Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zsatanawiałem się czy ktoś z was sprawdzał moc w swojej jedynce. Chodzi mi o to na ile bawarczyce podchodzą rzetelnie do realizwoania obietnic z folderów. Różnie to bywa u poszczególnych producentów. Np. rzekomo 200konny civic type-r poprzedniej generacji miał w najmocniejszym egzemplarzu 186 koni...
Opublikowano
Ja wiem, że mam za mało... zawsze;-))

ja przez tydzien po kupnie samochodu uwazalem ze moc jest wystarczajaca. a teraz... mam wrazenie ze te porzadne, niemieckie ogiery zamienily sie w male kucyki :)

Opublikowano
ja sprawdzałem jak wgrywalem wirusa do swojeje 118D 122km, miała w standardzie 129 km , więc miała jak to chłopaki powiedzieli Gifta:)
Opublikowano
Chyba się szarpnę i podjadę na hamownie w tym tygodniu, napisze wtedy jak było w moim przypadku. Nie ukrywam, że z nadzieją oczekuje na, jak to określił ktoś wcześniej, "gifta":)
Opublikowano

witam,

"wawe" czy mógłbyś mi powiedzieć ile taka przyjemność dla samochodu i właściciela kosztuje ? sama hamownia to pewnie nieduży wydatek ale takie wirusowanie to już nie wiem ile konkretnie i dokładnie wersji z 122 ps. Mam ten sam model i ciekawi mnie czy po wirusowaniu są zauważalne różnice tj przyspiesznie, moc, a jak ma się do tego spalanie? czy jest dużo większe czy nie ma znaczącej róznicy.

z góry dziękuje za odpowiedź :)

pozdrawiam

Opublikowano
z dieslem jest podobniez jak z winem-im starszy tym lepszy.Po jakims przebiegu diesel bardzo często daje nam jak to wskazał ktos wczesniej "gift" :-)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Mam ten sam model i ciekawi mnie czy po wirusowaniu są zauważalne różnice tj przyspiesznie, moc, a jak ma się do tego spalanie? czy jest dużo większe czy nie ma znaczącej róznicy.

z góry dziękuje za odpowiedź :)

Byłam umówiona na chipowanie, nie pamiętam już dokładnie wartości, ale generalnie jesteś w stanie ze 118 mieć 120:) Moc i moment obrotowy różnią się dosłownie minimalnie. Co do spalania to nie mam pewności, ale wydaje mi się, że powinno być jak w 120-ce, a zapewniam - jest dobrze:)

Pozdrawiam

AK

Opublikowano

Ja mam zrobione ze 122 na 150 :))) i okolo 335 NM, samochodzik bardzo fajnie się zbiera-polecam bo jednak masa jedyneczki jest nie mała, więc dużo pomaga wirusek.

Co do spalania to jak nie cisniesz to nawet jest mniejsze, bo nie potrzebujesz wciskać wiecej gazu przy ruszaniu ponieważ moment obrotowy masz większy.

Cenowo to porozmawiaj z chłopakami z Masters Tuning, nawet mają posta na forum.

Polecam ich pracę i znają się na temacie dobrze.

Opublikowano
Ja mam zrobione ze 122 na 150 :))) i okolo 335 NM, samochodzik bardzo fajnie się zbiera-polecam bo jednak masa jedyneczki jest nie mała, więc dużo pomaga wirusek.

Co do spalania to jak nie cisniesz to nawet jest mniejsze, bo nie potrzebujesz wciskać wiecej gazu przy ruszaniu ponieważ moment obrotowy masz większy.

Cenowo to porozmawiaj z chłopakami z Masters Tuning, nawet mają posta na forum.

Polecam ich pracę i znają się na temacie dobrze.

Mógłbyś zdradzić ile za taką usługę zapłaciłeś? I ile mniej więcej to wszystko trwa.

Pozdrawiam

Opublikowano

około 2 godziń, cena-wiesz ja robiłem prawie rok temu,

więc teraz może byc taniej :) około 2200 pln.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
nie masz problemow z autem tzn. nic ci nie dymi, spadki mocy itp? czy mastersi dają jakąś gwarancję na wykonaną pracę?
Opublikowano

żadnych problemów nie ma, diesle dymią jak już wtryski są zmęczone:))

Naprawdę wszystko ok.

Mocy tylko przybyło:))) już rokczek latam z wirusem.