Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pośmialiśmy się :) , a ja mam pracę domową do zrobienia.

M330d rzucił wczoraj rękawicę, a ja podnioslem.

Lecę mierzyć przyspieszenia.

Opublikowano

Ufff się namierzyłem. Miało być uczciwie to przekatowałem go ze dwadzieścia razy bo ciężko było serię uzyskać, ale udało się.

0-100 km/h -6,74s

Paliwo 95 najtańsze w mieście ( tu cecha wspólna z dieslomaniakami)

BTW

Coś się Rado nie odzywa, może jeszcze z pracy nie wrócił...

• Członkowie klubu
Opublikowano

Nie wywołuj wilka z lasu, bo śmiesznie przyjemny wątek poleci do śmieci... :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystkie moje wątki pozamykali jak tylko Rado z Piotrem zaczeli się pocierać :twisted2:
Pozdrawiam
Opublikowano

Bo on teraz występuje INCOGNITO :P

P.S. A ja lubie diesle - nawet do tego stopnia, że wszystkim wam życzę diesla............. przynajmniej paliwo będzie tańsze hahaha

Pzdr,

Opublikowano

Wiadomość z ostatniej chwili:

Benzynowa Acura ARX pokonala w kwalifikacjach przed 12 godinnym wyścigu Sebring faworyzowane Audi R15 TDi i Pegeota 908 Hdi.

Uff, a już myślalem, że będę klęczał na grochu skladając hołd Rudolfowi Diesel.

Opublikowano

Benzynowa Acura ARX pokonala w kwalifikacjach przed 12 godinnym wyścigu Sebring faworyzowane Audi R15 TDi i Pegeota 908 Hdi.

To tylko kwalifikacje...

A co do czasu... ostatnim razem miałem 6,8 , dzisiaj zmierze. Robiłeś z ręki czy g-tech ?

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
najlepiej nagrać filmik bawet telefonem i później w domu na spokojnie pomierzyć i bezpieczniej i dokładniej
Pozdrawiam
Opublikowano

To tylko kwalifikacje...

A co do czasu... ostatnim razem miałem 6,8 , dzisiaj zmierze. Robiłeś z ręki czy g-tech ?

No co Ty na wsi G-tech :)

te 0,06 sekundy to u Ciebie na pewno relingi

Opublikowano
najlepiej nagrać filmik bawet telefonem i później w domu na spokojnie pomierzyć i bezpieczniej i dokładniej

Nokią 6021? :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nokią 6021? :)

nie wiem czy ma kamerkę taka 6021, moja n82 i e51 ma :twisted2:

Pozdrawiam
  • Członkowie klubu
Opublikowano

muszę mieć strasznie dupną kamerę w MDA, bo już Yacek chciał, żebym nagrał podczas sprawdzania elastyczności, wątek był o tym

delikatny ruch telefonem i smuga na kilka sekund...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wywołuj wilka z lasu, bo śmiesznie przyjemny wątek poleci do śmieci... :wink:

Zbliża się w kolejnych wątkach, na razie o ksenonach. :shock:

Opublikowano
Też go widziałem, w xenonach siedzi :lol: :twisted2: :mrgreen:

To może któryś z kolegów podrzuci mu linka do tejże dyskusji - bardzo chętnie poznałbym jego zdanie na temat wyższości diesla... ( co ja piszę :mad2: ) - na temat wyższości świąt Wielkanocnych nad Bożym Narodzeniem :twisted2:

Bo to, że mój samochód jest kiepski to już się dowiedziałem ale może chociaż BAX albo Jakub ma lepszy????

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też go widziałem, w xenonach siedzi :lol: :twisted2: :mrgreen:

To może któryś z kolegów podrzuci mu linka do tejże dyskusji - bardzo chętnie poznałbym jego zdanie na temat wyższości diesla... ( co ja piszę :mad2: ) - na temat wyższości świąt Wielkanocnych nad Bożym Narodzeniem :twisted2:

Bo to, że mój samochód jest kiepski to już się dowiedziałem ale może chociaż BAX albo Jakub ma lepszy????

Piotr jak będziesz się znowu sprzeczał z rado i zamkną wątek to się mogę obrazić.

Przez Was już trzy wątki mi zablokowali. :roll2:

Pozdrawiam
Opublikowano
Piotr jak będziesz się znowu sprzeczał z rado i zamkną wątek to się mogę obrazić.

Przez Was już trzy wątki mi zablokowali. :roll2:

Nie no ja już nie mam się o co sprzeczać - przecież moje auto ma silnik benzynowy - więc najgorszy z mozliwych :P:P.

Poczytam i popatrzę - może się czegoś ciekawego jeszcze dowiem.....

Opublikowano
Spoko. Ja teraz od dwóch miesięcy walczę z moim 330i. Kazdy mechanik mówi jaki to szmelc BMW w benzynie i jeszcze w automacie. Podobno najlepiej kupić sobie A4 lub Passata w TDI. :mrgreen: Podobno nic nie spalają paliwa (jazda za free) i nie psują się wogóle. Także chyba trzeba się zastanowić :mrgreen:
Opublikowano
(...) A co do czasu... ostatnim razem miałem 6,8 , dzisiaj zmierze. (...)

To by znaczyło, że Twoje auto jest dużo szybsze niż podaje producent ? To jest seria czy coś grzebałeś ? W ogóle zastanawia mnie czemu człowiek, który jeździ na co dzień po torze(przeczytałem w innym wątku) poruszą się dieslem i do tego w automacie, to chyba niezbyt wyścigowe zestawienie ?

Opublikowano
(...) A co do czasu... ostatnim razem miałem 6,8 , dzisiaj zmierze. (...)

To by znaczyło, że Twoje auto jest dużo szybsze niż podaje producent ? ?

Hmmm tez mnie to zastanawia gdyż

330dA 184 KM - 0-100km/h ma w 8,3s

330dA 204 KM - 0-100km/h ma w 8,2s

Wynik 6,8s jest na poziomie 330i 231KM

P.S. M330d jak już osiągniesz 5,2s do 100km/h to wynik będzie podobny do M3 :P.

Jestem ciekawy po co wam te sekundy do setki - załadujcie samochody po 5 osób i wyprzedzanie pod górkę :P:P:P - bardziej realne warunki jazdy niż sprint do setki.