Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy

Problem dość opisowy, ciężko w jednym zdaniu ale do sedna: PPśM w ogóle nie oświetla części drogi, świeci może metr przed siebie i w dodatku na ziemie bardzo nisko, lewe jest w porządku.

Sedan, światła zwykłe H7, el reg. wys., która działa.

Oryginalną używkę kupi już za 150zł ale wcześniej wolałem tutaj napisać.

Pozdrawiam

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano

Pewno masz pęknięte regulatory reflektorów (na allegro 60 za jedną lampę).

Sprawdź na początek, czy działa Ci regulacja góra dół.

pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano

na lewej na 100% a na prawej dzisiaj sprawdzę

Czyli jest szansa żeby nie kupować nową lampę?

Opublikowano

a no zgadza się ale to już koszta

no i jak padnie taki właśnie regulator to tak by lampa dziwnie świeciła metr przed autem że w ogóle nie ma efektu?

Opublikowano
właśnie tak świeci bo cały odblask trzyma się tylko na silniczku regulacji i przez to świeci w dół, wymiana tych regulatorów to pare min roboty a efekt powalający
Opublikowano
Też mam to samo, mam rowniez walniety odbłysnik w swoim leflektorze jedne, tzn przeplaony jest do zóltego :evil: , zastanawialem sie nad lampami po filcie z ringami, ale mam autko z 1996 roku i uwazam ze wkladanie takich lamp to lipa, i tak kazdy wie ze to nie autko po lifcie tylko przerabiane, wole kupic nowe ale takie jakie były w oryginale, ma ktos namiar na takie w idealnymstanie??? z białymi kierunkami
Opublikowano
Też mam to samo, mam rowniez walniety odbłysnik w swoim leflektorze jedne, tzn przeplaony jest do zóltego :evil: , zastanawialem sie nad lampami po filcie z ringami, ale mam autko z 1996 roku i uwazam ze wkladanie takich lamp to lipa, i tak kazdy wie ze to nie autko po lifcie tylko przerabiane, wole kupic nowe ale takie jakie były w oryginale, ma ktos namiar na takie w idealnymstanie??? z białymi kierunkami

Kiedys widzialem na allegro, kilka lub kilkanascie tygodni temu, E39 przed liftem z angli, czlowiek pisal nawet przebieg, byl jakis straszliwie niski, ale to naprawde bylo po tym aucie widac.

Te lampy, te wnetrze bylo jak prosto z fabryki, naprawde zal bylo ze szlo na czesci.

Te przednie lampy az sie szklily, mam nadzieje ze wiesz o co mo chodzi, mialy ten swoj "polysk" byly jak nowki.

Mysle ze warto tez sie rozgladac za takimi wlasnie sytuacjami, gdzie auto pomimo ze nie nowe, to malo uzywane, a czesc BMW to czesc BMW, nie musze chyba mowic o jakosci plastikow, dopasowania do reszty i wytrzymalosci....

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
właśnie tak świeci bo cały odblask trzyma się tylko na silniczku regulacji i przez to świeci w dół, wymiana tych regulatorów to pare min roboty a efekt powalający

to mnie kolego Robert pocieszyłeś.

Rozejrzę się za tym.

A tym montażem to tak Ci się napisało czy na prawdę chwila?

Trzeba ściągać lampę???

Opublikowano
hej mialem taki sam problem mam dwie lampy ringi z urwanemi regulatorakami kupilem juz nowe ale chcialbym te stare naprawic wiecie gdzie moglbym to zrobic albo gdzie moge kupic te urwane regulatorki? dzieki za pomoc
Opublikowano
Do e-39 regulatorki koszt. ok 60zł za sztukre w ASO, nie musiales wymieniac całych lamp, wystarczyło naprawic te regulatorki i tyle. Co prawda nie wiem jak sprawa wyglada w przypadku e-60, moze tam sie nie wymienia, tylko trzeba całe lampy tak jak Ty to zrobiles
Opublikowano
sorki ze nie napisalem chodzilo mi o e39(mam je do sprzedania) bylem z tym w serwisie w krakowie i tam zaproponowali mi nowe lampy.Moglybys mi podac jakis adres lub telefon gdzie te regulatorki moge dostac-bede bardzo wdzieczny
Opublikowano

http://moto.allegro.pl/item536173167_regulacja_reflektora_bmw_e39_e_39_oryginal_bmw.html

a prosze Cie bardzo :) tutaj chociażby, ale w każdym ASO powinni miec to cena za sztuke

Masz lampy helli do sprzedania z ringami, jesli dobra cena zastanowie sie pomimo tego, ze szukam bez ringow

http://moto.allegro.pl/item543119740_bmw_5_e39_e_39_element_regulacji_xenon_lewa_prawa.html#gallery

tutaj chyba masz do ksenonów, jesli nie sa takie same oczywiscie

Opublikowano
moglbym je sprzedac sa to ringi po fl na bialych kierunkach nie ksenony albo moglbym wyjac ksenony z samochodu i wlozyc z powrotem te zwykle obydwa komplety sa w dobrym stanie pozatym ze zwykle maja urwane te regulatorki.za ksenony chcialbym 2000zl bo tyle za nie zaplacilem
Opublikowano

koledzy a powiedzcie mi w którym miejscu są te regulatory??

chodzi mi o to żeby się upewnić czy to na pewno one są urwane

Z góry dziękuje

Opublikowano
najłatwiej to sprawdzić, jak złapiesz za tą gumową obudowę żarówki i poruszasz delikatnie góra-dól. jeśli jest luz, to połamały się regulatory, jeśli regulatory są całe, to wszystko jest sztywne
Opublikowano

właśnie mi o to chodziło kolego, jest tak jak dokładnie piszesz - prawa jest luźna a lewa sztywna

Znalazłem już opis z fotkami jak to zmienić

P.S tylko jeszcze raz chce zapytać czy zepsuty regulator będzie świecił metr od auta, krzywo i bez efektu na drodze

Opublikowano

cały klosz reflektora trzyma się na 3 plastikowych regulatorach, regulatory z czasem pod wpływem wysokich temperatur panujących w pobliżu żarówek ulegają skruszeniu. jeśli ukruszą się dwa regulatory, to całość wisi tylko na jednym, więc strumień światła będzie pikował ostro w dół.

więc jeśli wnętrza reflektora fruwają bez żadnego oporu to na pewno poleciały regulatory, do mojej E39 kupowałem w komplecie po 2 regulatory do reflektora - koszt 60 PLNów

Opublikowano
Witam wszystkich pytam z ciekawości a jak padną regulatory w reflektorach po lifcie czy są one takie same jak przed liftem.
Opublikowano
Zgadza się, jesli chodzi o takie duperele czesto sa tansze w ASO niz na allegro, gdzie dodatkowo musisz zaplacic za przesyłke. Dlatego zawsze zanim cos kupie gdzies zapytam w ASO ile kosztuje. Podalem link bo kolega pytał gdzie mozna dostac, ale zaznaczyłem tez że w ASO mozna, zapomnialem dodac ze czesto tam wlasnie bywa taniej
Opublikowano
Też potwierdzam że w ASO są tańsze niż na allegro. Dwa tygodnie temu zapłaciłem 56zł za regulatory na jedną lampe.
ŚREDNIO 11L/100km (LPG)
Opublikowano
Mam ten sam problem też jedna z lamp świeci nisko w dół :roll:

318tds Pokaż linka z opisem wymiany, ja znalazłem takie coś wydaje się proste do zrobienia :)

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=220704

ja mam to samo kolego, wpisałem na google i dało rade:-)

wcześniej szukałem u nas na forum ale albo nie było albo źle szukałem - nie ważne już teraz.

Trzeba zamówić i wymieniać