Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktos z was ma zamontowana rozporke kielichow przednich?? Czy jest odczuwalna roznica w sztywnosci auta?? i czy oprocz przedniej gornej rozporki sa dostepne rozporki dolne i rozporki na tylna os?? polecacie jakis konkretny model??
Opublikowano

ja mam na przodzie i na tyle rozporki firmy wiechersa, co do jakosci zwykla rozporka, na dole z przodu oryginalnie mam x-breaka. czy auto sztywniejsze? nie wiem bo jakos mojej nie katuje zeby zwracac na takie cos uwage, zamontowalem je po to zeby buda sie nie rozchodzila (Z3 lubia sie rozchodzic jak i z przodu taki i z tylu :cry2: )

http://bmwfans.info/original/Z3/Cou/Z3%20M3.2-S50/ZA/L/N/1998/08/mg-41/ill-41_1628/ jak dobrze patrze nr 16 cena w ASO ok 480zl, ostatnio na allegro byla za chyba 380zl

ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
Opublikowano
element nr 16 ja tez mam u siebie. Chodzilo mi raczej o dodatkowe rozporki. Na przod znalazlem kilka roznych rodzajow roznych producentow w roznych cenach ale niestety na tyl nic nie wiedzialem. A twoja tylna rozporka idzie przez bagaznik czy jest pod autem?? A tak na marginesie to bardzo ciekawy ten link co podales.
Opublikowano

X-brace ma w serii KAZDA Z3 , E36 cabrio i niektore wersje M3, dodatkowych rozporek dolnych na przod oproc Xbrace nie ma .

Wania na bank ma rozporke z tylu idaca przez bagaznik .

Co do dolnej rozporki to niektory w USA montuja sobie butt-strut jak oni to zwa czyli rozporke montowana na szpilki mocowania ramy pomocniczej tylnego zawieszenia . Co to ma dawac = nie wiem .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Butt strut wisi nisko pod samochodem, nie polecam, raczej chyba to nie na polskie drogi, latwo zaczepic jak np. ten Pan :

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//farm4.static.flickr.com/3006/2864395944_6f8e91c555_b.jpg

No i jest tez chassis brace :D :

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=992410&highlight=brace

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.the-mod-squad.org/gallery/albums/userpics/CIMG1499.JPG

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.the-mod-squad.org/gallery/albums/userpics/CIMG1501.JPG

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
dokladnie tak jak Piotras mowi, idzie ona przez bagaznik. ten chassis brace dosc ciekawa sprawa, w jakis normalnych cenach do dostania i u nas na kontynecie czy tylko USA?
Opublikowano
Aha no i do roadstera gornej rozporki tylnej fizycznie nie da sie zalozyc, no chyba ze ktos zaklada ze nigdy nie bedzie skladac dachu :lol: .
Opublikowano
dokladnie tak jak Piotras mowi, idzie ona przez bagaznik. ten chassis brace dosc ciekawa sprawa, w jakis normalnych cenach do dostania i u nas na kontynecie czy tylko USA?

Chassis brace na 99% w europie nie kupisz .

Nawet nie wiem ile w USA kosztuje bo jakos wogole nie interesowalem sie tym . Odrazu jak zobaczylem to foto to stwierdzilem ze nie na polskie drogi - obniza zetke tj. podwozie o ladnych pare cm . Nawet do garazu bym nie wjechal :lol: .

Opublikowano
Od wczoraj na pokladzie zawitala rozporka Wiechers dedykowana do Z3 z silnikami 6 cyl. + M power. Po zamontowaniu wyglada bardzo solidnie i efektownie. Czy ma jakikolwiek wplyw na sztywnosc karoserii - nie wiem poniewaz nie bylo jeszcze okazji sie przejechac i sprawdzic. Ale wiem na pewno ze ma wplyw na moje samopoczucie;)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
ok to ja odswierzam i pytam. Czy katalogowe rozporki do E36 1.8 pasuja do Z3 1.8 ??:/ bo nie moge znalezc dedykowanej do Z3 !!!
Sprzedam: tylnie lampy od Z3
Opublikowano

ja bez problemu znalazlem rozporke dedykowana do Z3. Zamowilem ja w kraju, nie potrzebowalem do tego Ebay itd.

Tu sa np rozporki do Z3

http://www.hpt.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=556&keyword=&manufacturer_id=0&Itemid=30&orderby=product_name&limit=30&limitstart=60

Ja kupilem wlasnie od nich i jestem z niej bardzo zadowolony. Cena przystepna, wysylka no powiedzmy srednio szybka ale mi sie akurat nie palilo a towar jak najbardziej w porzadku.

Opublikowano
o wielkie dzięki. A tak z ciekawosci ... to pasuje wkoncu z E36 ? bo ciekaw jestem czy maja tak samo kielichy czy jak to jest ? ?
Opublikowano

Mysle ze moze byc problem z zamknieciem maski jak dasz rozporke od E36 (tzn. zalezy jeszcze jaka) .

Ktos pisal na bimmerforums ze sobie piekne wypuklosci po obu stronach maski zrobil od rozporki od M3 :lol: .

Opublikowano
pisalem wczesniej ze ja mam regulowana od E36 R6 chyba do compacta i skrecona na maksa pasuje u mnie
Opublikowano
aha czyli na upartego E36 pasuje :D no to good :D pozdrawiam wszystkich
Opublikowano
zerkalem dzisiaj na kielichy i niby jest to samo ale nie wiem jak z odlegloscia maski od silnika. W kazdym razie sprawdzalem w katalogu Wiechersa i do E36 a do Z3 pokazuje zupelnie inne numery. Malo tego sa roznice pomiedzy silnikami 4 cylindrowymi i 6 cylindrowymi.
Opublikowano

no tak w 4cylindrowych silnik wystaje do gory, tzn kolektor dolotowy. Mam rozporke z E36 1.8 Tylko nie moge sprawdzic czy pasuje bo auto mam 750km stad... dopiero za tydzien bede mogl sprobowac zalozyc. Pozdro

A i jak ma ktos zdjecie lub link z Zetka 1.8 ktora ma zamontowana rozporke to bede wdzieczny za info