Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CZEŚĆ MANIACY BMW

MAM PROBLEM JEŻDŻĘ NA AUTOMACIE A5S390R

OD PEWNEGO CZASU JEŻDŻĄC NA D, BIEGI PRZEŁĄCZAJĄ SIĘ Z OPÓŹNIENIEM TAK SAMO JEST NA TRONIKU CIĘŻKO TO IDZIE.

NIE WIEM CZY TO BRAK OLEJU ,CZY TEŻ MOŻE PRZEZ ZMIANĘ SILNIKA

A JEST TO 530 D.TOURING, ALE JUŻ TAK DŁUŻSZY CZAS JEŹDZIŁEM I BYŁO W MIARĘ DOBRZE. TAK MI SIĘ WYDAWAŁO. DOLAŁEM OLEJU I PRZEZ DŁUŻSZY CZAS BYŁO SPOKO. BYĆ MOŻE OLEJ(ESSO 71141 KOLOR MIODOWY BO TAKI TAM BYŁ KOLOR) DO KITU JUŻ JEST ,DOLAŁEM TYLKO NIE CAŁĄ LITRĘ BO SIĘ PRZELEWAŁ TYLKO ZROBIŁEM JEDEN BŁĄD TO BYŁO NA ZIMNO. JESZCZE JEDNO SOBIE PRZYPOMNIAŁEM , CHCIAŁEM PRZYSPIESZYĆ ALE ON TAK SZYBKO ZBIERAŁ SIĘ DO 150 A POTEM CORAZ TRUDNIEJ MU TO SZŁO PRZEŁĄCZAJĄC NA STEPTRONIKA AUTO WCALE SIĘ TAK NIE ZBIERAŁO JAK BYM CHCIAŁ PO TY TEŚCIE POCZUŁEM ZAPACH JAKBY SPALONEJ GUMY CZY OLEJU BYŁO WŁĄCZONE ASR.

JUŻ SAM NIE WIEM WYMIENIĘ JESZCZE OLEJ?

POMÓŻCIE PROSZĘ O RADĘ :doh:

• Moderatorzy
Opublikowano

Powinien być olej ETL7045E poszukaj jest dużo o tym na forum.Chyba że to benzyna wtedy jest syntetyk Texaco.

Olej wlewałeś na pracującym silniku?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Myślę, że nie jest to wina skrzyni tylko słabej wydajności pompy paliwa. Silnik nie ma mocy i nie chce przerzucić biegu.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań