Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od kilku dni zapala mi się kontrolka awarii układu regulacji podwozia w moim e87 (dokładnie palą się dwie kontrolki w strefie wskaźników oraz na wyświetlaczu - trójkąt z wykrzyknikiem w środku otoczony zaokrągloną strzałką).

Kontrolki gasną po wyłączeniu silnika, ale po jakimś czasie znowu zaczynają się pojawiać (po przejechaniu około 2 kilometrów).

Czy ktoś z Was miał podobne problemy? Mam nadzieję, że nie wiąże się to z wymianą układu elektronicznego sterującego DSC/DTC lub co gorsza z wymianą jakiś mechanicznych części układu napędowego lub podwozia.

Czy znacie jakiś dobry warsztat BMW w Poznaniu (nie ASO).

Pozdrawiam,

kybb

Opublikowano
Pierwsze słyszę o regulacji podwozia-sprawdzę w książce obsługi jak wróce do domu.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

Witam,

Instrukcja obsługi w ten sposób opisuje pojawienie się tych dwóch lampek kontrolnych:

"Awaria układu regulacji podwozia. Stabilności jazdy przy przyśpieszeniu oraz jeździe na zakrętach jest ograniczona - możliwa dalsza jazda z umiarkowaną prędkością. Należy jak najszybciej zlecić kontrolę pojazdu."

W moim przypadku te kontrolki zapalają się an pewien czas i później gasną - przeważnie po wyłączeniu silnika i po powtórnym uruchomieniu już nie świecą.

Pozdrawiam,

kybb

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
prawdopodobnie awaria czujnika abs. miałem kiedyś podobn problem na początku po kupieniu auta. samo jednak przeszło. potem domyśliłem się że przyczyną była najprawdopodobniej nadgorliwe mycie kół myjką wysokociśnieniową. od momentu jak przestałem kierować strumień wody na elementy układu hamulcowego nic się nie pojawia.
  • 5 lat później...
Opublikowano
Czy nie zapaliłaby się wtedy kontrolka od ABS ? Kontrolka od ukł. reg. podwozia jest zupełnie inna.