Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego mam firme od 16 lat i stoisko na giełdzie z lampami i wiem co mówie!!!!!!

Ja mam taką zasadę, że nigdy nie wierzę handlarzowi części samochodowych. Zdecydowana większość z nich to oszuści i zawodowi kłamcy, szczególnie ci z giełdy.

Przeczytaj post kolegi Adimaska - jest pod Twoim.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano

Kolego mam firme od 16 lat i stoisko na giełdzie z lampami i wiem co mówie!!!!!!

Ja mam taką zasadę, że nigdy nie wierzę handlarzowi części samochodowych. Zdecydowana większość z nich to oszuści i zawodowi kłamcy, szczególnie ci z giełdy.

Wszystkie lampy w E39 po lifcie da się rozebrać , sprawdź u innego fachowca.

A nigdy nie wierz takiemu który twierdzi że w 2004 wyprodukowano jakąkolwiek E39!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zadzwoń i zapytaj się fachowców, to nie boli:

http://www.auto-west.pl/

Zajmujesz się na co dzień oświetleniem samochodowym czy tylko coś słyszałeś w tym temacie?

Przyczepiłeś się tego 2004 bo brakuje Ci argumentów. Powiem Ci że mam w e39 oxenon BMW/Hella z 2008 roku. Dziwne prawda?

• Moderatorzy
Opublikowano

Są firmy które robią każdą lampę bez marudzenia.Na każdy klej są sposoby. :mrgreen:

Poczytaj na X5world tam mają chyba największe doświadczenie.

Opublikowano

Kolego nie chce mi sie tego komentować , tak jak piszesz wszyscy handlarze częciami samochodowymi to oszuści i zawodowi kłamcy, szkoda mi już się wypowiadać na tym forum , myślałem że forum jest od tego żeby pomagać na nie obrażać wszystkich i wnosić jakieś głupie opinie o innych których sie nawet nie zna, ale to niestety świadczy o wielkości Twojego inteleku Pozdrawiam i życze dalszych trafnych wypowiedzi !!!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisałem że większość, a nie wszyscy. Jeśli chcesz to opiszę Ci swoje wrażenia z zakupu części zarówno na giełdzie w Poznaniu jak i na allegro. Gwarantuję że zrozumiesz dlaczego nie wierzę handlarzom. Oszukano mnie kilkanaście razy więc chyba mam prawo?
Opublikowano

Sorry - ja tez się bawiłem z wymienianiem kloszy - beznadzieja - teraz wiem, że miałem to oddać do mechanika za 100pln zrobiłby swoje, a ja nie straciłbym całego dnia i nie uszkodził lamp. Najgorzej jak człowiek uczy się rzeczy na swoich rzeczach.

pzdr.

Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W
Opublikowano
koledzy ja zacząłem ten temat i jestem już po rozebraniu jednej lampy. Męczyłem się z 3 godziny i stwierdzam, że albo ktoś już rozbierał te lampy i skleił je na klej do szyb (bo tak on wygląda) albo potwierdza się wypowiedź kolegi, że niektórych lamp nie da się rozebrać, grzałem 15 min wydłubany klej i zero reakcji... normalnie masakra nie wiem teraz jak ja to skleję i zastanawiam się czy rozbierać drugą czy pospinać jakoś na opaski plastikowe...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Ja potwierdzam wersję, że można wymienić regulatory bez zdejmowania kloszy :D jest to pracochłonne i wymaga cierpliwości...zajęło to ponad 4h

UIHZ9556.JPG

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)
Jeśli lampa jest sklejona "gumą" to lepiej oddać fachowcom.Można to zrobić samemu ale jest to dość ryzykowne bo wymaga podgrzania do 120°C i to całej lampy. Edytowane przez Kruk
Opublikowano
kurde! mnie tez to czeka.... mam wszystki regulatory polamane! :)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy a ja mam taki problem, że w lampie po lifcie prawej (niby regulator dziala bo mogę regulować wysokość), ale soczewka się tak jakby trzęsie, gdy silnik jest włączony widać to nawet gdy samochód stoi blisko np. ściany, światło z lampy wygląda jakby migało, ale po dokładniejszym spojrzeniu widać, że to soczewka się trzęsie - jaka może być przyczyna?

poza tym widzę, że soczewka świeci kolorami tęczy a jej powierzchnia jest jakby zmatowiona (w porównaniu do lewej błyszczącej) czyli pewnie jest brudna od zewnętrznej strony, więc czeka mnie rozmontowanie, ale czytając Wasze opisy to aż się boje to ruszyć

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano (edytowane)

Panowie podłączę się do wątku z problemem zgała innym. Regulacja w pionie działa ale prawy wkład reflektora ma sporu luz na boki. :worried:

PS. Sytuacja opanowana...zaczep wymieniony :mrgreen:

Edytowane przez Yaza
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
Ja potwierdzam wersję, że można wymienić regulatory bez zdejmowania kloszy :D jest to pracochłonne i wymaga cierpliwości...zajęło to ponad 4h

hej

moze moglbys wrzucic jakas instrukcje jek to zrobic a sporo osob na tym forum unikneloby rozklejania lamp

z gory dzeix

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam! no i niestety kiedy chcialem sie zabrac za naprawe! nie ma do sprzedania regulatorow :mad2:

moze ktos wie gdzie mozna kupicz ?

Opublikowano

hej

moze moglbys wrzucic jakas instrukcje jek to zrobic a sporo osob na tym forum unikneloby rozklejania lamp

z gory dzeix

tu masz instrukcje tylko trzeba przetłumaczyć

http://www.bmwclub.by/forum/index.php?showtopic=31752&st=75

Opublikowano
Możesz zrobić jak ja - wyjąć lampy, wykręcić co się da, wypłukać ciepłą wodą kilkukrotnie z płynem do mycia naczyń, przepłukać ciepłą wodą destylowaną i na koniec wodą destylowaną z dodatkiem fotonalu (do kupienia w sklepach fotograficznych) aby uniknąć śladów wody. Efekt zaskakująco dobry, to co wyleciało z lamp przypominało swoim kolorem kałuże miejską - pozostaje tylko wypolerować lampy od zewnętrznej części i są jak nowe.
Opublikowano
Możesz zrobić jak ja - wyjąć lampy, wykręcić co się da, wypłukać ciepłą wodą kilkukrotnie z płynem do mycia naczyń, przepłukać ciepłą wodą destylowaną i na koniec wodą destylowaną z dodatkiem fotonalu (do kupienia w sklepach fotograficznych) aby uniknąć śladów wody. Efekt zaskakująco dobry, to co wyleciało z lamp przypominało swoim kolorem kałuże miejską - pozostaje tylko wypolerować lampy od zewnętrznej części i są jak nowe.

Dzięki! za info !!! :cool2: kurde szukam gdzie kupic te regulatory....... nie ma tylko na ebay po 40 euro :mad2:

Opublikowano

Dzięki! za info !!! :cool2: kurde szukam gdzie kupic te regulatory....... nie ma tylko na ebay po 40 euro :mad2:

Też szukam i nie widze na allegro...

A jak to jest z tym servisem można to kupic??

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
  • 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Będę próbował wymienić bez rozklejania.Co do rególatorów to na allegrosz po lifcie 75zł http://allegro.pl/item928084950_regulacja_reflektora_bmw_e39_e_39_po_liftingu_01.html

Zapytam kolegi z motoryzacyjnego co zamawia serwisowe części BMW ile u niego kosztują te regulatory.

A tak na marginesie to wie może ktoś gdzie można nabyć ten klej termoutwardzalny?

Opublikowano
Witam a ja mam problem taki :) strasznie słabo świecą mi xenony :( wymieniłem żarniki przetwornice sprawdzałem u kumpla dział jak należy. co fakt miałem trochę dotknięty czasem klosz :) ale papier wodny pasta polerska 3D polerką na bardzo wolnych obrotach i na pewno trochę się poprawiło :) ale to jeszcze nie to myślałem może zaśniedziałe soczewki. Po rozebraniu rzeczywiście jakiś taki biały nalot na soczewce był:)szmatką na mokro zeszło bez problemu :) ale wciąż jest coś nie tak:( czy myślicie że muszę całkowicie wymienić lampy ? może ktoś ma w dobrym stanie i w dobrej cenie do e39 po liftingu ??? a może jakieś tańsze dobre rady :) mi już nic nie przychodzi na myśl :)
Opublikowano
a patrzyles na odblasnik jak rozebrales lampy??? w nim moze byc caly problem.

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i