Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hm... odblaski nie były jakoś rewelacyjnie lśniące za bardzo nie chciałem ich polerować gdyż łatwo schodziła ta srebrna farba.
  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
hehe :) no tak ale odblaski są tylko przy światłach drogowych (długich) a przecież w xenonach jest tylko soczewka :) bez żadnego odblasku :)
Opublikowano
hehe :) no tak ale odblaski są tylko przy światłach drogowych (długich) a przecież w xenonach jest tylko soczewka :) bez żadnego odblasku :)

Oj Bobasku musisz się jeszcze troszkę podszkolić :)

W soczewce odblask jest mały ale to z niego masz podstawową wiązkę światła, przesłona robi swoje i na drogę pada równe światło podwyższone na pobocze prawe.

Jeśli odblask jest metalowy to można delikatnie przetrzeć ale przy tworzywie to bardzo ryzykowne zwłaszcza w starszych, wypalonych soczewkach.

Opublikowano
hej ja mam z 99 roku i lampy mam fabrycznie z białymi kierunkami i kloszami
Opublikowano
Witam! Podepnę się do tematu bo też czeka mnie remont lamp tzn. polerka kloszy i czyszczenie wnętrza lampy. Mam pytanie jak później skleić lampę do kupy, podgrzewać jeszcze raz i złożyć razem czy zastosować jakiś inny klej? Rozważam ewentualne płukanie lampy wodą, lecz mam obawy czy tam nic nie będzie korodowało? Czy detergent nie zmyje powłoki na odbłyśniku? Jak uniknąć zacieków po wodzie?
Opublikowano
Witam! Podepnę się do tematu bo też czeka mnie remont lamp tzn. polerka kloszy i czyszczenie wnętrza lampy. Mam pytanie jak później skleić lampę do kupy, podgrzewać jeszcze raz i złożyć razem czy zastosować jakiś inny klej? Rozważam ewentualne płukanie lampy wodą, lecz mam obawy czy tam nic nie będzie korodowało? Czy detergent nie zmyje powłoki na odbłyśniku? Jak uniknąć zacieków po wodzie?

Najlepiej by było złożyć lampę i na parę minut do piekarniku :) ja niestety jak rozbierałem pierwszy raz to nie wiedziałem że trzeba nagrzać więc rozebrałem siłą ale nic nie połamałem i z łożyłem na zimno i woda się nie dostawała :) a co do mycia klosza to śmiało nic się nie stanie tylko nie przecieraj odblasków możesz je spłukać wodą:) ja tylko przetarłem szmatką i troszkę w jednym miejscu mi zeszła powłoka odblaskowa :) a klosz możesz wypolerować i będzie jak nowy :) wymontuj całkowicie klosz szlifuj z pół godziny papierem wodnym ja używałem najpierw o grubości 2000 a później 2500:) lampa zrobi się matowa ale bez obaw nasmaruj lampę pastą polerską 3D i wiertarką z filcem na małych obrotach poleruj tylko nie trzymaj w miejscu :) tu link z fotką jak zmieniły się lampy :) http://i45.tinypic.com/161ezhi.jpg