Skocz do zawartości

[ Z3 ] rozmieszczenie przekaznikow i bezpieczników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Żeby już nie zakładać nowego tematu spytam tutaj.

Mam problem z bezpiecznikiem numer 7 (odpowiedzialny za centralny zamek). Jest to bezpiecznik 5A.

Przestał mi działać centralny zamek, okazało się, że numer 7 jest przepalony. Wymieniłem go, centralny zamek trochę podziałał i sytuacja się powtórzyła (bezpiecznik przepalony).

A mówią, że "7" jest szczęśliwa:).

Ktoś ma jakiś pomysł?

Pozdrawiam.

Opublikowano
prawdopodobnie masz gdzies przetarty kabel i dotyka do masy przy otwarciu lub zamknieciu, zaczal bym szukanie od drzwi i kabli wychodzacych od nich (czesto tam dochodzi do przetarci i nie tylko w Zetkach)
ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
Opublikowano
Witam,jeśli chodzi o centralny to i ja się dołącze.Więc najczęściej mogę otworzyć pilotem zamek,a zamknąć muszę kluczykiem.Od czasu do czasu "naprawia" się i działa normalnie.

były e36 od 316 do 320,kilka e46 od 318 do 323,e39 525tds,z3 2.8,z4 3.0

z4 jest fajne ;) ale tylko e89

http://img442.imageshack.us/img442/4116/z4avatar.png

Opublikowano

@swistar : bateria w pilocie ? :mrgreen:

Tak wogole to macie piloty do centralnego w kluczykach orginalnych czy kluczki macie "gole" ?

pozdr

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
ja mam kluczyki takie z pilotem 3guzikowym (on,off i narysowana lampkt?) uzywam pilota osobnego ale chetnie bym to jakos polaczyl
Opublikowano

pietras...dzięki bardzo.Nawet nie pomyślałem,aż wstyd.Biorąc pod uwagę,iż to moje 14 BMW :oops:

Pozdrawiam.

były e36 od 316 do 320,kilka e46 od 318 do 323,e39 525tds,z3 2.8,z4 3.0

z4 jest fajne ;) ale tylko e89

http://img442.imageshack.us/img442/4116/z4avatar.png

Opublikowano

Wiesz ja napisalem to jako zart :lol: , nie pomyslalem ze tak najbanalniejszej rzeczy nie sprawdziles .....

Serio naprawilo sie ?

Opublikowano
prawdopodobnie masz gdzies przetarty kabel i dotyka do masy przy otwarciu lub zamknieciu, zaczal bym szukanie od drzwi i kabli wychodzacych od nich (czesto tam dochodzi do przetarci i nie tylko w Zetkach)

Dzięki za odpowiedź, podejrzewam że to może być jakiś kabelek z tyłu, niedługo się tym zajmę.

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
teraz ja mam problem z centralem a dokladnie obojetnie czy pilotem czy kluczem nie otwieraja sie ani nie zamykaja (jak sa otwarte) drzwi pasarzera (kominek nie opada, nie unosi sie) ale jak go wcisne lub otworze z wewnatrz klamka to normalnie caly central sie otwiera lub zamyka (drzwi kierowcy i bagaznika reaguja na uzywanie kominka od drzwi pasazera). ktos ma pomysl?