Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, Mam pytanie czy fabryczny alarm w/g waszych doświadczeń jest wystarczającym zabezoieczeniem dla auta? Czy E61 to model cieszący sie dużym wzięciem u amatorów cudzej własności? Co polecacie więcej aby zabezpieczyć auto? (oprócz AC co oczywiste)
Opublikowano

Dołączam się do pytania kolegi.

Proszę o sugestię - konkretnie - jaki rodzaj dodatkowego zabezpieczenia polecacie i ewentualnie jakieś sugestie co do zakładów na Pomorzu.

I precyzując - widziałem parę ofert systemów do monitorowania - SAT-DOG, GuardSystem i inne. Które z nich są najbardziej godne polecenia?

pozdrawiam

Kal800

Opublikowano

Systemy sledzenia i monitoringu GPS/GSM sa juz do bani. Zlodziejstwo dysponuje zagluszarkami tych systemow. Mozna to podobno zanabyc na Allegro. Potocznie nazywa sie to "syfiarkami", badz cos podobnego...

Najlepsze sa nietypowe zabezpieczenia, nie rozpracowane przez rzezimieszkow. Dobrze jest zamontowac cos w stylu "Pomyslowego Dobromira", bo warsztaty tez trzepia sztampe.

Nie widze tez sensu ujawniania swoich pomyslow na forum, ktore jest czytane nie tylko przez przyzwoitych ludzi...

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
już pisałem o tym w podobnym temacie z pół roku temu i mam to samo zdanie co Arecki. Czyta się o dobrych systemach w sieci a potem dzwoni do znajomego warsztatu i pyta ich o zdanie i tyle. Na szynie byle czego się nie założy, bo to ma chodzić a nie powodować fałszywe alarmy lub nie daj Bóg wchodzić w kolizje z elektronika samochodową. A co mam zamontowane to moja sprawa.
PawełH
Opublikowano
nie chodzi mi bynajmniej o wskazywanie konkretnych rozwiązań tylko kierunku w jakim trzeba pójść żeby auto zabezpieczyć. Zatem zamiast się bawić w Auto Guardy i inne, tylko znaleźć solidny warsztat, który zabezpieczy auto "po swojemu"?
Opublikowano
najpierw poczytać potem dyskutować z warsztatem - lub nie męczyć się i nic nie czytać i tylko grzecznie spytać się pana majstra co poleca i kiwać mądrze głową.
PawełH
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a jaki sprawdzony serwis w zakresie alarmu czy tez innego zabezpieczenia polecacie we Wrocławiu lub okolicach?