

Dobry pomysł nie jest złym pomysłem. To może być jedną z przyczyn powyższego problemu. Ja bym w pierwszej kolejności wymienił wycieraczki na nowe, bo czasami tak bywa że jak są zbyt stare i guma jest twarda to zwiększa się opór.

Dodatkowo należy sprawdzić napięcie na silniczku, jakie jest na I poziomie bo może być ono zbyt niskie. Natomiast na wyższym poziomie jest one niższe niż powinno ale odpowiednie aby przełamać opór wynikający z wyżej wymienionych problemów.