Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wczoraj jechałem sobie i przyspieszałem na 2 kiedy obroty doszły do 4tys auto zaczeło sie dławic tak jak by mu brakowało gazu i nie chciało jechac zaczeło strzelac w kolektor i nie chodzi na wszystkie tłoki dzis wykreciłem wszystkie swiece itp i poi wyczyszczeniu ciągle je zalewa co zauważyłem zapaliła sie kontrolka od świateł mijania i za chiny nie chce zgasnąć moja teoria zwarcie? jezeli tak to gdzie? a moze to cos innego prosze o szybką pomoc
Opublikowano

Nie trać czasu.Pojedź podłączyć pod komputer. Za 50 zł wyeliminujesz wiele podejrzeń. Ja ostatnio też miałem podobny problem ale u mnie na szczęście skończyło się na odessaniu strzykawką oleju z gniazd świec.

ps: chyba że wszedłeś na gazie na 6 tys. obr. a oszukujesz się,że 4 tys. ... ale lepiej żeby tak nie było. Na gazie lepiej nie piłować na maxa bo zawory wydechowe nie zdążą się pochować i silnik do wymiany. Ja tak miałem 2 lata temu.

Opublikowano
zwykła instalka po pierwszym wykreceniu było oleju od h... w świecach nagle zegary nie świecą tzn nie są podswietlane i świateł stopu:/:/:/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zwykła instalka po pierwszym wykreceniu było oleju od h... w świecach nagle zegary nie świecą tzn nie są podswietlane i świateł stopu:/:/:/

tobie jest, lub był kiedyś znany regulamin tego forum (albo najzwyczajniej dobre wychowanie) ??? Jeżeli nie, to zaglądnij tam, bo jest tam wzmianka o wykropkowanych przekleństwach (tylko nie tłumacz się, że chodziło o inne słowo )

=> Dostajesz ostrzeżenie za przeklinanie (a jak się znajdzie coś jeszcze to ban).

Moderator
Opublikowano

żal :lol: :lol: :lol: ale ok :lol:

A powiedzcie mi w razie kaput silnika gdybym chciał przełozyc 2.5 lub 2.8 czy osprzet poza komputerem jest ten sami w tych samych miejscach?

Opublikowano
Ja bardziej zastanowilbym sie nad sprawdzeniem cewek zaplonowych. Mialem to samo w mojej pierwszej buni. Pojechalem do elektryka to chcial mnie naciagnac na sonde lambde, pozniej latal ze stetoskopem jak jakis lekarz i nic nie wynalazl ten magik, wiec pozyczylem z autka kolesia 2 cewki i sprawdzanie po kolei. Mialem spalone az 2 sztuki. Po wymianie znow wrocily 192kM

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
mechanik wstępnie stwierdził ze albo przepływka albo czujnik wału lub wałka

Po pierwsze jakby to był czujnik poł. wału to nawet byś nie zapalił.

Po drugie: mechanik nie musiał by "wróżyć z fusów" gdybyś podpiął pod komputer. Masz silnik 24V więc wiele rzeczy pokaże,czujniki na pewno i cewki też!

Po trzecie: Od momentu napisania pierwszego postu, jeżdżąc po mieście i szukając prognoz pewnie straciłeś więcej na paliwo niż waśnie podłączenie do komputera. Dlatego polecam, bo lepiej szukać w wąskim zakresie niż wymieniać pół samochodu i modlić się aby to było to. Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

CZesc

przyczyna znaleziona :/ rozsypany napinacz złamany wałek wydechowy:/ i skrzywione 2 zawory :mad2:

Czyli to samo co u mnie, strzał i podniesione zawory walą w tłoki :-(.

Ja już po wymianie silnika.

Opublikowano
przyczyna znaleziona :/ rozsypany napinacz złamany wałek wydechowy:/ i skrzywione 2 zawory :mad2:
Czy to opłaca się naprawiać (jakie mogą być koszty)? Obawiam się, że mam to samo..