Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc

zastanawiam sie czy wasze motory rowniez podczas gaszenia maja takie dziwne "szarpniecie" "telepanie" przez ulamek sekundy-czyli tyle ile gasnie motor

moze jestem przewrazliwiony ale kiedy przekrecam kluczyk silnik gasnie, ale jednoczesnie slysze i moze odrobine czuje takie brzydkie szarpniecie(oczywiscie bez przesady)

czy to norma w ropniakach? dodam ze odpala slicznie

pewnie wiecie co mam na mysli...

Opublikowano
czesc

zastanawiam sie czy wasze motory rowniez podczas gaszenia maja takie dziwne "szarpniecie" "telepanie" przez ulamek sekundy-czyli tyle ile gasnie motor

moze jestem przewrazliwiony ale kiedy przekrecam kluczyk silnik gasnie, ale jednoczesnie slysze i moze odrobine czuje takie brzydkie szarpniecie(oczywiscie bez przesady)

czy to norma w ropniakach? dodam ze odpala slicznie

pewnie wiecie co mam na mysli...

mam to samo - tez lekkie szarpniecie. Zauwazylem przy tym, ze wystepuje to tylko, kiedy szybko przekrecam kluczyk do pozycji zerowej. Kiedy przekrecam go powoli, silnik gasnie bez zadnego szarpniecia. W kazdym razie dzieki za sugestie - sprawdze poduszke :)

Opublikowano
z reguły gdy zrywa się poduszka lub ścina jej śruba efektem jest szarpanie silnika przy gaszeniu. Gdyby padła zupełnie podejrzewam, że było by to odczuwalne bardziej i nie tylko przy gaszeniu ale możliwe, że coś już się kończy
Opublikowano

dokładnie...silnik przy ostrej przegazowce rowniez buja sie delikatnie na boki i tez zastanawiam sie czy to poduszka czy moze ta MOC :norty: :)

czy wymiana poduszki jest czyms skomplikowanym i kosztownym?sama poduszka pewnie wiele nie kosztuje, zastanawia mnie tylko ile z tym jest roboty...?

Opublikowano
Podczas przegazowki na postoju silnik telepie autem na boki. To typowe dla silnika o duzej mocy umieszczonego rzedowo. Kto tego nie odczuje w swoim aucie, niech jedzie na ..hamownie. :D :D
Opublikowano
u mnie tez telepie przy gaszeniu silnika, dodam jeszcze ze wibracje takie szybkie pojawia sie przy przegazowce na jalowym biegu i gdy silnik spada z obrotow to rowno przy 1k obr/min zadrzy cala buda, przy jezdzie na biegu tego nie odczuwam. zapewne poduszki, bo i skrzynia na 2 biegu nieco dziwnie sie zachowuje(drzy drazek)
Opublikowano
Witam już zakładałem kiedyś ten temat bo też mi to przeszkadza widać 3 litrowe tak mają przy gaszeniu ja już się przyzwyczaiłem do tego.Pozdrowionka
Opublikowano
Racja byl taki temat, i jest to normalne.
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.